El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC exigeix una investigació i aclarir el suposat cas d’espionatge a Torrent
  • CA

El portaveu adjunt del grup socialista i Units per avançar, Ferran Pedret, ha exigit una investigació, aclarir els fets i determinar les responsabilitats davant el suposat espionatge patit pel president del Parlament, Roger Torrent, i 130 representants de la societat civil revelat pel ‘The Guardian’ i ‘El País’. En roda de premsa al Parlament, el socialista ha condemnat l'”intent” de vulneració del secret de comunicacions de forma “il·legítima” i l’espionatge cap a persones que no han comès cap delicte sinó per la seva condició política. Pedret ha dit que el Parlament ha de poder consensuar una declaració institucional de rebuig a la presumpta comissió de delictes contra les 130 persones i que es presenti una denúncia.

D’altra banda, Pedret ha celebrat que aquesta setmana es produeixi una compareixença sol·licitada pel PSC del vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per explicar la gestió pressupostària de la pandèmia. Així, esperen que la compareixença serveixi per aportar més transparència i conèixer la despesa extraordinària i els ingressos que s’han tingut i tenir coneixement de les prioritats pressupostàries amb els 3.200 MEUR que la Generalitat rebrà de l’Estat.

També han aplaudit que comparegui l’expresident de la Generalitat Artur Mas per informar sobre la condemna ferma del Tribunal Suprem sobre el cas Palau. Esperen que Mas doni explicacions sobre uns fets “molt greus” que “devaluen” les institucions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa