Pueyo agraeix el “suport” i la “coordinació” rebuda per part de Torra

L'alcalde de Lleida surt al pas de la polèmica sobre el marge de temps que hi ha hagut a l'hora de confinar el Segrià

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha agraït les “trucades de suport i coordinació” que ha rebut aquest diumenge tant per part del president del Govern, Quim Torra, com del vicepresident, Pere Aragonès, a més de la consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, i la titular d’Empresa, Àngels Chacón. En una piulada a Twitter, Pueyo ha volgut deixar clar que aquestes “seran claus per aplanar la corba” de contagis de covid-19. D’aquesta manera, l’alcalde ha volgut sortir al pas de la polèmica al voltant del marge de temps que hi va haver aquest dissabte a l’hora d’aplicar el confinament perimetral a la comarca del Segrià, del qual es va assabentar el mateix dissabte a través d’una trucada d’Aragonès.

Hores abans, Torra ha precisat en un tuit que els membres del Govern es van “distribuir les trucades” als alcaldes de la comarca del Segrià just abans de l’anunci del confinament. “No m’agradaria que es maltinterpretés res”, ha dit sobre el fet que no fos ell directament qui truqués al paer en cap i ho fes el vicepresident de l’executiu català. Per la seva banda, els consellers Alba Vergés i Miquel Buch han dit en diverses entrevistes radiofòniqeus que el confinament es va notificar quan es va tancar del tot la decisió.

Per la seva banda, Aragonès ha afirmat que la mesura aplicada al Segrià davant l’augment exponencial de casos de covid-19 va ser una “decisió d’equip” de l’executiu català. Així, ha assegurat que tot el què s’han anat adoptant per fer front a la pandèmia s’ha fet de forma “conjunta i consensuada” a través del Procicat, “que és l’òrgan que està gestionant aquesta crisi”. A més, ha remarcat que en una situació d’emergència sanitària com la del coronavirus, els passos a seguir es van decidint conforme es van rebent noves dades i es va disposant de tota la informació.

D’altra banda, Pueyo també ha valorat la solidaritat rebuda, entre d’altres, de les alcaldesses de Barcelona i Girona, Ada Colau i Marta Madrenas respectivament, a més de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. El paer en cap també ha explicat que ha rebut el suport dels batlles dels municipis com Saidí, Sant Cugat del Vallès o Figueres.

Nou comentari