El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont duu Torrent i la Mesa del Parlament al TC per vulnerar els seus drets polítics
  • CA

El president i líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha presentat davant del Tribunal Constitucional un recurs d’ampara, admès a tràmit aquest dilluns, en el qual acusa el president del Parlament, Roger Torrent, i a la Mesa d’haver “vulnerat els seus drets polítics“. Així ho avança en una exclusiva eldiario.es que ha tingut accés al document en el qual Puigdemont no només carrega contra el Suprem sinó també contra la Mesa, ja que aquesta última va prendre la decisió el passat 9 d’octubre de retirar als diputats suspesos pel jutge Llarena la possibilitat de delegar el vot. 

 

Puigdemont sosté que la Mesa “no tenia competències per retirar el seu vot delegat” ja que el ple havia refusat uns dies abans la seva suspensió com a diputat, acordada pel Suprem. Així, segons recull el recurs d’ampara al qual fa referència el digital eldiario.es, considera que els seus drets estaven “intactes com els de qualsevol altre diputat”, uns drets que van ser aleshores vulnerats i que “a dia d’avui ho continuen sent”, ja que se l’impedeix votar. En l’argumentació també titlla la decisió de la Mesa de ser “arbitrària, sense base jurídica i sense motivació vàlida de qualsevol tipus”.

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, ha dit en entrevista al 324 que la decisió de Puigdemont de recórrer aquest acord de la Mesa del Parlament respon a una qüestió tècnica necessària per a la seva defensa, per la qual cosa ha tret ferro a la lectura que suposi un enfrontament entre l’expresident, el seu mateix grup parlamentari i ERC.

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa