Puigdemont basteix un partit que defensa el 27-O

Overbooking en la presentació de Crida Nacional per la República

 

 

Nou protagonista de la biosfera política catalana que pot detonar un nou terratrèmol. L’Ateneu Barcelonès ha estat l’escenari que ha servit a Carles Puigdemont per presentar la Crida Nacional per la República. Una nova peça, de moment vestida de moviment, que creixerà com un partit que “defensa l’1-O i el 27-O”. Un partit pensat per “desbordar” les figures polítiques que han determinat el procés. En paraules d’un dels principals ideòlegs de la iniciativa, Agustí Colomines, la Crida Nacional aspira a ser la “Casa Gran de la Independència”. Avui, només a quatre dies que el PDeCAT es torni a refundar i amb una ERC esperonada a les enquestes, s’ha presentat el ferm competidor d’un espai electoral independentista centrat en el gran mantra independentista: la transversabilitat i independentista que no defuig a la confrontació amb l’Estat.  La convenció nacional de la nova formació serà a la tardor. 

 

 

Puigdemont lidera aquesta Crida Nacional, un element indispensable per “recuperar l’esperit de Junts per Catalunya” que defensa l’1-O i el 27-O. La nova formació té un lideratge en format de triumvirat que a més de Puigdemont inclou Jordi Sànchez i el president de la Generalitat, Quim Torra. De fet, tots tres hi han participat telemàticament o per correspondència. Sànchez ho ha fet per carta, llegida pel diputat de de JxCat, Toni Morral. Una missiva en la que s’ha mostrat “ferm partidari de la unitat”, ha cridat a la “gent d’esquerres a sumar-s’hi” i sobretot que Crida Nacional no és pas una “suma de partits, sinó d’homes i dones lliures”. 

 

 

Ferran Mascarell, ideòleg del l’estatisme independentista, i la diputada de JxCat, Gemma Geis, han llegit el manifest “d’Impuls” de la formació. Un text que defensa a ultrança el resultat de l’1-O, el 27-O i la majoria independentista del 21D. Un manifest farcit d’expresions com  “valors republicans”, “pluralitat ideològica”  i “transversabilitat”. Un instrument polític organitzat per presentar-se  a totes les eleccions fins que s’assoleixi la República. De fet, el manifest es compromet a dissoldre la formació quan s’hagi culminat el procés independentista. 

 

 

 

Per al seva banda, Torra, que ha hagut d’excusar la seva presència perquè li han cancel·lat el vot que el retornava d’Alemanya, ha saludat la presentació a través d’un àudio. El president de la Generalitat ha destacat el “valor de la unitat” que suposa el nou moviment. “Només fem efectiva la República tindrem el país que somiem pels nostres fills”, ha sentenciat Torra per insistir en la idea que Crida Nacional és el partit que defensa aplicar la declaració del 27-O.

 

 

Pel que fa Puigdemont, que ha participat per videoconferència, ha agraït la defensa de la gent del referèndum de l’1-O. Una estratègia que el president exiliat ha felicitat perquè ha servit per denunciar la repressió i “fer República”. “Podem parlar de República en termes d’esperança i els que parlaven del 155 ara ho fan amb vergonya”, ha subratllat Puigdemont. 

 

Entre els assistents, els familiars dels presos polítics del PDeCAT, els consellers Àngles Chacón, Jordi Puigneró i Damià Calvet, i la coordinadora nacional del PDeCAT Marta Pascal acompanyada de la portaveu de la formació, Maria senserrich.

 

 

 

Nou comentari