El PSOE espera que “s’aclareixi” cas de Marín abans de decidir si continua a l’executiva

L'alcaldessa de l'Hospitalet va posar el càrrec a disposició de la direcció del partit

El secretari d’Organització del PSOE, José Luís Ábalos, ha explicat aquest dilluns que la seva formació esperarà a que “s’aclareixi” el cas que afecta l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, abans d’adoptar una decisió sobre la seva continuïtat a l’Executiva dels socialistes espanyols, de la qual forma part com a vocal. En roda de premsa a Ferraz, Ábalos ha explicat que la pròpia Marín va posar el càrrec a disposició de la direcció, tot i que per ara els socialistes espanyols consideren que no és el moment d’adoptar decisions. “De moment, per la informació que ens ha remès no sembla que l’afectin responsabilitats directes”, ha sentenciat.

Ábalos ha explicat que des del primer moment en què es va conèixer la detenció de l’alcaldessa i també presidenta de la Diputació de Barcelona el PSC va informar el PSOE de la situació i la direcció dels socialistes espanyols va demanar a Marín que aportés per escrit informació sobre el cas i sobre la seva situació judicial.

Segons Ábalos Marín “va posar a disposició” del partit la seva presència al plenari de l’Executiva Federal, però de moment la direcció no ha adoptat la decisió d’apartar-la. Segons Ábalos, la cúpula dels socialistes espanyols ha constatat que el Consell Esportiu de l’Hospitalet –l’origen del cas- “no depèn de l’Ajuntament”, sinó que és una entitat subvencionada.

Per aquest motiu, de moment el PSOE resta “a l’espera que les diligències i actuacions ens aclareixin en quina situació queda Núria Marín, perquè no ho tenim clar”, i actuarà “en funció de l’avenç que puguin tenir les diligències, que de moment son de caràcter policial”.

“Adoptarem les decisions que haguem d’adoptar quan hi hagi claredat, i no és el cas”, ha dit Ábalos, perquè “de moment per la informació que ens ha remès no sembla que l’afectin responsabilitats directes”.

Nou comentari