El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont a Elna, torna a la Catalunya que va guardar les urnes
  • CA

Visita gairebé sorpresa del president Carles Puigdemont a un lloc més que simbòlic per l’independentisme i el republicanisme. El president s’ha presentat a la concentració de solidaritat amb els presos polítics que un grup de nord-catalans fan cada dious a Perpinyà i, ara a Elna. A l’edifici de la Maternitat d’Elna, Puigdemont ha presidit la concentració acompanyat de la seva dona, Marcela Toppor, del vicepresident del parlament, Josep Costa i dels seus advocats, Gonzalo Boye i Isabel Elbal, així com el líder de Demòcrates, Toni Castellà, i els consellers Toni Comin Clara Ponsatí així com el cap de l’Oficina del president, Josep Lluís Alay. La visita té un pes d’alt voltatge polític per la feinada de la Maternitat durant el drama de l’exili com pel municipi que l’acull, el gran centre de distribució de les urnes del Primer d’Octubre i d’impressió de paperetes. 

Davant un centenar de persones que clamaven “unitat”, i després de passar un control policial, Puigdemont s’ha dirigit als concentrats per agraïr-los la seva persistència. “Si vosaltres no defalliu, nosaltres no tenim dret a defallir”, ha remarcat després d’assegurar que “es trobava com a casa”. En el discurs, molt marcat per l’històric edifici, Puigdemont ha lloat la tasca en defensa de la vida i contra el feixisme de la institució i de la seva mestressa, la infermera, Elisabeth Eidenbenz“Una institució del Republicanisme“, l’ha definit el president. Puigdemont també ha recordat els presos i els exiliats, com ho fan cada setmana els activistes que es concentren a Elna. 

Després, Puigdemont ha visitat el centre d’interpretació i el museu de la mà de l’alcalde d’Elna, Nicolàs Garcia, on ha signat el llibre d’honor. Cap a les vuit del vespre s’han dirigit a l’Ajuntament i han fet una passejada pel municipi. 

Puigdemont amb Toppor escolten l'alcalde d'Elna Nicolàs Garcia que explica la història de la Maternitat

Puigdemont amb Toppor escolten l’alcalde d’Elna Nicolàs Garcia que explica la història de la Maternitat Quico Sallés

Puigdemont a Elna (Quico Sallés)

Puigdemont a Elna (Quico Sallés)

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa