Puigdemont diu que encara hi ha "temps" pel 'candidat D'

El president de la Generalitat considera que Moncloa vol una repetició d'eleccions, però sosté que l'independentisme ha d'evitar aquest escenari
Primer pla de Carles Puigdemont durant l'entrevista
Primer pla de Carles Puigdemont durant l'entrevista | TV3

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit aquest diumenge en una entrevista a TV3 que a l’Estat espanyol “sí que li interessa l’escenari de noves eleccions”, però ha sostingut que l'independentisme ha d'evitar aquesta situació. En aquesta mateixa línia, ha frenat les presses per formar Govern insistint que encara hi ha "temps suficient" per investir el 'candidat D': "Si no és possible presentar en Jordi Sànchez haurem de presentar un altre candidat". D'aquesta manera, el líder de Junts per Catalunya (JxCat) avisa que el termini existent fins que no s'hagi de convocar nous comicis s'esgotarà al màxim.


 

Puigdemont també ha instat Moncloa a acceptar el resultat del 21-D i al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, les ressolucions de l’ONU que demanaven que es respectessin els drets polítics dels diputats de la cambra catalana. "Som conscients que això no ha acabat i que l'Estat espanyol fa temps que va decidir afrontar aquest conflicte de la manera més violenta possible", ha etzibat el president.

El president de la Generalitat també ha explicat que els contactes que ha mantingut amb Mariano Rajoy "sempre han estat a través d'intermediaris" i que el president de l'executiu espanyol no va voler trobar-se personalment amb Puigdemont quan un ministre l'hi va proposar.


 

Per altra banda, ha deixat clar que ell no va provocar la seva detenció a Alemanya. Ha explicat que la seva intenció era tornar a Brussel·les i, un cop allà, presentar-se davant la justícia belga. Preguntat sobre per què no va agafar un avió, el president ha contestat que si hagués anat a un aeroport hagués estat detingut allà mateix.

 

Sobre els dies que va estar empresonat al centre penitenciari de Neumünster, Puigdemont ha dit que les cartes que rebia a la cel·la eren "un raig de llum", i ha animat la gent a enviar-ne als presos que es troben tancats a Soto del Real, Estremera i Alcalá-Meco.

Puigdemont també ha reivindicat la seva legitimitat com a president de la Generalitat i ha recordat que el Parlament de Catalunya no li ha retirat mai la confiança, sinó que li ha ratificat. A més, ha demanat que hauria de tenir protecció oficial: "Encara que no fos president, si fos expresident, hauria de tenir seguretat, ho diu la llei". De totes maneres, també ha reconegut que "deu la vida" a les persones que l'acompanyen en el seu exili.


 

El líder de JxCat també ha deixat palesa la seva mala relació amb Santi Vila. Preguntat sobre el llibre que va treure l'exconseller fa més d'un mes, ha respost que encara no l'ha llegit: "Amb mi no ha parlat ningú". Puigdemont ha anunciat, però, que prepara un llibre pel setembre "sense morbositat sobre qui em trucava i qui no".

 

El president de la Generalitat també ha parlat sobre el Consell de la República, que, segons ell, ha de poder "defensar" Catalunya "davant del món" i "ha de ser un reflex de l'espai republicà que existeix". A més, ha sostingut que aquest espai també hauria d'incloure personalitats com la cupaire exiliada a Suïssa Anna Gabriel.
Comentaris
Si hay nuevas elecciones habrá candidato Ñ
Joana
Aixo vol dir que ha guanyat l'estat. El president sera un que l'estat li sembli be. Tornar a l'autonomia i no a la republica, tornar a tornar a comencar. Es aixo ho que ens oferiu?
Puigdemont ens pren el pèl
L'entrevista ha sigut una presa de pèl a tots els catalans. Puigdemont creu que està per sobre del bé i del mal i aquest posicionament equival a un bloqueig. Utilitza als presos i als manifestants per alimentar el seu deliri personal. Compte, que la situació és greu...
República
Però això quina broma és? Vau prometre República i vam votar República. President quina és l'estratègia? Si cal sortir al carrer sortim però q no es prenguin més el pèl, cada dia q passa perdem un llançol. Quina decepció.
Ramon
Tots els enemics de Catalunya pressionen per la formació de la porqueria de govern que Espanya ens toleraria. Tots els enemics de Catalunya pressionen perquè ens rendim. Tots els enemics de Catalunya li tenen pànic a unes noves eleccions.
Puigdemont ha llegit el terreny millor que els altres mariscals. Fins i tot els cupaires li han donat el "mando" i avui, mitja Europa anti-sistema el té com a referent democràtic, essent com és ell liberal. El veuen com la opció menys dolenta entre una Unió autoritària o feta des de baix. Ja ho veieu, profeta lluny la terra. L'únic que posa en valor el que vam guanyar l'1O, que som lliures i el 21D ho vam refermar. Diàleg, sí, aspiracions les màximes.
Puugdemont es una persona honesta
Ja podeu anar dient els intoxicadors de torn. Quants politics teniu capaços de jugar-s'hi la vida, el patrimoni, la carrera professional etc..per intentar fer el que la gent demanava al votar? El PP, PSC plagats de vividors mentiders i mafiosos i el C's, creat pel Sr.Oliu per protegir l'IBEX guien els pensaments dels unionistes. L'odi a Catalunya us cega i no us deixa veure res mes. Sembla com si l'estafa de perdre els diners publics per salvar bancs, per exemple, fos una tonteria que no ens afe
A caram! Eleccions en una dictadura?
Quelsevol resultat que no li agradi al PP sera bloquejat sense cap mes argument juridic o politic del que "porque me sale de los cojones". L'aplicaccio del 155 a mes a mes va ser il.legal i va usurpar de manera inconstitucional les funcions del Parlament. La sobirania dels poble catala es inexistent en aquest moments. De que serveix anar a votar si un govern extern a Catalunya acaba decidint qui es president? Aqui la unica sobirania possible es mantenirse dempeus i endavant cap a la Republica.
fideli
Llsrena, ell solet, assoleix el paper de sicari de la feina bruta del Gobierno...i sense contragaranties a la seva petsona...fa de tallafocs, i ell es pot cremar sol...el Llarena Solitario... A la primera querella que sigui admsa, tot el "tinglado" Ñ cau de sobte...
Larosadereus
Crec què Puigdemont sap molt bé el què es fa i el què cal fer. Ells sap quin és el millor camí i no vol tornar de cap manera a una autonomia. El President es mereix confiança, ell també s'ho juga tot. A més, ell ha fet que tot el mon sàpiga com ens tracta l'estat espanyol. Avui tota Europa parla dels trets feixistes del govern espanyol. El camí vers la República no és recte, i potser llarg, però només hi arribarem si treballem junts, amb intelligencia, amb accions pacífiques però contundents...
Joan
Puigdemont, és per sobre de tot, el nostre President. He vist que algú comentava que Ciutadans ho havia finaçat el senyor Oliu. S´equivoca. Ho va finançar Jean Claude Juncker.

envia el comentari