El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crisi de confiança amb Borràs: el PSC vol gravar les reunions al Parlament
  • CA

El PSC desconfia de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fins a tal punt que ara demana que les reunions de la Mesa del Parlament i de la Junta de Portaveus siguin enregistrades en àudio. Així ho ha explicat la portaveu del grup parlamentari socialista, Alícia Romero, en una roda de premsa on ha denunciat que no se’ls vol lliurar un informe per escrit sobre la negativa de la presidenta d’encarregar un altre informe al Consell de Garanties Estatutàries al·legant que no hi havia suficients grups parlamentaris per demanar-ho. No es va acceptar que Cs, sumant el PP —que no té grup propi, amb dos diputats actualment—, tinguessin dret a obtenir un informe sobre el decret de mesures urgents per l’emergència habitacional.

Romero ha dit que els socialistes estan preocupats per aquesta actitud de Borràs i, en general, “pel funcionament del Parlament de Catalunya”. La socialista ha assegurat que “la situació s’agreuja” i ha demanat “poder-ho dir” obertament. El PSC creu que la cambra catalana està en un procés de degradació institucional. “Fa 12 dies que vam entrar una carta demanant un informe per escrit sobre la no acceptació de l’informe al Consell de Garanties Estatutàries; hi va haver un informe oral només”, ha relatat Romero. La socialista ha dit que “no és de rebut que en una en cambra que fa lleis, que té com a única funció legislar, no siguem capaços de fer informes escrits per assegurar-nos que la feina que fem està ben feta”.

La situació inquieta el PSC i l’ha dut a demanar avui a la Mesa que les reunions tant de la Mesa com de la Junta de Portaveus s’enregistrin “com es feia abans del 2017”. Aquesta, ha dit Romero, “és la millor manera que tinguem coneixement —si no hi ha informes escrits— de les opinions jurídiques orals que es fan en els dos òrgans”. El PSC creu que això contribuiria a “prestigiar el Parlament” en un moment en què “la institució té massa forats”. Romero ha confessat que la “confiança [amb Borràs] es va trencar amb Juvillà i les llicències per edat” i que s’ha intentat “de bones maneres” demanar ara aquest nou informe. També planen dubtes sobre les actes que resumeixen el contingut de les reunions de la Mesa. “Minimalistes”, opina Romero.

La presidència del Parlament, consultada per EL MÓN, no ha respost a la petició de comentaris sobre aquest assumpte. Fonts de la Mesa del Parlament han explicat que aquesta demanda es va fer fa una setmana i que ja la majoria de l’òrgan ha decidit que no es farien gravacions. El PSC diu que traslladarà aquesta qüestió a la ponència que treballa la reforma del reglament del Parlament, que divendres passat va celebrar la sessió constitutiva de la comissió. JxCAT va apressar els grups parlamentaris a treballar ràpid en la reforma per protegir la sobirania de la cambra. El PSC va posar més èmfasi en la transparència. Romero ha dit que volen proposar que no sigui només la presidenta la que tingui la potestat de demanar informes als lletrats. Aquesta polèmica esclata després que la secretària general del Parlament hagi retirat competències (cedides temporalment) al lletrat major i a un lletrat amb qui s’ha discutit públicament per les llicències per edat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 08, 2022 | 12:34
    Doctor Strangelove març 08, 2022 | 12:34
    Com es nota la influència d'en Putin a JXPasta. S'han de vigilar aquests trets autoritaris dels seus dirigents, començant pel dictadoret de Waterloo! Doc.
  2. Icona del comentari de: Ja s'atança, ja és a prop. a març 08, 2022 | 12:59
    Ja s'atança, ja és a prop. març 08, 2022 | 12:59
    De l'independentisme oficial, solament ens queda la vergonya. Amb aquest pas, assistim a l'assassinat formal de lo que va començar i acabar sent un triumf pel poble i la rendició dels polítics per a continuar vivint del mam i arraconar els èxits catalans que els feient nosa per a poder continuar servint a Madrid impunement. Cauen les caretes, s'imposa la buidor política i hem d'estar molt a l'aguait, poble català subirà, Nació d'Europa sotmesa!
  3. Icona del comentari de: rm a març 08, 2022 | 13:04
    rm març 08, 2022 | 13:04
    psoe ñ maldat botiflera
  4. Icona del comentari de: Jo tampoc hi confio gens en Laura Hagrid Borràs! a març 08, 2022 | 14:08
    Jo tampoc hi confio gens en Laura Hagrid Borràs! març 08, 2022 | 14:08
    Recordeu quan deia que Juvillà seguiria a la mesa del Parlament? Doncs quan ho deia ja l'havia donat de baixa, és el que es pot esperar d'un corruptgent...
  5. Icona del comentari de: Jordi a març 09, 2022 | 00:41
    Jordi març 09, 2022 | 00:41
    El oscurantismo y él no dar explicaciones nunca es bueno,lo cual da lugar a la desconfianza,y la Sra.Borras,es poco fiable,me da igual del partido que sea,pero últimamente se le ha visto demasiado el plumero.
  6. Icona del comentari de: Abstencionista a març 09, 2022 | 08:40
    Abstencionista març 09, 2022 | 08:40
    Doncs feu com jo i així no us fareu cómplices dels llatrocinis que cometen els parlamentaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa