El PSOE diu que està centrat a “renovar” el Tribunal de Comptes

El portaveu del PSOE, Felipe Sicilia, ha assegurat aquest dilluns que el partit està centrat a “renovar” i “consolidar” òrgans constitucionals com el Tribunal de Comptes. Així és com Sicilia ha respost a unes declaracions del líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, sobre aquest òrgan, en les quals es mostrava partidari de modificar-lo perquè “hauria de funcionar millor”.

Ara mateix treballem perquè es puguin renovar i consolidar aquests òrgans fonamentals per a la nostra democràcia“, ha afirmat, segons informa l’Agència Catalana de Notícia (ACN). Per altra banda, ha assenyalat que ara mateix el debat sobre les seves funcions no està sobre la taula. “Entenc que hi pugui haver algun plantejament o debat sobre les funcions que tenen, però ara mateix el partit no ha determinat aquesta qüestió”, ha assegurat.

El líder del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Salvador Illa, ha assenyalat aquest dilluns que el Tribunal de Comptes hauria de “funcionar millor”. Ha afirmat que l’aval de l’Institut Català de Finances s’ajustava a dret, i que així ho avalava el Consell de Garanties Estatuàries de Catalunya, de manera que ha lamentat la decisió d’aquest òrgan estatal. Ara bé, no s’ha atrevit a valorar si la decisió ha estat justa o no. sí que ha insistit que cal “revisar” aquest òrgan perquè tot i que “Espanya és una democràcia sòlida, això no vol dir que certs aspectes no es puguin millorar“. En aquest sentit, ha recordat que la posició del PSC és que aquests avals eren legals perquè així ho dictaminava el Consell de Garanties Estatutàries.

El Tribunal de Comptes va decidir rebutjar els avals de l’Institut Català de Finances per cobrir les fiances de 5,4 milions d’euros que es reclamaven contra excàrrecs del Govern que van participar en l’acció exterior de la Generalitat entre 2011 i 2017. La resolució de la delegada instructora de la causa al Tribunal de Comptes, Esperanza Garcia, argumenta la decisió amb en una interpretació entrada amb calçador de l’article 3 del Codi Civil, la llei de règim jurídic del sector públic i l’exposició de motius del decret llei que va crear el fons de protecció impulsat per la conselleria d’Economia. Tot, perquè veu “culpa greu” dels encausats.

Comentaris

    X2 Octubre 18, 2021 | 15:34
    Ni renovar ni consolidar, foteu-lo a terra junt amb les màfies familiars franquistes que l'habiten

Nou comentari