Puigdemont demana construir unes “bases noves” en cas d’haver de governar amb ERC

El líder de JxCat aposta per "planificar" el desplegament de la independència si l'Estat es nega a acordar un referèndum

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha considerat aquest dilluns que si es repeteix un govern format per JxCat i ERC després de les eleccions del 14 de febrer s’ha de construir sobre unes “bases noves “, i sobre la lleialtat i i la coresponsabilitat. I és que, segons Puigdemont, els dos partits independentistes s’han de tractar com “aliats” d’un mateix combat. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, ha opinat que la reunió que van mantenir Borràs i Aragonès el 22 de desembre és “el més normal del món“, i ha afegit que espera que ho repeteixin moltes vegades. “És normal que uns grups que són socis i que aspiren a revalidar i incrementar la majoria, tinguin relacions”, ha afegit.

Per altra banda, Puigdemont també ha opinat que si l’independentisme supera el 50% dels vots a les pròximes eleccions, s’haurà de reprendre el procés “allà on es va deixar l’octubre del 2017”. Ha concretat que en aquest escenari el primer pas seria que l’estat espanyol segués a negociar els termes d’un referèndum d’autodeterminació. Però Puigdemont ha afegit que cal tenir una planificació sobre com desplegar la independència si l’Estat es nega a negociar. “A la tardor del 2017 no vam desplegar la DUI. El que diem ara és que s’ha de desplegar”. El candidat de JxCat a les eleccions ha considerat que per fer front a aquest escenari cal “unitat, fortalesa, preparació i determinació”. Puigdemont ha argumentat que si se supera el llindar del 50% de vots independentistes, s’haurà de donar “sentit polític” a un fet que ha definit com a “políticament rellevant“. Ja que, segons ha apuntat, no és el mateix fer política si tens l’actual 47% que amb el 50% més un vot.

“Ens atorga la responsabilitat de reprendre allà on ho vam deixar l’octubre del 2017”, ha afegit. Davant d’aquest escenari, Puigdemont creu que primer s’haurien d’exposar els plans al Parlament i que el primer pas seria que l’estat espanyol negociés els termes d’un referèndum. Però Puigdemont creu que s’ha de tenir una planificació davant una eventual negativa de l’estat espanyol a negociar. “Hem de tenir una planificació per fer efectiu el que vam deixar pendent de fer la tardor del ’17“, ha reblat.

Insta Sánchez a signar els indults i portar l’amnistia al Congrés

Pel que fa a la situació dels presos de l’1-O, Puigdemont ha afirmat que si ell fos Pedro Sánchez signaria els indults perquè sortissin de la presó demà mateix i alhora començaria a tramitar una llei d’amnistia al Congrés. Segons el líder de JxCat, si es vol solucionar la situació “és fàcil” perquè el govern espanyol té les eines executives i legislatives suficients per prendre decisions. A més, ha afegit que avui una llei d’amnistia s’aprovaria al Congrés.

Comentaris

  Tot un prucessista aquest incumplidor fugit! 11/01/2021 10:54 am
  Fins ara que tenian la presidència entenian la unitat com "jo mano, tu calles i obeeixes" i obviament, els xantatges no funcionan. Ara que veuen perdre el timó volen canviar les regles??? Encara algú creu que volen la independència aquests prucessistes profesionals???
  61
  54
  Respon
  Cot, censor corruptgent! 11/01/2021 10:58 am
  Aviat els indepes farem fora als corruptes processistes del timó. Creu que la seva actitud de part, de la part més corrupta de Catalunya, li permetrà seguint rebent sucoses subvencions del departament de Presidència?
  11
  11
  Respon
  Realitat 11/01/2021 11:10 am
  Les enquestes mes actuals situen el suport a la independencia als voltants del 43%. Val, si no podem fer cas de les enquestes, com ho podem fer del pseudo referendum del 1-O, que no reconeix ningú i es de fa 4 anys??? Que coi es vol implementar ara? Amb quina legitimitat?
  45
  33
  Respon
   Amb la legitimitat de Fuigpelmón.... 11/01/2021 2:47 pm
   Què és cero patatero. Ell va perdre tota legitimitat al suspendre la DUI en segons i fugir.
  president de la Generalitat a l’exili ???????? 11/01/2021 11:33 am
  Va ser ell qui va suspendre la DUI en segons i va fugir cames ajudeu-me. Per a mi, només es un processista incumpludor fugit.
  77
  88
  Respon
  Ramon 11/01/2021 11:51 am
  Espanya (de facto, la màfia sociata) ens fa mil discursos alhora, contradictoris però amb un únic objectiu comú: restar vot a Junts per Catalunya. Espanya (de facto, la màfia sociata) ens dirà ara que Puigdemont és "un hiperventilat" que té en ment un "independentisme màgic", i al cap d'uns segons des d'un altre perfil ens dirà qu eés "un processista" que només vol continuar "marejant la perdiu". Ara ens dirà que Junts per Catalunya és "cumbaryènsia amb un altre nom", i segons després es faran passar per un convergent de tota la vida que ara votarà PdCat. Una cosa i la contrària però l'objectiu sempre el mateix.
  18
  35
  Respon
  Dr Sallop 11/01/2021 11:59 am
  El líder de JxCat aposta per "planificar" el desplegament de la independència si l'Estat es nega a acordar un referèndum. / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / Habiam : Puigdemont llumbreras planificar la Independencia, com ? Xarxa Electrica, Xarxe de Telefons, Xarxa de Ferrocarrils, Xarxa de Carreteres, Aigua, Gas, Noves Tecnoligies, Escoles, Salud, etc etc etc , que segueixo ? i....deixar de pagar impostos a Espanya oi ?deixar de pagar impoisdtaos perque altres CCAA visquin DPM !! oi ? es que...si no deixem d'ingresar un centim d'euro al minut de planificar la Independencia, no fotarem res de res : resumin PUIGDEMONMT QUE LA MENTIDA JA NO COLA !!!!
  15
  19
  Respon
  L'homenet de Waterloo .... 11/01/2021 12:23 pm
  ..... és tot un cadàver polític. Com el Cid Campeador intenta vèncer alguna batalla després de morir.
  54
  53
  Respon
  Ramon 11/01/2021 1:02 pm
  A sota un espanyolista ens demana que quina legitimitat tenim per implementar la independència. D'entrada la legitimitat la tenim des del minut 1 posterior a la conquesta militar per part de Castella. No formem part de l'estat espanyol per acord, per voluntat pròpia, per tant sempre hem tingut el dret, la legitimitat, de recuperar allò que ens fou pres per la força de les armes. Dit això, també tenim la legitimitat afegida d'haver superat el 55% en unes eleccions plebiscitàries per la independència que van tenir una participació altíssima.
  28
  39
  Respon
  Ramon 11/01/2021 1:05 pm
  Sicaris d'Espanya ens expliquen a sota que el guanyador de les eleccions europees i futur guanyador de les nacionals és "un cadàver polític". Si fos veritat, no es prendrien amb ell tantes molèsties. Només de veure com els neguiteja i ocupa des de les altes esferes de l'estat espanyol, fins el darrer sicari comissionat a trolejar digitals sobiranistes, ja palesa que eix "cadàver" en realitat està vivíssim.
  21
  11
  Respon
  Dr Sallop 11/01/2021 1:14 pm
  Dit això, també tenim la legitimitat afegida d'haver superat el 55% en unes eleccions plebiscitàries per la independència que van tenir una participació altíssima. ............................................................... Aixo es mentida, les eleccions no son plebiscitaries , son eleccions Autonomiques , pero esclar dirli a un indepe que sigui neutral...es molt demanar !!! No ia cap indepen que sigui coherent am les seves opinions.
  14
  14
  Respon
   Ramon 11/01/2021 1:24 pm
   Els que vam plantejar-les com un plebiscit per la independència, atès que Espanya, a diferència del Canad el Regne Unit i tants altres estats, nega i reprimeix un referèndum d'autodeterminació, vam satisfer de llarg els requisits que posa la comunitat internacional. La participació fou més que suficient i vam ultrapassar el llindar del 55% (malgrat la guerra bruta i la colonització!). Amb infinita menys legitimitat Espanya va proclamar la república l'any 1931.
   16
   11
   Respon
  Ramon 11/01/2021 1:41 pm
  Ah, i em deixava una legitimitat afegida. La repressió del 9N. La repressió del 9N nega Espanya jo na com a democràcia, sinó també com estat de dret. Perquè estat de dret no es contradiu a democràcia sinó a arbitrarietat. La repressió del 9N, la repressió d'un mer recompte voluntari sense ni tan sols ús del cens, o sigui com una manifestació en la que t'apuntes a una llista per certificar que hi has assistit, un recompte sense implicació legal efectiva només per tenir idea més aproximada de quanta gent desitja quelcom que entra dins la legalitat desitjar-ho (atès que hi ha partits que ho tenen en el programa), un recompte perquè un govern que sintonitza amb aquest anhel pugui esgrimir l'argument de la quantitat de població que li fa costat, que una cosa així es reprimeixi com ho va fer Espanya és la mare de tots els escàndols, la negació absoluta de l'estat de dret i la cirereta del pastís de la nostra legitimació per qualsevol intent unilateral (que, tot i així, vam ajornar-lo fins la revàlida d'unes eleccions plantejades com plebiscitàries en les que vam superar el 55% que va per exemple va exigir-li la UE a Montenegro).
  Ramon 11/01/2021 1:57 pm
  Legitimitat? Tota. Absoluta. Indiscutible. Oportunitat? Això ja és un altre tema. No per tenir el dret a fer quelcom és intel·ligent, encertat, fer-ho. Jordi Pujol no va dir mai que "la independència ara no toca", però sí que ho pensava. I amb raó (ERC mateix tampoc no es reconeixia independentista). En tot el Procés el problema va ser sempre ERC. Per què apressava tant a tirar pel dret, per què es va posar de cul fins i tot al 9N, per què ja la tenien preparada per armar-la al més mínim indici de dubte si no hi havia oportunitat d'èxit? Només se m'acuden dues explicacions: 1. Que són subnormals; 2. Que l'únic que volien era que Mas, primer, i Puigdemont després, posessin el fre per així ells ja poder dir-los "traïdors" i tenir l'excusa pel tercer tripartit que sempre han tingut per autèntic objectiu.
  Rosa 11/01/2021 3:29 pm
  La única manera que ER posi les noves bases de lleialtat i honestedat és que rebi un càstic electoral tant gran que es quedi amb la meitat dels escons i que JxC creixi tant que pugui portar la veu cantant al govern i al Parlament. ER ha de rebre i fort per la seva covardia i deslleialtat.
  13
  11
  Respon
   Ramon 11/01/2021 3:53 pm
   Sí, però això ja va passar el 2010. I prou que hem vist en què ha quedat aquella promesa d'ERC, de ser "el soci més fidel de Catalunya". Han set, com sempre, perquè ho porten en l'ADN, el soci més fidel de les esquerres espanyoles. L'ideal seria que no només se la fumessin com s'ho tenen merescut sinó que, a més, algú altre ocupés llur espai. Un espai per a qui Junts per Catalunya curtegi.
  Bot 11/01/2021 4:02 pm
  Puigdemont és un mal actor.
  Un cadàver pot ser jutjat, sobretot si és polític, com l'homenet de Waterloo 11/01/2021 4:05 pm
  El Papa Formoso, mort en 896 va ser jutjat en 897 i en 904. El cadàver va ser present en tots dos judicis i va ser condemnat en els dos. Així que si els illetrats jutges belgues no ho impedeixen al cadàver polític de KRLS l'espera un judici (o dos) com una catedral. És el que passa si el teu únic mèrit és esser una mosca collonera.
  Ramon 11/01/2021 4:10 pm
  Espanyols i coscubieles estan que no se'ls podria posar un supositori per algú que, còmicament, titllen de "cadàver polític".
  Angelblau 11/01/2021 4:16 pm
  Puigdemont el nostre PRESIDENT
  Algus còmicament, titllen de president de la Generalitat a l’exili ... 11/01/2021 4:22 pm
  ... a un simple cadàver polític.
  11
  14
  Respon
  Ramon 11/01/2021 4:32 pm
  Això de tenir el president legítim a l'exili, a la presó o davant l'escamot d'afusellament és quelcom que als catalans no ens és res de nou. De fet, els únics presidents de Catalunya que no han estat objecte de repressió per part d'Espanya van ser els dos de sucursalistes que ens va encolomar ERC. I sí, torno a dir-ho, és còmic, ridícul, que hom titlli de "cadàver polític" algú a qui per altra banda li dediques tant d'interès, feina, neguit, preocupació, odi. Simplement no quadra. Canta. Quant més evidencieu aquest neguit, més demostreu que sabeu quin és l'enemic que teniu a abatre i més clar ens deixeu què hem de votar.
  Ramon 11/01/2021 4:34 pm
  Que no veieu, burros, més que burros, que així només ens feu venir més ganes de votar allò que tant ens demostreu que és el que més us donarà per la llosa? Jo de vosaltres comissionaria algun sicari a insultar Pere Aragonès. Ni que fos per dissimular que és el que voleu que votem.
  L'expressió "eleccions plebiscitàries" té la seva definició més ambiciosa en el primer dels informes de el Consell Assessor per a la Transició Nacional el 2013 11/01/2021 4:40 pm
  Es van promocionar per primera vegada a les eleccions del 27S del 2015 i el secessionisme no va arribar a l'50% en vots. Fins el cupaire Antonio Baños va haver de rectificar públicament Junqueras que va sortir dient fantasmades. No oblidem que aquest "plebiscit" va enviar a l'impulsor, Arturo Mas, a la paperera de la història i va portar al desconegut Puigdemont a primera plana.
   Si noi, 11/01/2021 6:58 pm
   Fuigpelmón, el que va suspendre la DUI i va fugir... Després ens va deixar com hereu al pallasso Torra, una costum corruptgent 'molt democràtica'....
  Ramon 11/01/2021 4:48 pm
  El neguit permanent d'Espanya ha set de no permetre visualitzar mai la nostra majoria. Aquest ha estat un factor constant ja des de la consulta d'Arenys de Munt (recordem que els sociates van facturar-hi una porquera curulla de falangistes amb el doble objectiu de generar violències i de desesmar la participació). És d'un cinisme descomunal, que qui ha fet de tot per impedir o dificultar el recompte tingui després la santa barra de parlar de percentatges. Com molt bé va apuntar el president Puigdemont, negar el dret per se i apel·lar a percentatges és una contradicció. En què quedem? Si el dret no el reconeixeu, a tomb de què ve parlar després de percentatges? Aquesta avaluació només tenim dret a fer-la nosaltres, els que reivindiquem el dret i els que hem intentat per tots mitjans comptar-nos. Som majoria absoluta. Ara bé, espanyols i coscubieles, si ho poseu en dubte cap problema: referèndum com el quebequès, l'escocès, l'eslovac, com tants i tants altres. Quan vulgueu, boques!
  El cadàver polític s'ha fet caca 11/01/2021 4:56 pm
  Ara li demana a ERC la "restitució del tracte" (sigui això el que sigui) i diu diverses parides més per dissimular. Si ho veu fins el mort polític: JxCat està en calces i té un futur molt negre amb un partit ple de frikis i fanàtics com Canadell.
  12
  11
  Respon
   Ramon 11/01/2021 5:07 pm
   Rebequeria pueril.
  Igual que a Colònia no hi va haver mai 11 mil verges ... 11/01/2021 5:09 pm
  .... l'homenet de Waterloo reconeix tàcitament que mai hi va haver un vot secessionista superior al 50%. Ara, en el seu intent de reconciliació amb ERC proposa: desplegar la proclamació de la república catalana si les forces independentistes sumen més de l'50% el 14-F. Ergo, mai hi va haver un 50% de vot indepe pel mort politic.
  Ramon 11/01/2021 5:17 pm
  El sicariam del tripartit continua obsedit a combatre algú a qui continua titllant de "cadàver polític". I com més ho fan, més ganes ens fan venir de votar el president Puigdemont. Espanyols i coscubieles tornen a fer-li la campanya. Igual que ja va passar a les europees.
  13
  13
  Respon
  Ramon 11/01/2021 5:24 pm
  Sembla ser que Primàries ha passat el tall. Admeto que em vénen ganes de votar-los. Més fermesa independentista, menys seguidismes esquerranistes, una sensació de nivell altet i sobretot més defensa del català. Però entres a internet i veus tota aquesta bromera d'espanyols i coscubieles contra Junts per Catalunya i és inevitable fer-te'n hooligan.
  Jo votaré el que digui Marcela 11/01/2021 5:31 pm
  El pacte JxCat - PSC a la Diputació de Barcelona no és casual. La Presidenta de l'ens (Núria Marín, del PSC) està sent investigada per corrupció. JxCat l'ha donat suport enfront de les denúncies d'ERC. Una de les raons és el programa "The Weekly Mag" de la Xarxa Audiovisual Local. Marcela Topor, dona d'en Puigdemont, rep 6.000 euros al mes per un programa setmanal d’una hora i mitja de durada, molt pel damunt del que cobren tots els presentadors, redactors i col·laboradors d’aquesta xarxa de mitjans, que depèn de la Diputació de Barcelona.
  10
  10
  Respon
  Aquesta és tota la legitimitat de el dret d'autodeterminació de Catalunya: cap 11/01/2021 5:39 pm
  Ban Ki-moon (Secretari General de Nacions Unides el 2015): 'Catalunya no està inclosa entre els territoris amb dret d'autodeterminació'. Això és el que veu i pensa l'ONU.
  28
  77
  Respon
   Ramon 11/01/2021 5:44 pm
   Així doncs ara ja torna a no dependre de percentatges? Com molt bé va apuntar el president Puigdemont, espanyols i coscubieles hauríeu de decidir-vos d'una vegada per quin argument esgrimir. Els dos alhora són incompatibles. Aberrant. Com ho diuen els espanyols en llur eufònica, bonica parla, "olojuno olojotro". Quedem doncs que el quid és el dret a autodeterminació que lògicament deriva del fet de ser nació? Perfecte. És just el que més ens convé, perquè l'argument del percentatge se'ns podria torçar a còpia de colonitzacions!
  Aquesta és tota la legitimitat de el dret d'autodeterminació de Catalunya: cap 11/01/2021 5:52 pm
  El 26 de novembre de 2020 El Parlament Europeu va establir per àmplia majoria que l'autodeterminació no té cabuda dins de la Unió Europea. Ho va fer rebutjant una esmena presentada per ERC, que va ser rebutjada amb 487 vots en contra, 37 abstencions i 170 vots a favor.
  10
  29
  Respon
   Ramon 11/01/2021 6:10 pm
   Tot això ja és qüestió procedimental. Com aconseguir el primer reconeixement que obri la llauna i com evitar que Espanya vagi regalant avions per evitar-ho. Això ja dic, és la lletra menuda. Si Espanya obre el meló dels drets històrics de Catalunya, per negar-los, llavors sí que ho tenim mastegat.
   32
   12
   Respon
  Angelblau 11/01/2021 6:10 pm
  Ets GRAN President Puigdemont. Només cal veure tots els lladrucs que corren pet aqui sota.
  30
  12
  Respon
   Jo el que veig... 11/01/2021 7:03 pm
   ... és un personatge que va declarar la DUI, la va suspendre en menys d'un minut, i va fugir. Segueix visquent dels impostos dels catalans com tota la seva vida.
   15
   42
   Respon
  Ramon 11/01/2021 6:12 pm
  Enough is enough.
  Bot 11/01/2021 6:12 pm
  L'ONU té el mateix respecte que Puigdemont, és a dir cap ni un.
  Dr Sallop 11/01/2021 6:19 pm
  De que no et parlara mai un independentista catala ? no et parlara mai de diners, per ells el maxim que et diran es que España ens roba, pero de diners del dia dia, d'aixo no niuen ni.....PIU !! Se la saben molt llarga, i ja no cola.
  13
  47
  Respon
   Tu votes PP o Colon'os? 11/01/2021 7:05 pm
   Corruptgents no perquè els hi agradan més els calers que a la famiglia Pujol.
    Dr Sallop 11/01/2021 7:22 pm
    Tu votes PP o Colon'os? Jo voto am llibertat, jo voto legalment, jo voto sense estar adoctrinat, jo oto com una persona lliure no com alguns....
     No teníem prou amb el carallots que corren per aquí... 11/01/2021 10:40 pm
     Pobret Doctor Pollas! T’ho han dit ben clar, però tu a la teva. Tot son incoherències. Es clar qui es l’adoctrinat i l’aixallat de pessebre...
   Parlem de calers 11/01/2021 7:38 pm
   Vols que parlem de diners ? Doncs són 16.800 milions € l'any que ens foten des del "Imperio" Uns 2.200 € per cada català, sigui indepe o no, tant si és nen de bolquers com vell. Amb els calers que ara s'embutxaca la oligarquia colonial o es dediquen a fer TGV's i aeroports sense passatgers i a construir submarins que no suren es podran fer moltes escoles, hospitals i centres de recerca, només per posar uns quants exemples dels canvis que suposarà la independència.
    Dr Sallop 11/01/2021 8:03 pm
    Parlem de calers Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! españa ens roba o els 16 mil de sempre !! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! JO no et dic d'aquets diners, jo et dic dels diners de veritat !! pero esclar un independentista el seu punt de mira es tan petitet , tan curtet, que nomes veuen els 16mil.... Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Sempre, sempre sempre us deixeu que paguem a dues CCAA el seu bon viure !! d'aixo no dieu res !! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! que teniu..... vasquitis.......
    Dr Sallop 11/01/2021 8:08 pm
    Que...? Parlem de diners !! El chollo de la foralidad: vascos y navarros, privilegiados con 5.000 millones extra cada año, a parte del CUPO y del Convenio Fiscal Navarro . Esa sobrefinanciación les permite disparar su gasto público por habitante respecto al resto de regiones Daixo els independentistes no dieu ni PIU !!!!
  Drets històrics de Catalunya (d'autodeterminació): cap 11/01/2021 8:18 pm
  Sense més comentaris. No cal.
  Gonzalo 12/01/2021 12:10 am
  Ganar para desplegar algo que no existe..... Jugada maestra número 1714.

Nou comentari