Puig insta els militants del PDeCAT a passar-se a JxCat

L'exconseller diu que "poden seguir anant en bicicleta de pedals o agafar l'elèctrica"

L’exconseller de Cultura Lluís Puig avisa al PDeCat que “el temps s’està acabant” i insta als seus militants a passar-se a Junts per Catalunya. “Poden seguir anant en una bicicleta de pedals o agafar l’elèctrica”, apunta en una entrevista a l’ACN coincidint amb l’inici de l’assemblea constituent de ‘Junts’. Candidat a presidir la mesa del congrés que se celebra aquest dissabte i diumenge, Puig alerta que malgrat que hi hagi “una doble militància” només es podrà votar un partit a les eleccions. “Aquest serà el final del trànsit del PDeCAT a JxCat”, remarca. L’exconseller defensa que calia organitzar ja el partit de cara a la pròxima cita electoral.

“Tard o d’hora es convocaran eleccions i no ens podien agafar amb JxCat només com a marca comercial”, sosté.

Puig avança que hi haurà “unes setmanes o mesos de transició” de militants i afiliats del PDeCAT a ‘Junts’. “En algun moment haurem de tancar aquest trànsit cap a JxCat”, diu, recordant que l’últim consell nacional del Partit Demòcrata va votar en un 90% fer aquest pas.

L’exconseller de Cultura reclama que el traspàs es faci “amb tranquil·litat” i “sense discussions”. “Ningú té ganes de provocar enemistats”, assegura, però no concreta si estriparà el carnet del PDeCAT en cas que la direcció no s’embarqui en la nova formació. Puig nega que aspiri a ocupar cap càrrec a la cúpula del partit impulsat per l’expresident Carles Puigdemont.

Pel que fa a l’eix ideològic, Puig reivindica ‘Junts’ com “un llibre blanc’ i no es posiciona sobre si s’hauria de mantenir al centre com reclamen alguns sectors del PDeCAT o si s’hauria d’erigir com una nova formació d’esquerres.

“Vull pensar que en la ponència no es parlarà de dretes, esquerres o centre, sinó de transversalitat”, anticipa. Així, l’exconseller aposta per fer un partit independentista “transversal” que permeti “afrontar l’Estat espanyol”.

“És junts pel país, no per altres coses”, opina.

Desunió dels partits

Puig admet el “distanciament” entre els partits independentistes en els darrers temps, especialment amb ERC. “És evident que no hi ha un objectiu comú”, subratlla. Per això, defensa que totes les forces s’haurien de marcar “objectius estratègics compartits. “És el que teníem l’1-O”, recorda l’exconseller que s’enfronta a una euroordre a Bèlgica per l’organització del referèndum.

Malgrat aquesta desunió, Puig veu positiu que amb el règim de semillibertat dels presos la comunicació entre JxCat i ERC hagi crescut “exponencialment”. “Hi ha un diàleg molt més fluid i fàcil gràcies a aquesta nova condició presidiària”, celebra.

Per refer ponts entre les forces, Puig considera essencial que continuï “la pressió popular”. Malgrat que el coronavirus ha dominat l’agenda pública en els darrers mesos, l’exconseller no veu el moviment independentista desmobilitzat.

Nou comentari