El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont acusa el president del Parlament Europeu de deixar-se endur per la demofòbia
  • CA

 

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha criticat durament la decisió del Parlament Europeu, encapçalat per Antonio Tajani, de vetar la conferència que estava previst que fessin tant ell com el president de la Generalitat, Quim Torra, a l’edifici de la cambra representativa comunitària a Brusel·les. En declaracions a la premsa, Puigdemont ha afirmat que Tajani s’ha “deixat arrossegar per aquesta deriva una mica demofòbica”, en referència a les reaccions dels partits unionistes espanyols amb representació al Parlament Europeu que s’han manifestat públicament en contra de la celebració d’aquest acte. El president a l’exili ha reblat la seva valoració del veto afirmant que l’actitud de Tajani “pot acabar afectant la reputació de la democràcia europea”.

 

“Deixar-se arrossegar per aquesta actitud de censura és un missatge negatiu pels ciutadans”, ha explicat Puigdemont, que ha volgut recordar que, d’aquí ben poc, “estan cridats a les urnes” per renovar la composició del Parlament Europeu. en aquests comicis, ha dit, els ciutadans dels Estats membres de la Unió Europea hauran de triar “si volen l’Europa que treu la paraula als ciutadans o apostar per l’Europa que no té por de les paraules”.

 

Oficialment, la conferència de Torra i Puigdemont, titulada “Catalunya i el judici del referèndum”, ha estat prohibida per la Direcció de Seguretat del Parlament Europeu, que al·lega que l’acte té un risc “elevat” ja que podria ser difícil “mantenir l’ordre públic”. Tot i això, no s’ha fet oficial cap canvi d’ubicació i, de fet, l’únic que pot impedir l’entrada de Puigdemont a la cambra europea és una ordre directa del mateix Tajani.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa