El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós i Mas obren una etapa de millora de les relacions
  • CA

Lentament i amb cautela ERC i CiU han inaugurat avui un període de millora de les relacions des que l’any 2006 es van trencar a causa de la negociació de l’Estatut. La trobada entre el nou president d’ERC, Joan Puigcercós, i el president de CiU, Artur Mas, que ha tingut lloc aquest migdia al Parlament, ha formalitzat aquest inici d’etapa.

Lentament i amb cautela ERC i CiU han inaugurat avui un període de millora de les relacions des que l’any 2006 es van trencar a causa de la negociació de l’Estatut. La trobada entre el nou president d’ERC, Joan Puigcercós, i el president de CiU, Artur Mas, que ha tingut lloc aquest migdia Parlament, ha formalitzat aquest inici d’etapa.

Tant ERC com CiU han valorat com a “positiva i cordial” la reunió que els dos dirigents han mantingut per espai d’una hora i mitja en el despatx de Mas i que ha servit per girar full a dos anys de retrets i donar pas a una etapa de diàleg i possible col•laboració. Com afrontar el futur de l’Estatut de Catalunya, el nou model de finançament i el blindatge del model d’immersió lingüística han estat els temes centrals de la trobada.

A la sortida, Puigcercós ha estat el més clar a l’hora de celebrar que amb aquesta trobada s’inicia una nova etapa d'”interlocució clara i normal” entre ERC i CiU, sense que les dues formacions segueixin “mirant pel retrovisor” i retraient-se mútuament la seva actuació en el passat. Segons Puigcercós, “és bo pel país i pel catalanisme que entre els dos partits hi hagi elements comuns”.

En canvi, més cautelós ha estat el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, que ha estat l’encarregat d’oferir davant els mitjans la versió de Mas i que, malgrat valorar també positivament la reobertura d'”àmbits de diàleg i contactes habituals” amb ERC, ha recordat que la formació que presideix Puigcercós segueix compromesa amb la seva “sòlida aposta” pel govern tripartit amb el PSC i ICV-EUiA.

Per tant, segons Puig, la reunió d’avui acosta les posicions però “no significa un canvi d’estratègia”, encara que cap dels dos no descarta acords puntals especialment si el Tribunal Constitucional dictamina una sentència desfavorable a l’Estatut. Davant aquest panorama, per les dues formacions, “no es descarta cap escenari” de nova governabilitat per Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa