Puigdemont sobre la decisió judicial europea: “És un graó qualitativament molt important”

Puigdemont, Comín i Ponsatí han instat a Europa que recordi a Espanya "que faci el favor de cumplir les normes"

El President de la Generalitat a l’exili i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, i els consellers exiliats Toni Comín i Clara Ponsatí, han celebrat la decisió d’aquest dimecres del Tribunal General de la Unió Europea de retonar-los la immunitat política retirada el passat 9 de març pel Parlament Europeu. Tot i que es tracta d’una mesura cautelaríssima –de caràcter provisional–, els tres eurodiputats afirmen que aquesta decisió estima que els seus arguments “són raonables”.

Els polítics exiliats ha reconegut que, tot i tractar-se d’una decisió de caràcter temporal, el pas suposa “un graó qualitativament molt important” assenyala directament a Espanya i als eurodiputats espanyols que van fer campanya perquè la immunitat els fos retirada.

Els tres polítics exiliats han valorat que aquesta decisió els iguala en matèria de drets amb la resta de diputats i a més suposa un precedent “molt important” perquè és la primera vegada que el tribunal europeu retorna els drets a uns eurodiputats després d’una decisió de l’eurocambra. Ponsatí ha recordat que d’aquesta manera els seus drets queden restaurats a tots els Estats membres a excepció d’Espanya. El president a l’exili ha demanat a Europa, en aquest sentit, que recordi a Espanya “que faci el favor de cumplir les normes”.

Puigdemont també ha demanat a les institucions europees que a més d’assenyalar les vulneracions de drets a països com Hongria o Polònia, també es fitxi en la realitat jurídica espanyola, perquè considera que els seus drets polítics es respecten a tots els Estats membres menys a Espanya. En aquesta línia ha constatat que podrà viatjar “molt més tranquil” tot i que de moment no contempla trepitjar territori espanyol.

“La solució es diu amnistia”

Una altra de les qüestions que ha aparegut durant la compareixença és la proposta de l’executiu de Pedro Sánchez de reformar el delicte de sedició del Codi penal espanyol. Els tres eurodiputats ha considerat que es tracta d’una solució parcial i Comín ha remarcat que “la solució es diu amnistia” perquè “qui pensi que això acabarà amb la repressió s’equivoca”.

De fet, Puigdemont ha recalcat que encara no hi ha “ni una sola proposta sobre la taula que puguem analitzar” i per això ha demanat a Sánchez que “ensenyi la proposta per al delicte de sedició” i “deixi de fer propaganda”.

“No em treu el son el que pensi el govern espanyol sobre mi”

El president Puigdemont també ha valorat la proposta de convocatòria de la taula diàleg assegurant que es tracta d’una “taula entre dos governs” dels quals ell no en forma part. Igualment ha recordat que “no tutela ni té intenció” de monitoritzar l’executiu català.

Puigdemont també s’ha mostrat irònic amb els últims gestos provinents del govern espanyol i ha afirmat: “No em treu el son el que pugui opinar el govern espanyol sobre mi”. El President ha recordat que fa tres anys que dura la seva “lluita” i que fins ara no hi hagut propostes d’aproximació.

Comentaris

  Ramon 03/06/2021 6:24 pm
  Nova rebregada a Espanya-ERC, no em direu que no és bonic.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 03/06/2021 4:24 pm
  El President Puigdemont ha posat i està posant més en escac el Règim-Claveguera del 78 (Borbònic-Franquista 2.0), hereu i continuador d'un Estat Genocida-Feixista, que tota "suposada" esquerra Ñ i tota la "suposada" esquerra CAT, junta.
  Ramon 03/06/2021 4:15 pm
  Get back to where you once (and always) belong, President!
  rd 03/06/2021 1:44 pm
  tota la maldat ñ traient bilis
   Gonzalo 03/06/2021 1:55 pm
   Mejor bilis que no pudrirse en la cárcel, de turismo por Europa, o frustrados, como vosotros, laZisnaZis de mierda.
   2
   228
   Respon
    GAVANENC 03/06/2021 3:16 pm
    Mas mierda que tu, no hay.... Gonzalito
     Pere 03/06/2021 5:44 pm
     AL GAVANEC, jo també sóc de Gavà i secundo el que li dius al tal Gonzalo, és un dels tants espècimens que corra per aquest diari, no tenen res a fer i pretenen fer-se els graciosos. No veuen la ridiculesa i tara dels seus pronunciaments. Endavant i salut! Ni cas a tota aquesta caterva d'impresentables i mal nascuts.
  Gonzalo 03/06/2021 1:19 pm
  Esto si que es una resolución en firme: 30 de mayo de 2019...Estrasburgo da un varapalo al ‘procés’: suspender el pleno de la DUI era una “necesidad social imperiosa” El TEDH rechaza la demanda contra la decisión del Constitucional de impedir la sesión del Parlament donde Puigdemont proclamaría la independencia porque había que "preservar el orden constitucional".
  Gonzalo 03/06/2021 1:19 pm
  Esto si que es una resolución en firme: 30 de mayo de 2019...Estrasburgo da un varapalo al ‘procés’: suspender el pleno de la DUI era una “necesidad social imperiosa” El TEDH rechaza la demanda contra la decisión del Constitucional de impedir la sesión del Parlament donde Puigdemont proclamaría la independencia porque había que "preservar el orden constitucional".
   Vendetta 03/06/2021 1:39 pm
   Colono ploras?.. CATALUNYA CATALANA 33
    Gonzalo 03/06/2021 1:57 pm
    En absoluto. Hago referencia a la única sentencia en firme que ha llegado desde Europa. Y no os dejó en muy buen lugar. Los que llorais sois vosotros, que lleváis cuántos días con la republikita de los 8 segundos suspendida.......?????? Jajajajajajaja!!!!!!
     Pere 03/06/2021 5:47 pm
     Gonzalo, podries callar degenerat! Sou xusma i xusma morireu. Buscat un bon especialista.
  El perseguido 03/06/2021 12:40 pm
  Empiezo a ver claro que Puigdemont no es un fugado. Sinó mas bien un perseguido politico, por un estado no democratico
   Pere 03/06/2021 5:49 pm
   A El perseguido. Benvingut al club. De savis és rectificar. Ja tenim prou xusma, bo és que alguns vegin la llum.
  ClaudiCarles Garcia Bosch 03/06/2021 12:17 pm
  Claudi
  Marc Jimenez 03/06/2021 12:15 pm
  graóns qualitativament molt importants , si pero : Mientras Navarra y el Pais Vasco, gozen de los privilegios fiscales que gozan , contemplados y ratificados en la Constitución Española . Cataluña nunca sera Independiente !! lo entendéis ?? , repito : Cataluña nunca sera Independiente !! el fugit aixo ho sap !!
   PEDRO SÀNCHEZ 03/06/2021 12:26 pm
   Calla paleto
    Gonzalo 03/06/2021 1:29 pm
    Calla, tractoriano laZinaZi.
  Grans el President Legítim, la srPonsatí i en Comín 03/06/2021 11:51 am
  El Govern Legítim, l'únic que no ens ha traït.
   Gonzalo 03/06/2021 1:58 pm
   Claro,claro....eso de decirles a todos...el lunes, todos a vuestros despachos....que yo me piro !!!!!!! Jajajajajajajaja!!!!!!
   Llamp 03/06/2021 12:09 pm
   Puigdemont el traïdor que va fugir corrents i va rebentar el procés, i que ara va d'heroi. En tots aquests anys no ha aconseguit res de bo per a Catalunya. Només procura per ell i pel seu ego.

Nou comentari