PSOE i Unides Podem incrementen el suport lleugerament, segons el CIS

PP i Cs baixen en benefici de Vox

El PSOE i Unides Podem incrementen el suport lleugerament i se situen en el 32,4% i el 12,6% en estimació de vot, segons una enquesta del CIS feta pública aquest dilluns. Els socialistes augmenten tres dècimes en relació amb el baròmetre publicat el 15 de juliol i amplien la distància amb el PP. El PSOE i el principal partit de l’oposició estan a 13 punts. A l’anterior baròmetre la diferència era de 10,9 punts i al juny era d’11,2. Per la seva banda, UP millora mig punt. En canvi, els populars i Cs baixen en benefici de Vox. El PP perd 1,8 punts i obtindria el 19,4% dels vots. Cs retrocedeix fins al 8,7% (una dècima menys) mentre que Vox creix fins al 12,3% (set dècimes més) però segueix com a quarta força, per darrere d’UP.

L’independentisme català es manté estable. ERC obtindria el 2,8% dels vots (una dècima més que l’anterior enquesta), JxCat l’1,3% (dues dècimes menys) i la CUP el 0,5% dels vots (una dècima menys).

L’enquesta, realitzada entre el 9 i el 19 de juliol, sobre opinió pública i política fiscal amb estimació de vot, penalitza al PP, a diferència de l’anterior enquesta que el situava com el partit que més creixia. A l’enquesta que es va realitzar entre l’1 i el 9 de juliol, els de Pablo Casado creixien 1,2 punts mentre que ara en perden 1,8. Vox era la formació que més retrocedia però a la nova enquesta, el partit d’ultradreta recupera terreny en detriment del PP i Cs.

Els de Santiago Abascal no recuperen el tercer lloc però creixen set dècimes i gairebé recuperen el terreny perdut en l’anterior baròmetre. Cs, en canvi, continua a la baixa però només perd una dècima. En els baròmetres del CIS anteriors al juliol, la formació liberal havia augmentat. La suma dels dos partits del govern espanyol, PSOE i Unides Podem, és del 45% dels vots i superen la suma de PP, Vox i Cs que obtenen el 40,4% entre els tres.

Nou comentari