El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pueyo respon les crítiques dient que ha estat “visible i present” des de l’inici de la crisi
  • CA

“He estat visible i present des de l’inici”. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha respost així les crítiques de “falta de lideratge” fetes aquest dimecres pel Comú de Lleida, soci de govern a la Paeria. Pueyo ha dit que “creu sincerament” que està fent “tot allò possible, el que cal, el que és just i el que és responsable de fer”. “Quan ens traiem les màscares veurem si tothom ha fet el que podia fer”, ha afegit. Però, ara, ha assegurat, no li preocupa perquè “no és el moment de fer política”. “Ara el que em preocupa és ser part de la solució i fer front al problema”, ha afegit. L’alcalde de Lleida també ha insistit a demanar a la Generalitat que s’adoptin mesures per “forçar” el confinament de persones positives o sospitoses de covid-19.

El Comú de Lleida -grup de govern a la Paeria juntament amb ERC i JxCat- va reclamar aquest dimecres a través de les xarxes socials “un major lideratge de la Paeria en la gestió de la crisi”. També va exigir “totes les actuacions necessàries per part de l’administració que n’ostenti les competències”. Pueyo ha respost aquestes crítiques recordant que com a alcalde ha estat “visible i present” des del 13 de març i que des del 14 de maig treballa cada dia “de diumenge a diumenge” i manté reunions constants per fer front a la crisi de la ciutat i de la comarca. El paer en cap ha explicat que, per exemple, des d’aquest dimecres torna a haver patrulles conjuntes de Guàrdia Urbana i Mossos pel Centre Històric de la ciutat.

Pueyo també ha insistit a demanat un control més intens perquè les persones amb coronavirus i les sospitoses facin el confinament, després que aquest dimecres denunciés que hi ha persones que incompleixen la quarentena. Hi ha una llei catalana i una estatal de salut pública que obre la porta perquè les autoritats de Salut requereixin la col·laboració de qui sigui per fer-ho, ha dit. “Entenc que podria haver alguna mesura judicial que permetés forçar el confinament d’aquestes persones”, ha afegit, i ha explicat que ja ho va demanar formalment dimecres en la reunió del Procicat i que ho ha tornat a recordar aquest dijous, en la reunió mantinguda aquest matí presidida pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. “És important tenir en compte aquest front i si cal ho tornaré a demanar”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa