El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC veu “perfectament vàlid i vigent” el model policial actual
  • CA

El grup parlamentari del PSC considera que no s’ha de “qüestionar” el model policial i el model de gestió de l’ordre públic que fan “alguns dels impulsors” de la Comissió d’Estudi sobre el model policial del Parlament. Segons els socialistes, tots dos models són “perfectament vàlids i vigents” a dia d’avui. Ara bé, sí que admeten que sempre és “millorable”. Els diputats Ramon Espadaler (exconseller d’Interior) i Judit Alcalá han presentat a la mesa de la comissió la proposta de pla de treball del seu grup per a l’estudi del model policial, que preveu una trentena de compareixences.

Concretament, els socialistes catalans proposen que s’analitzi el material dels antiavalots quan hi hagi esdeveniments massius, que es repassi també el marc legal que regula el dret fonamental a la manifestació, així com també que s’analitzi el model de gestió de l’ordre públic des de quatre perspectives: la dels manifestants, la dels ciutadans que no es manifesten, la de les administracions i la policial.

L’Agència Catalana de Notícies (ACN) ha tingut accés al document, que té l’objectiu que es “garanteixi plenament” l’exercici del dret fonamental a la manifestació al mateix temps que volen “preservar” l’ordre públic. És per aquest motiu que en el document presentat pel PSC es defensa “donar plena cobertura” a la policia, també en aquells casos en els quals és “imprescindible” l’ús de la força “sota els criteris legalment establerts d’oportunitat, congruència i proporcionalitat”.

Així mateix, el grup parlamentari del PSC preveu que intervinguin 27 compareixents, entre els quals hi hauria el secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el síndic de Greuges, Rafael Ribó, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, així com altres comandaments policials, líders sindicals dels Mossos, representants de patronals i d’organitzacions no governamentals o catedràtics de dret.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 20, 2021 | 11:27
    Ricard novembre 20, 2021 | 11:27
    El problema no és el model policial. El problema són els policies estrangers que ens atonyinen i ocupen.
  2. Icona del comentari de: Cupista. a novembre 20, 2021 | 12:16
    Cupista. novembre 20, 2021 | 12:16
    El nou model de policía, molt senzill d'explicar. Han de ser psicòlegs, empatitzar amb la gent que es manifesta i crea aldarulls, gestionar bé les emocions del manifestants violents, crear una finestre d'oportunitats per on es pugui escapar qui vulgui. I donar pa amb xocolata a tothom. Fora policía i visca els aldarulls.
  3. Icona del comentari de: pitu a novembre 20, 2021 | 15:59
    pitu novembre 20, 2021 | 15:59
    fora les forces d'ocupacio

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa