El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigcercós: “Davant d’una sentència adversa del TC, com més unitat millor”
  • CA

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha qualificat la reunió d’aquest divendres entre UDC i PSC, en què les dues formacions van coincidir a buscar una resposta el màxim unitària possible davant d’una sentència contrària al Tribunal Constitucional (TC) a l’Estatut, “de normalitat política i molt saludable”. També ha afirmat que “davant d’una sentència adversa del TC, com més unitat millor”i que el “problema hi era fins ara perquè no hi havia hagut cap reunió”.

El republicà ha recordat a Sant Guim de Freixenet, durant una visita a l’alcalde, la “poca credibilitat” del TC, “que ha de decidir sobre el que ha referendat el poble de Catalunya, el Congrés, i el Senat”. Puigcercós ha insistit en què és positiu que el Govern i el principal partit de l’oposició apostin per la unitat “per plantar cara a Madrid” davant d’una eventual sentència adversa del TC sobre l’Estatut.

Així mateix, ha afegit que la sociovergència, sobre la qual s’ha especulat els darrers dies, és una alternativa “legítima” de govern a Catalunya. No obstant això, ha dit que Esquerra no hi creu i ha advertit que amb un govern així “ja hi hauria, per exemple un acord de finançament a la baixa o ja s’hauria fet el quart cinturó”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa