Puigdemont reivindica el Consell per la República en el quart aniversari de l’1-O

Carles Puigdemont ha llançat un missatge per commemorar l'1-O

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha fet aquest vespre un discurs per commemorar el quart aniversari de l’1-O, on ha reivindicat amb fermesa el paper del Consell per la República. “Vam emprendre el camí de l’exili amb el deure de mantenir la dignitat de les institucions dissoltes pel cop d’Estat del 155 i el discurs del rei espanyol, de mantenir la legitimitat de la decisió que el poble de Catalunya va prendre en referèndum i de protegir i mantenir viva la declaració d’independència. No ha estat fàcil, i sovint tampoc no ha estat agradable. Però quatre anys després, la persistència té un nom, que també el sap tothom: Consell per la República”, ha dit Puigdemont en un discurs publicat al canal de Youtube del Consell per la República.

“Vam vèncer la divisió i ens vam conjurar a anar plegats a votar, sense preguntar-nos quina era l’urna d’aquests i la d’aquells, sense preguntar al qui teníem al davant o al darrere de la cua de quin partit era, o quina llengua parlava. I això ens va fer definitivament guanyadors”, ha afirmat el president a l’exili.

Puigdemont ha insistit també en la resposta democràtica que el poble de Catalunya va donar l’1-O, davant la repressió de l’estat espanyol. “A la violència hi vam oposar l’actitud de resistència pacífica; a l’odi que els vèiem en les seves mirades, en les seves porres i els seus gestos, hi vam respondre amb una dosi d’esperança positiva, d’alegria democràtica”, ha afirmat.

Finalment el president a l’exili ha posat ènfasi en la repressió de l’estat espanyol, que “ha persistit en aquests quatre anys”. “n aquests quatre anys, l’Estat ha persistit en la seva repressió sense defallir. Hem conegut tres diferents governs (un amb el PP, un altre amb el PSOE i aquest amb el PSOE i Podemos) però no hem conegut cap projecte polític concret i ambició“, ha afegit el líder de Junts per Catalunya.

Comentaris

  Capità 30/09/2021 10:24 pm
  I en aquestos 4 anys, a part de cobrar, que ha fet el consell per la republica?
  Luisnomeacuerdo 30/09/2021 10:36 pm
  Vamos a dar un empujoncito a ver cuantos borreguetes grocñordos apoquinan los diez euritos para que sigas comiendo mejillones topor a su costa.
  rd 01/10/2021 9:05 am
  es l´únic que val la pena
  Un seguidor de Fuigpelmon 01/10/2021 10:40 am
  La estupidez humana no tiene límites... Seguir pagando la ración de mejillones al Fuigpelmon es de ser súbdito abducido hasta la médula
   Montserrat 01/10/2021 9:29 pm
   Uns paguen gustosos al JCI sense preocupar-se de res, sense criticar les èlits que viuen dels desnonats i treballadors precaris i en canvi es fiquen amb les úniques persones que desitgen canviar aquesta situació i lluiten contra l'abús i la corrupció en aquesta democràcia de joguina.
  Pel corruptgent Cot, per què censureu aquest missatge i no els insults del nostrat Sonat? Què vau estudiar periodisme a Ankara? 01/10/2021 12:07 pm
  Van suspendre la DUI i fuigpelmón va fugir deixant-ho tot enmerdat. Amb Torra no van aixecar la suspensió de la DUI però van rebentar la primera taula de diàleg. Des que va arribar Aragonès han presionat perquè aixequi la DUI i han boicotejat la taula de diàleg. Ara volen un referèndum acordat? I com el pensan aconseguir si no l'acordan a la taula de diàleg??? Realment fan pena...
  El consell per la republiqueta de 8 segons 01/10/2021 12:10 pm
  És una menjadora particular que ningú ha votat, no te cap legitimitat, només serveix per alimentar l'ego d'un poc honorable batxiller gens preparat que la va cagar i ens vol fer creure que caga or...
  Jacks 01/10/2021 2:50 pm
  Jo em faig una pregunta cada vegada que veig aquets escrits amb Espanyol dels FATXES infiltrats a Catalunya. Veieu normal criticar un país que no es el vostre, que no l’ estimeu, mes aviat sentiu odi ? A mi m’ es igual el que fa França, Portugal o Espanya. Jo m’ estimi el meu país i vull lo millor per tots, aquest moment i ja fa molts anys lo millor es ser independents. Me la bufa el que penseu els Espanyols, i no us tinc cap tipus d’ odi, vosaltres Cuideu-vos del vostre país de vividors i conqueridors que de feina ja en teniu. Deixeu-nos en pau, volem ser lliures sense perjudicar a ningú, ho fem per nosaltres. Ho enteneu ?
  ciutada del mon 06/10/2021 4:43 pm
  no no ho entenc jack, que passa que el passi a franca espanya o portugal te la bufa quina mena de home de m ets, prehistoric, nomes t'importa el be de la tribu ves per on jo soc un esser huma especie homo sapiens sapiens, i m'importa i molt el que li passi a l'humanitat als quasi 7800 i escaig millions de persones que habitem aquest petita bola blava , o planeta blau dit o dita terra .

Nou comentari