El PSOE evita referir-se a Puigdemont i posa en valor la taula de diàleg

Consideren la taula de diàleg com una "finestra d'oportunitat" que "val la pena"

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha dit que el PSOE “no valora resolucions judicials”. D’aquesta manera ha evitat pronunciar-se sobre la detenció i alliberament del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, a l’Alguer. A banda, ha destacat en reiterades ocasions que els dos governs que participen a la taula de diàleg són conscients que és “una finestra d’oportunitat”. Aquestes declaracions s’assemblen a les del president del Govern, Pere Aragonès, que parla de la taula de diàleg com “una oportunitat històrica” per l’independentisme, que ha aconseguit que el govern espanyol segui a parlar. Davant l’optimisme d’ERC, l’escepticisme de Junts, cada vegada més reforçat.

“La taula de diàleg segueix en marxa, i l’important és arribar a acords, que a vegades no serà senill ni fàcil, però val la pena”, ha subratllat Lastra en una roda de premsa aquest dilluns des de la seu del PSOE a Ferraz. Durant la compareixença, la vicesecretària general del PSOE ha carregat contra el líder del PP, Pablo Casado, per “blanquejar, obrir la porta de les institucions i subcontractar les propostes” de l’ultradreta, i l’ha acusat de voler convertir el PP “en un succedani de Vox”.

“Lamentem no tenir a l’Estat una dreta equiparable a la dreta europea i que cada cop que Casado ha d’elegir entre democràcia i ultradreta elegeix ultradreta”, ha assegurat en referència a la victòria ajustada de l’SPD a les eleccions d’Alemanya celebrades aquest diumenge on la “dreta democràtica” ja ha avançat que no pactarà amb l’ultradreta. L’extremisme del partit d’ultradreta alemany, per tant, quedaria fora del govern, el que Lastra valora com a positiu perquè “la democràcia es defensa aixecant un mur davant els qui l’amenacen, no pactant-hi”. En aquest sentit, considera que Casado fa tot el contrari i pretén “ampliar el PP” a partir de fer-lo més semblant a Vox.

Comentaris

    mala peça 27/09/2021 2:33 pm
    la lastra arrastra molt antidemocràcia, molta injustícia i molta irresponsabilitat. Per cert la taula de diàleg, tal i com vosaltres l'esteu duent a terme és una pantomima, un mal acudit del cinema español dels anys 60, 70, 80 o 90. Dialogar sempre, però de la vostra manera no, s'ha de ser responsable, coherent
    Gonzalo 27/09/2021 3:43 pm
    Todo aquel que no comulga con la rueda de molino laZista, es antidemocrático. Y facha. Y fascista. Y racista. Ellos, los laZisnaZis, son los seres de luz. Los faros en la oscuridad.

Nou comentari