El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont anuncia que la segona quinzena de febrer visitarà Perpinyà
  • CA

L’eurodiputat de JxCAT Carles Puigdemont ha anunciat aquest dijous al programa Més 324 que té la intenció de visitar Perpinyà amb Toni Comín a la segona quinzena de febrer. Puigdemont ha comentat que té ganes de tornar a Catalunya i ha destacat que també vol “agrair la generositat” i “l’enorme esforç” de la Catalunya Nord. La visita tindria “un element simbòlic” perquè Perpinyà “està a una hora de casa”, ha dit Puigdemont, i serviria perquè molta gent “que hi ha el camí del retrobament i que ha valgut la pena resistir”.

Puigdemont ha explicat que hi ha un gran interès per la situació a Catalunya a l’Eurocambra i que el suplicatori servirà per “fer un judici al judici”. L’eurodiputat ha afirmat que es tracta d’un “suplicatori polític” fruit d’una “persecució política” i ha insinuat que l’Estat espanyol podria acabar com Hongria i Polònia, països sobre els quals s’ha votat un text que reclama a l’Eurocambra mes pressió per la “violació greu” dels valors europeus.

L’eurodiputat de JxCAT ha explicat a més que demanarà al Parlament Europeu tots els informes que expliquin les raons jurídiques per les quals no pot viatjar lliurement a l’Estat espanyol com podran fer companys seus, per exemple, si s’organitza una visita d’europarlamentaris a les presons catalanes.

Preguntat sobre si estaria disposat a presentar-se a unes eleccions al Parlament, Puigdemont ha dit que amb “les dades que tenim avui, no”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa