El PSC torna a oferir-se al Govern per parlar dels pressupostos

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha tornat a assegurar que la seva formació ofereix la seva col·laboració al Govern de Pere Aragonès “a canvi de res” si aquest no aconsegueix acordar els pressupostos de la Generalitat per a 2022 amb la CUP. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dissabte Romero ha assegurat que els de Salvador Illa es posen a disposició del Govern “davant la inestabilitat que genera la CUP”, formació que ha titllat de radical. A més, ha advertit que si finalment la CUP no dóna suport a la proposta pressupostària que el Govern presentarà el dimarts i els comptes catalans per a 2022 s’aproven gràcies als socialistes, “voldrà dir que aquesta majoria independentista està trencada, esquinçada”.

Romero, que ha avisat que el PSC no està “flirtejant amb el Govern, sinó posant-se a la seva disposició”, ha afirmat també que mantindrà aquesta posició independentment de com avancin les negociacions pressupostàries tant a l’Ajuntament de Barcelona com en el Congrés dels Diputats. La portaveu socialista ha recalcat que “l’oposició té l’obligació de construir i proposar” projectes que permetin la recuperació econòmica i l’abordatge dels reptes socials derivats de la pandèmia del Covid-19.

A banda, la portaveu de la CUP Eulàlia Reguant ha recalcat aquest dissabte la voluntat de la seva formació de pactar i avalar els pressupostos de la Generalitat per a 2022 que proposarà el Govern aquest dimarts després del Consell Executiu. “No hem tirat la tovallola“, ha reiterat. Així ho ha afirmat en una entrevista a la mateixa ràdio després de ser preguntada per si la CUP és el soci idoni de l’executiu català per a aprovar els comptes. Reguant ha advertit al Govern que “encara hi ha temps per a canviar”. Tot i així ha matisat que actualment la seva formació “està més prop del ‘no’ que del ‘si’” per a donar suport als comptes. 

Comentaris

  Pepe Novembre 06, 2021 | 11:43
  Solo Rumania y Bulgaria superan a España en pobreza infantil. https://ja.cat/EdmXM
  Pepe Novembre 06, 2021 | 11:45
  Tte. Luis Gonzalo Segura: "La Constitución española faculta al ejército para dar un Golpe de Estado. "El PSOE exhumó el cadáver de Franco, pero mantiene el franquismo dentro de las instituciones". https://www.youtube.com/watch?v=g-SxKzgBBf8
  Martí Novembre 06, 2021 | 14:18
  Uff ,no. Amb lo terrible que va ser tenir-lo com a ministre de sanitat sanitat, per culpa de la seva desastrosa gestió van morir milions de persones. No em puc ni imaginar el mal que pot fer a la Generalitat

Nou comentari