El PSC creu que JxCAT usa expressions que "poden incitar a l'odi"

Demana a Torrent que insti Torra i Batet a "complir" el codi de conducta dels membres del Parlament
Els diputats de JxCat i ERC votant a favor de la creació de la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155
Els diputats de JxCat i ERC votant a favor de la creació de la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 | ACN

La portaveu del grup parlamentari del PSC-Units, Eva Granados, ha enviat aquest divendres una carta al president del Parlament, Roger Torrent, que l'insta a traslladar al president de la Generalitat, Quim Torra, i al portaveu del grup de JxCat, Albert Batet, la necessitat de "complir" el codi de conducta dels membres de la cambra. Granados ha expressat la preocupació del seu grup per l'ús d'expressions que "poden incitar a l'odi". En concret, han lamentat que Torra qualifiqués el president del grup socialista, Miquel Iceta, com a "cínic que regalimava per l'escala noble" i que li retreies la seva "manca d'humanisme". El PSC ha denunciat que el portaveu de JxCat, Albert Batet, també acusés Iceta de falta d'humanitat.

 

Per això, Granados ha apuntat que aquest tipus de llenguatge cap els diputats és "intolerable". Amb tot, han recordat que l'article 7 del codi de conducta dels membres del Parlament sota el títol 'Actitud exemplar', preveu que els diputats mantinguin una conducta "respectuosa" amb els altres diputats i un llenguatge "adequat" en un sistema d'interacció "constructiva", "cordial" i "dialogant".

  

A la carta, PSC-Units ha constatat que la constant rèplica, iniciatives, preguntes o apel·lacions a la humanitat de qui les formula "no s'haurien de normalitzar en ser contraris al tracte que s'han de dispensar com a diputats". La missiva que Granados ha enviat a Torrent es refereix a una de les intervencions de la sessió de control al president de la Generalitat del passat 7 de novembre quan Iceta va preguntar a Torra sobre el retorn de les pagues extraordinàries de 2013 dels funcionaris. Comentaris
RC
Después de los éxitos del PSC-PSOE “El silencio del a por ellos” y “Pasajero 155” estrenan “No me chilles que no te veo”.
Àngel Drach
És inaudit!!!!!!!!!
PSC PSOE PP i C,s la ruina d,Espanya
Surten en defensa dels seus compis, els Colono's i PPerus, com que ells són tan educats i bona gent ... a més de franquistes, evidentment
Enric Mayoral
iceta el gos feixista del 155 marxa a espana bazional.socialista del GAL ETERN. psc banda terrorista d'espanyols assassins
Josep el rebel
Parlant d'incitació a l'odi :el Reino de España porta més de 300 anys imposant l'espanyol i fomentant l'odi i l'autoodi ( explícita i implícitament) a les llengües no castellanes.
Vvv
Fins ara no s'han queixat dels insults de "golpistas" y "supremacistas" que fan PP i Colonos. Es veu que això són carícies. Són de la terna del 155 il·legal
Daniel
Per lo vist la EvaGranados i PSC continuan tirán contra els PXCat . Encare porten el rastre del 155 i el seu unionisme per sobre de tot, com l´i'Unitat d´ Espanya. Amb gent així poca cosa es pot fer per el bon ordre politic de Catalunya. El referéndum es fa indispensable o un gran acord politic per negociar-ho tot.
Sisco
Recorden Srs. del PSC que Vd. també varen aprovar el 155, no tenen vergonya i a sobre es senten ofesos, el Sr. Torra els tracte massa be, però no es preocupin les eleccions no trigaran gaire i els posarem al lloc que els hi correspon.
Gatvell
El PSC no recorda l'èpica en que en els seus anuncis electorals comparaven el PP amb gossos rabiosos. O les incitacions anti-catanes de Rodríguez Ibarra i d'altres.
ganxó
Teniu la pell molt fina, senyora Granados. El teu amo s'ho ha guanyat a pols., per tant és normal que se l'honori i dieu-me : Que potser no és veritat ?
Josefina Muñoz
granados las vitaminas FACISTAS DEL 155, callate sinverguenza y española genocida. PSC, el cancer facista de CAtalunya, iros lejos, macarritas del pp-psoe. iceta, aun no has robado demasiado, sinverguenza y facista de España? Vaya momio este ladron
juma
La Eva Granados encara es pitjor que la Arri....madas.
PSC,v el franquismo sociológico progre.
Iceta, lo que mas incita al odio es acusar de rebelión a activistas y políticos pacíficos. Lo que incita al odio es aplicar el 155 más allá de lo que la Constitución prevee. Date una vuelta por España a ver qué piensan de los catalanes. Ese es el verdadero odio que habéis contribuido a inocular contra Catalunya.
El PSC fernt el ploramiques
aquest és el nivell?????
Quant la ironia del hipócrites regalima per las escales...
Això es tant com dir, que algunes noies per com van vestides, poden incitar a la violació,...el PSC s'ho hauria de fer mirar, qui se incita es per que no es tolerant, i la culpa de que se inciti es seva, NO de las altres persones que fan us de la seva llibertat personal . Per aquesta regla de tres, tots i totes ens podríem incitar per qualsevol cosa, i reprimir a qui ens incita, la qual cosa es absurda. Tenim un PSC molt carca.
Fer-se l'ofès
és més vell que l'anar a peu. Una forma matussera i primària de xantatge emocional. Les coses s'han de dir pel seu nom i a qui li piqui que es rasqui.
Luna Barceló
Sra. Granados vostè realment creu que el seu partit utilitza un sistema d'interacció "constructiva", "cordial" i "dialogant"?, vostè creu que no fomenten l'odi contra els que no pensen com vostès? vostè creu no no han intoxicat prou Catalunya amb el 155 i amb tanta banalitat i supèrbia ? vostè creu que són més honorables que el ciutadans que viuen, treballen i els paguen un bon sou? Deixin ja de donar titulars i facin feina de debò i si no dimiteixin. Volem una Catalunya rica i plena i lliure.

envia el comentari