Puigdemont: "Catalunya no es resigna a que Europa no aculli l'Estat català"

El president contraposa "l'obediència del país al mandats democràtic" a la "desobediència" de l'Estat espanyol a la UE
L'eurodiputat Ramon Tremosa, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i Aleix Sarri, a la presentació del llibre 'L'Europa que han fet fracassar' | ACN

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha contraposat aquest dimecres l'actitud de Catalunya i el seu Govern amb la de l'Estat i l'executiu de Mariano Rajoy. "Mentre nosaltres obeïm el mandat democràtic, l'Estat, en canvi, desobeeix la normativa europea que té per objectiu el bon funcionament econòmic i la protecció de les persones", ha dit el president en el marc de la presentació del llibre 'L'Europa que han fet fracassar', de l'eurodiputat Ramon Tremosa i el seu assistent Aleix Sarri.

 

  

Puigdemont ha volgut remarcar com a exemple d'aquesta comparació la llei que va impulsar el Govern contra la pobresa energètica, i la posterior prohibició de l'executiu espanyol amb "un escàs desenvolupament" que va fer al respecte l'Estat tot i la recomanació europea. En el mateix context, ha defensat la "necessitat mútua de catalans i europeus" i ha afirmat que Catalunya "no es resigna a que Europa no aculli l'estat català independent".


 

Puigdemont ha remarcat insistentment la necessitat que Europa "es renovi" i sigui un espai "cohesionat i de valors". "Ha de ser així pel risc dels populismes, i també per aixecar la veu dels nostres ciutadans davant un Estat espanyol que ha desconnectat de Catalunya i també d'Europa", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha assegurat que des d'Espanya i el seu govern no tenen cap inconvenient en no complir directives europees, recomanacions, compromisos o sentències. I això, per a Puigdemont, és un element que juga a favor de Catalunya si es compara amb l'Estat. "Mentre nosaltres obeïm el mandat democràtic, l'Estat, en canvi, desobeeix la normativa europea que té per objectiu el bon funcionament econòmic i la protecció de les persones.


 

No és només deslleials als socis europeus que s'esforcen en complir, també demostra davant el món que Espanya és incapaç d'afrontar reptes com la pobresa energètica, les energies renovables i les infraestructures", ha dit. 

Després de criticar com el govern espanyol va impulsar la suspensió de la llei catalana contra la pobresa energètica, com s'ha desentès de les energies renovables i ha penat l'autoconsum, i com "boicotegen" el Corredor Mediterrani, el president ha insistit en que un eventual estat català podria "ajudar a crear aquesta Europa que funcionaria". 

"Hi ha moltes mans culpables del fracàs d'aquesta Europa. Evidentment que Europa necessita canvis, i sense ells no funcionarà, no és presentable, no seria un projecte adherible emocionalment. Però perquè això passi, no hi sobra ningú, i els catalans encara menys. Ens necessitem mútuament europeus i catalans", ha sentenciat, tot afegint que Catalunya "pot fer aportacions rellevants per no convertir-nos en culpables del fracàs sinó tot el contrari". 

Comentaris
Ara i aqui
El que ha de fer el govern català es denunciar per homicidi al TC, per anular la llei de pobresa energetica, gracies a aixo hi ha una senyora morta. Per tant els "senyoritos" del TC, ara ja son culpables de un asessinat.
Monty
Amb Europa o sense Europa, pero Catalunya! Lliure!!!!
Vlad
Com periodista llicenciat, el senyor Puigdemont sap que la base de les noticies és la novetat. O ens comencem a inventar altres patrons de comunicació o començarem a avorrir el personal. I això ens pot esguerrar l'invent del procés. Així, doncs, més inventiva si us plau.
aviso para navegantes del pruses....
uy...uy.....uy..........
uy....uy.....uy.............
El president contraposa "l'obediència del país al mandats democràtic" a la "desobediència" de l'Estat espanyol a la UE
Jose M. Almansa
El president contraposa "l'obediència del país al mandats democràtic" a la "desobediència" de l'Estat espanyol a la UE .............................. dicho de otra manera : no nos comeremos una rosca !!
Manuel Garcia
Monty Amb Europa o sense Europa, pero Catalunya! Lliure!!!! pero de vosotros !!
DUI
Ep, que haurem de decidir en referèndum si volem saber res de la UE i l'Euro. No estic disposat a permetre que ens vagin encolomant gepes sense preguntar, com fins ara amb el Reino de España, on no s'ha preguntat mai res.
P-d-mont
A mi, com a Franco, m'agraden molt els jocs de paraules. Per exemple, a fer el que em doni la gana li dic "mandat democràtic". Ja em diu Marcela que sóc molt graciós.
Casa meua, casa teua, casa de tots
Si Catalunya s'independitza, com controlarà les fronteres? Catalunya serà casa de tots com deia Sisa?

envia el comentari