Pueyo diu que Torra havia “de donar la cara davant els lleidatans”

El president de la Generalitat lamenta les paraules de l'alcalde de Lleida i diu que no tenen "cap fonament de veritat"

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo creu que havia d’haver estat el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, qui anunciés el “cop dur” del confinament del Segrià, en comptes dels consellers Miquel Buch i Alba Vergés. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Pueyo ha dit que va expressar la seva irritació als consellers, ja que considera que una ciutat com Lleida, amb 140.000 habitants, “ha de ser consultada”. També ha dit que va demanar que Torra fos l’encarregat de donar “la cara davant dels lleidatans” però que el president “no va voler o no va poder”. Per la seva banda, el president Quim Torra ha lamentat les declaracions del paer en cap afirmant que no tenen cap “fonament de veritat”.

Pueyo ha dit que entén i comparteix la indignació que senten els comerciants lleidatans: “pot ser que ens salvem del virus però morim d’inanició”. També creu que la crisi sanitària a la ciutat i als pobles del Baix Segre no només no beneficia la seva imatge com a alcalde de Lleida. “Posa en qüestió la nostra imatge com a territori saludable productor d’aliments”, ha dit.

Així mateix, Pueyo ha indicat que faran falta recursos econòmics per reparar el danys que el virus ha provocat a la ciutat, a nivell social i econòmic. Per una banda, l’Ajuntament ha “pressionat” la Generalitat perquè elabori un pla de xoc per al teixit empresarial, dotat amb uns 6,5 MEUR. Aquesta xifra es complementarà amb 150.000 que aportarà l’Ajuntament. Tot i això, l’alcalde dubta que la reconstrucció pugui ser “total” i diu que en els propers dies presentaran el pla d’acció municipal que estan adaptant a la nova situació.

Així mateix, Pueyo diu que el govern espanyol “ha brillat per la seva absència” des de l’inici de la crisi que pateix la ciutat, ja que tot i ser el responsable de controlar els fluxos migratoris no va evitar que, en ple confinament, milers de persones arribessin a la ciutat des d’altres comunitats. En aquest sentit, afegeix que va escriure una carta a la delegada el govern a Catalunya, Teresa Cunillera, però que no ha rebut cap resposta.

Preguntat per quin balanç fa del seu primer any de mandat al capdavant de la Paeria, Pueyo indica que a l’equip municipal estan “una mica decebuts”, ja que la irrupció de la covid-19 ha frenat les reformes que plantejaven.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat les declaracions del paer en cap de Lleida. A través d’un piulada, ha dit que no tenen “cap fonament de veritat” i que no entrarà en polèmiques “de curta volada”. Finalment, ha remarcat que la seva “única prioritat és salvar vides i futurs de tots els ciutadans del país”.

Nou comentari