El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont al Washington Post: Catalunya votarà “tant si us agrada com si no”
  • CA

Els ciutadans de Catalunya estan determinats a votar i votaran tant si a Espanya li agrada com si no. Aquest és el missage que Carles Puigdemont ha adreçat als lectors del diari nord-americà Washington Post en una carta publicada avui mateix i on el president de la Generalitat fa un repàs de la situació política actual, que considera d'”estat de setge de facto” imposat per l’estat espanyol.

Catalunya, diu el President a la seva missiva, exercirà el seu dret a l’autodeterminació el proper 1-O “després de tres segles sota dominació espanyola”. Puigdemont remarca l’ampli suport que té el referèndum entre la població catalana i com, a diferència de governs com el britànic o el canadenc, que van negociar la celebració de votacions similars, l’executiu de Mariano Rajoy ha optat per la via de la “repressió autoritària”, cosa que en el seu parer col·loca l’Estat més a prop de dictadures autoritàries com la de Nicolás Maduro a Veneçuela que no pas dels estats democràtics europeus.

 

Tot explicant les accions que l’Estat ha realitzat per tal d’aturar el referèndum -accions que considera que “anul·len l’autonomia concedida el 1979”- Puigdemont remarca que està castigant “tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya, vulguin o no la independència”, i es reafirma en el seu compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació malgrat la repressió i els “instints autoritaris” que encara hi ha al govern de Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa