El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont encapçalarà un “gran acte de país” el dia 26 per reclamar el traspàs de Rodalies

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encapçalarà el dimecres 26 d’octubre un “gran acte de país” per criticar el mal estat de manteniment en el qual es troba la xarxa de Rodalies, reclamar les inversions pendents a la xarxa i demanar el seu traspàs. Així ho ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en un comunicat, en què ha indicat que aquest acte té com a objectiu “denunciar una situació inacceptable i reclamar el traspàs total de manera immediata”.

El Govern organitzarà aquest acte, que és obert a la societat civil, sindicats, empresaris i organitzacions, al Palau de la Generalitat en col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

 

Rull ha insistit que els ciutadans no es mereixen unes infraestructures ferroviàries en un estat tan deplorable, i ha afirmat que l’acte servirà per donar una alternativa: “Volem gestionar-ho nosaltres. La Generalitat està en condicions de fer-ho millor que Adif. Volem el traspàs de manera immediata”.

Contenciós

 

Rull ha afegit que la Generalitat està preparant el recurs contenciós administratiu contra Adif “per defensar els drets dels ciutadans de disposar d’un servei digne” i reclamar les inversions pendents.

 

“Vam obrir una via de negociació amb l’Estat i no ha sortit bé, i ara anem a defensar els nostres drets als tribunals”, ha asseverat el conseller, que ha lamentat que els ciutadans no disposin d’un sistema ferroviari adequat al segle XXI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa