Puigdemont: "Europa té una oportunitat amb el que passa a Catalunya"

El president assegura que la Catalunya que s'ha desplaçat fins a Brussel·les és "la millor cara d’Europa"
Carles Puigdemont a Brussel·les
Carles Puigdemont a Brussel·les | ACN

El president Carles Puigdemont ha participat aquest dijous en la manifestació organitzada per les entitats sobiranistes a Brussel·les, on ha estat rebut amb crits de "President!". Precisament Puigdemont ha estat l'encarregat de cloure l'acte que s'ha celebrat a la Place Jean Rey de la capital belga, on ha començat agraint als assistents la seva presència i els ha fet saber que "avui també esteu escrivint una altra pàgina a la història d’Europa". "Una pàgina preciosa, d’aquelles que quan es miri des de qualsevol punt d’Europa agradarà i s’hi reconeixerà qualsevol demòcrata", ha assegurat el president, que ha parlat després que ho fessin els consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí. Durant la seva intervenció, Puigdemont ha deixat clar que "aquesta Catalunya és la millor cara d’Europa".


En aquest sentit, ha insistit: "La millor cara de l’Europa que volem, compromesa amb els valors de la pau, la no violència, el civisme, el respecte i de la dignitat indignada quan es trepitgen els drets fonamentals dels seus ciutadans". El president català ha afirmat que el que volen els catalans és "una Europa de ciutadans lliures, que sigui model i exemple al món pel respecte coratjós de les llibertats i la democràcia". "Volem una Europa que escolti als seus propis ciutadans, a més d’escoltar als Estats", ha afegit, i ha constatat que "volem una Europa que no tingui por de dir-li a un dels seus Estats membres 'Així no'".


 

Alhora, Puigdemont s'ha dirigit explícitament a Europa: "Des d’aquesta Catalunya mobilitzada per la llibertat i la pau, volem i podem construir oportunitats de reforma i progrés europeus", i posteriorment també a Jean-Claude Juncker: "Nosaltres no som criminals, sinó demòcrates. Europa té una oportunitat amb el que passa a Catalunya, i cal estar atents a què passarà el 21-D".
Comentaris
Qué gracioso el Puigdemoñas
Puigdemoñas está acabado. Llarena le ha dado la puntilla. El ejecutor final será ERC por interés. No hay otra.
La oportunitat d'Europa per denostar el nacionalisme
El nacionalisme ha causat ja dues guerres mundials a Europa. Ningú a la UE el vol tret dels euroescèptics. Som europeus, i la xenofòbia envers lo espanyol que hi ha dins del independentisme, el supremacisme racial i la insolidaritat amb les regions més pobres; no tenen capiguda en la Europa del segle XXI. Això és lo que ens esta dient Europa.
Aprovecha tus últimos estertores.
Politicamente claro.
Ara sí
Dons, ara sí, en Carlas Puchdamón ha pusat a auropa al seu lloc, dons. La prupera sará a la casa blanca, dons i el dunal tramp tidrá que recuneixé la glurios rapública indapandién da cataluña, dons, fins i tot
I si no l,aprofita continuarà amb el problema cada vegada més gros
Els arguments dels comentaris fatxes fan riure
Josep
Europa esta acabada. Macron va ser l ultim experiment amb gasosa.

envia el comentari