Puigdemont: "En cap cas no es pot subvertir el mandat democràtic"

Avisa que "els debats reglamentaris i sobre procediments parlamentaris" no poden alterar el missatge dels catalans el 21D
Intervenció de Carles Puigdemont al consell nacional del PDeCAT
Intervenció de Carles Puigdemont al consell nacional del PDeCAT | PDeCAT

El president Puigdemont ha intervingut a través de la ja habitual videoconferència al consell nacional del PDeCAT, en què Artur Mas ha oficialitzar la seva renúncia a la presidència del partit per no ser un escull al seu creixement. Puigdemont s'ha referit a la seva possible investidura telemàtica o per delegació a un altre diputat, i ha avisat que "en cap cas no es pot subvertir el mandat democràtic que han donat els ciutadans en les eleccions del 21 de desembre amb debats reglamentaris i sobre procediments parlamentaris".  Puigdemont ha reivindicat el seu dret a exercir de diputat i d'aspirar a presidir la Generalitat: "Els diputats tenim drets, s'han de respectar, però sobretot qui té drets són els ciutadans. A nosaltres ens toca protegir i reivindicar per sobre de tot els drets dels ciutadans. Que l'arbre no ens tapi el bosc".


 

En aquest sentit, Puigdemont ha alertat del risc que l'oposició intenti boicotejar la investidura, i per tant, alterar el sentit del vot dels catalans. El president i candidat a repetir en el càrrec ha remarcat que la restitució del Parlament i del Govern han de ser un sol paquet. “Hem de servir i servirem amb dignitat a Catalunya, als 7,5 milions de catalans. Ens mantindrem ferms en l’exigència democràtica, amb compromís amb l’eficàcia i l’eficiència”, ha dit durant la seva intervenció. I ha afegit que quan recuperin les institucions, els indepedentistes han de recuperar la potència del país que ha quedat tocada pel 155 en tots els àmbits: "Ara que recuperarem les institucions injustament arrabassades, som la garantia per posar de nou en marxa polítiques que han de fer del país una potència del sud d'Europa. La garantia per revertir, restituir i reparar allò que el 155 s'ha carregat", ha sentenciat. 


El candidat de JxCAT a presidir la Generalitat ha enviat un missatge de cara a la constitució de la Mesa del Parlament, que tindrà lloc aquest dimecres 17 de gener: "Tenim majoria parlamentària i l'hem de fer valdre. El Ple de constitució del Parlament i la investidura seran la fita que permetrà fer cas al mandat que surt de les urnes del 21D: la restitució il·legalment suspesa". Finalment, Puigdemont ha volgut agrair al seu partit la seva complicitat amb la llista de JxCAT: "Gràcies al Partit Demòcrata per la seva generositat i complicitat amb la candidatura, ha estat la base. Una base sòlida i amb unes arrels i valors que han permès edificar pisos nous i ens han d’orientar en actitud de país", ha dit el president des de Brussel·les. 

Comentaris
Fart de fachas
Aixó sería impensable en cuansevol democracia de la U.E. pero a Españistán es lo mes normal.
entranyable
Benvingut President, l'únic president que ha revalidat el seu mandat a les urnes el dia 21. Ni els mitjans, ni els processos espuris, ni les imposicions perverses poden impedir aquesta ratificació. Tota altra cosa seria una bofetada a Catalunya i a la Europa democràtica a la que pertanyem i paguem els nostres impostos tots els catalans.
Puigdemont: "En cap cas no es pot subvertir el mandat democràtic" Avisa que "els debats reglamentaris i sobre procediments parlamentaris" no poden alterar el missatge dels catalans el 21D
es faran am un plasma.
Puigdemont exigeix a l'Estat que eviti el «frau democràtic» d'impedir la investidura
Es fara telematicament, al qui no li agradi que si possi fulles !!!
Moha
El mandat democràtic ha donat com a més votada l'Inés Arrimades, i aquest no val, oi ? Com és una mala p... per l'Albà i els seus hooligans llavors no és la guanyadora de les eleccions i no té el mandat democràruc ? Menys plasma i més realitat, que portem 7 anys fent el pressec !!!
Este miserable golpista, además es un miserable cobarde.
Es lo que hay, en las democrácias mundiales no tienen cabida los golpistas.

envia el comentari