El PSC demana més “fermesa” a Costa i JxCat per “aïllar” l’extrema dreta i els partits xenòfobs

Pedret lamenta que Torrent aprofiti el càrrec per fer "pugna" amb els rivals electorals

El portaveu adjunt del PSC-Units, Ferran Pedret, ha emplaçat aquest dimecres el vicepresident del Parlament, Josep Costa, i a JxCat a ser “més ferms” i a “aïllar políticament i socialment” les formacions xenòfobes o d’extrema dreta. Després de la reunió de Costa amb partits xenòfobs, Pedret ha reclamat “aïllar” l’extrema dreta “independentment de la bandera que agitin”. Els socialistes també han criticat el president del Parlament, Roger Torrent, per haver utilitzat la plataforma que li dona la presidència de la cambra per fer “pugna” amb els seus rivals electorals, en referència a JxCat. Així, li han demanat que les crítiques les faci “distingint bé els seus rols o papers”, tot recordant que serà candidat a les eleccions per ERC.

El socialista s’ha mostrat esperançat que la ciutadania eviti l’entrada de determinades formacions d’extrema dreta al Parlament. Ha manifestat que espera que es pugui fer una tasca d’explicar què suposen aquestes formacions. Així, ha parlat de combatre els “pseudoarguments” i la voluntat d’enfrontar uns contra altres. “No cal alimentar el seu discurs, cal aïllar-los”, ha defensat.

Després que JxCat, ERC i la CUP hagin registrat una proposta de resolució que demana al Congrés que aprovi una llei d’amnistia, Pedret ha opinat que pel contingut que han vist la forma “adequada” de tramitació parlamentària hagués estat la d’una iniciativa legislativa.

D’altra banda, Pedret ha lamentat que JxCat i ERC vulguin impulsar abans que acabi la legislatura l’elaboració d’un nou mandat marc pels mitjans de comunicació públics. Pedret ha recordat que els anteriors mandats marcs i contractes programa que el Parlament ha impulsat van ser treballats amb consens. Per això ha retret que JxCat i ERC vulguin presentar el document “sense haver intentat abans buscar el consens” amb altres formacions polítiques.

Nou comentari