El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC demana a Torrent que “deixi d’especular” i denunciï l’espionatge a la justícia
  • CA

La portaveu del PSC-Units al Parlament, Eva Granados, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que “deixi d’especular” i denunciï el cas d’espionatge al seu mòbil a la justícia perquè es pugui investigar. En una entrevista a ‘Ràdio 4’, Granados ha reprovat una “intromissióincompatible amb qualsevol pràctica democràtica” i ha mostrat la seva solidaritat amb el president de la cambra però li ha retret que ho vinculi amb una causa general contra l’independentisme i que es digui que “tot el que passa és culpa d’Espanya”. “No ho sabem tot i el que sabem no ens agrada. S’ha de fer una investigació judicial i deixar d’especular”, ha conclòs.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, s’ha referit al Govern com un “consorci per mantenir el poder” que no gestiona les competències. I ha defensat la necessitat d’una convocatòria electoral perquè, segons la portaveu socialista, “cada dia que passa hi ha un català més perjudicat per la incompetència del Govern”. També ha reclamat a l’executiu català que deixi de banda els “bunyols jurídics” en referència a l’enduriment del confinament a Lleida que en un primer moment ha estat rebutjat per la justícia. Segons Granados, Catalunya pot gestionar la situació perquè té els recursos, les competències i els professionals per fer-ho possible i ha instat el Govern a fer-ho.

La portaveu del PSC ha demanat a l’executiu català que abandoni el marc mental que considera que sols estan millor i que sols se’n sortiran. I ha reclamat col·laboració amb els ajuntaments, amb el Ministeri de Sanitat i, sobretot, mobilitzar els recursos que, segons ha dit, ja han arribat de l’Estat. I és que, segons Granados, el Govern ha fallat en l’anticipació. “Sabíem que hi hauria rebrots. El que no és de rebut és que no s’hagin posat les eines de prevenció”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa