El PSOE vol il·legalitzar la Fundación Francisco Franco

També podria incloure al Codi Penal el delicte d’apologia del franquisme, i vol treure el cos de Franco del Valle de los Caídos
El Valle de los Caídos, des de dins
El Valle de los Caídos, des de dins | Jordi Borràs

 

Després de diversos governs socialistes des de l'any 1982, ara, el govern de Pedro Sánchez sembla decidit a fer un pas per posar fi a una anomalia democràtica, i és que quatre dècades després de la fi de la dictadura, a Espanya la Fundación Francisco Franco i l'apologia del franquisme siguin absolutament legals i tolerades pels partits del règim del 78. A més, l'executiu de Pedro Sánchez es planteja remodelar el Valle de los Caídos i convertir-lo en un Museu de la Memòria, treure’n les restes de Franco i fins i tot podria incloure al Codi Penal el delicte d’apologia del franquisme. Ho explica el diari El País 


 

Segons explica el rotatiu, el primer pas serà aquest dilluns, quan l’Executiva del PSOE demani al govern espanyol un projecte de llei per reformar la Llei de la Memòria Històrica. La proposta inclou reconvertir El Valle de los Caídos en museu, traslladar les despulles del dictador allà on decideixi la família i prendre mesures per il·legalitzar la Fundació Franciso Franco. En aquest punt, es requereix canviar el Codi Penal i la Llei de Fundacions. Impulsar tot aquest paquet d’iniciatives amb un projecte de llei podria allargar-se fins al juny del 2019, però l’equip de Sánchez es planteja una altra fórmula: el reial decret, que aniria molt més ràpid. L’objectiu és reprendre el vell projecte que José Luis Rodríguez Zapatero va ser incapaç de culminar. De fet, ara el Govern de Rajoy tenia Llei de Memòria Històrica congelada sense pressupost.

Comentaris
Fat Boy
Bla, bla, bla...
fideli
els feixistes ens la fan ballar amb el "delicte d'odi"... doncs bé, hi pot haver contra ells " apologia del franquisme" (inclosos jutges i fiscals amics de l'odi)
fideli
C's, apologia de Falange
crisol
Una mica tard. 43 anys desprès.
Ciutadana farta
Ja seria hora , ñ es dels pocs paissos, i cap democratic , que venera un dictador assessi, es intolerable, ni alemanya ni italia veneren hitler ni mussolini, iel nazisme escdelicte, a veure si aqui es comença a perseguir el feixisme/nazisme de l,extrema dreta que escpasseja amb banderes preconstitucionals i violencia extrema , aixo ho feien els escamots nazis a alemanya atacant jueus impunement , s,ha d,acavar ja, i nisaltres a catalunya hem de dinar ordres als mossos de tallar aixo ipso facto
Marc
bla, bla, bla... justament ara que marxem! Show me the money! Fins que no ho vegi no ho creure. En tot cas, nosaltres seguirem endavant igualment. No permetem que ens ensarronin de nou. Les elits extractives franquistes seguiran pervivint sempre a Espanya mentre votin segons quins partits, i els voten i votaran massivament. //*//
Joan
I després vindrà altre cop el PP, i vuelta a empezar! I així, qui dia passa any empeny i anar castellanitzant Catalunya cada dia una miqueta més. Fins que només quedin 500.000 catalanoparlants i arribi el cop de gràcia definitiu.
Ja toca, ja .
Aquesta associació ja fa temps que hauria de estar il·legalitzada, els components a la presó per delicte de odi, i destruit el indecent Valle de los Caidos.
bona sort
Cal il·legalitzar els jutges que defensen la Fundació.
Dionís
De pas, que il.legalitzin Cs, són ilgual de feixistes i més violents.
drac
A que no s'atreveixen !! A que no tenen el que s'ha de tenir !! Han tingut 40 anys i no ho han fet. Perqué serà? Coooooooovards !!!! Hipocrites !! Falsos !! Però sobre tot . COVARDS !!
Podeu prohibir el que vulgueu, com si prohibiu el virus del grip. El franquisme ja el porteu a dins, encara que ara brandeu banderes constitucionals perquè hi han més als basars xinesos i perquè us fan amagar les del "pollo"
Incredul
Ja era hora.......
Espanya no té solució ,és un país fet a la forçe , marxem d,una vegada
XX
Estaria bé, però no s'ho creu ningú.
crack
no caerá esa breva...
SantTomàs
Sobren paraules i falten realitats
Bit
Espereu una mica, que Álber Primo del Rivera , també vol el seu mausoleu al "Valle de los ciudadanos"
marbosch
Si el P$Ø€ vol començar per regenerar una vertadera democràcia el que ha de fer és: 1r- Derogació per via d'urgència de la llei 46/1977 de 15 d'octubre (varen "legalitzar" els assassinats, tortures, robatoris, ... disfressant-ho d'alliberament de presos polítics demòcrates) i 2n- una vertadera reforma de la constitució que permeti escollir el sistema polític (monarqui parlamentària - república) i el sistema territorial.
Carles321
Fa 3 mesos el PSOE votà contra la reforma de la (vergonyosa) llei d'amnistia per tal de jutjar crims franquistes. Lo d'avui és un bon pas, però que + de 100mil cadavers es trobin mal enterrats (entre ells el del millor poeta espanyol) és d1 tristesa que no té nom.

envia el comentari