El PSC continua festejant Giró per desactivar el Govern del 52%

La consellera d’Economia a l’ombra, la portaveu socialista Alícia Romero, ha assegurat que pel PSC “no quedarà que hi hagi pressupostos”. Així ho ha dit des de la sala dels faristols del Parlament, aquesta tarda, dues hores després que el conseller Jaume Giró presentés els comptes del Govern pel 2022 a la cambra catalana. Romero ha assenyalat que els socialistes són “crítics” amb els números i “no els agraden”, però tot i que les “possibilitats estan obertes” han deixat clar que ara per ara no estan per presentar una esmena a la totalitat. Ara bé, la portaveu socialista ha reclamat a JxCAT que retiri l’esmena a la totalitat als pressupostos de Pedro Sánchez, perquè en cas contrari no es podrà fer efectiva l’increment de la despesa que hi ha prevista als números de Giró.

Romero ha titllat els pressupostos “d’incerts” i ha acusat la “incompetència del Govern” perquè arrien tard al Parlament i més després de no presentar els números pel 2021 per dedicar-se als de l’any vinent. La portaveu socialista ha qualificat la CUP de partit “desestabilitzador”, “radical” i que aporta “incerteses”. Una definició que ha comparat amb el fer del PSC com un partit que aporta “estabilitat”, “centralitat” i “certesa”. En aquest sentit, s’ha compromès a estudiar cada partida per fer les esmenes que corresponguin.

Els socialistes han evitat mostrar-se bel·ligerants amb els comptes presentats i deixa entreveure que si la CUP falla, el PSC hi serà. A canvi, de l’augment d’alguna partida per remuntar la situació postCOVID i que Junts retiri l’esmena a la totalitat presentada al Congrés de Diputats. “Entre d’altres motius, perquè si no s’aproven a Madrid, els pressupostos de Giró que ha presentat serien “paper mullat” perquè no s’aplicaria l’augment de la despesa. Els socialistes, doncs, continuen mostrant la seva col·laboració per si les bases de la CUP decideixen presentar una esmena a la totalitat. En tot cas, tot i que es presenti, Giró ha deixat entreveure que encara queden dies per negociar.

Comentaris

  Victor Novembre 09, 2021 | 17:16
  No cal que desactivin res. Ja ho farà la CUP per ells.
  Porcs traïdors Novembre 09, 2021 | 18:15
  El Govern del 52% va neixer desactivat. Erc i cup son autonomistes, i mitxa JxCat també.
  Georgiana Novembre 09, 2021 | 18:34
  D'això jo n'hi dic xantatge!
  Tano Novembre 09, 2021 | 19:28
  Que baixos i cavernaris sou els del PSC-PSOE
  Sr. Floïd Novembre 09, 2021 | 20:24
  Sr. Illa guanyador de les últimes eleccions autonòmiques a Catalunya.
  Gonzalo Novembre 09, 2021 | 21:03
  Así es la administración laZinaZi: destina 300 millones de euros a tv3%, y 55 millones de euros para programas de apoyo a la industria. Y luego madrit ens roba.
  Anònim Novembre 09, 2021 | 21:46
  Quin fàstic, la xurma del psc's ! Si JUNTS aprova els pressupostos del PPSOEMOC'S s'enfonsarà en la merda irremissiblement
  Mala peça Novembre 09, 2021 | 23:23
  Ui si romero, alicia en el no pais del mando y ordeno lo que yo quiero. De la delegacion del psoe a Catalunya, no volem res de res. Alicia que no volem res de qui empresona persones innocents, de qui és manifesta amb la ultradreta
   Gonzalo Novembre 10, 2021 | 12:43
   La rumana no opina lo mismo. 6000 euritos que se lleva limpios cada mes de la diputación de Barcelona.
  Perquè volen uns presupostos Novembre 10, 2021 | 10:05
  Si només tenen odi a catalunya

Nou comentari