El PSC carrega contra Borràs per l’acte dels 50 anys de l’Assemblea de Catalunya

La vicepresidenta segona de la Mesa del Parlament, Assumpta Escarp, i el secretari primer, Ferran Pedret, tots dos del PSC, han enviat una carta a la presidenta de la cambra, Laura Borràs, criticant com es va organitzar l’acte de commemoració del 50è aniversari de l’Assemblea de Catalunya que es va celebrar la setmana passada. Els socialistes acusen Borràs d’haver planificat un esdeveniment “partidista” i mancat de “pluralitat”, i a més posa en dubte les intencions que tenia a l’hora de dissenyar l’acte commemoratiu.

Els membres del PSC a la Mesa critiquen que Borràs els avisés tard i malament de la seva intenció de celebrar l’acte i que no acceptés propostes. “No se’ns va facilitar en aquell moment –quan els va avisar- la llista dels intervinents proposats ni una explicació del format de l’acte”, expliquen a la missiva. Tanmateix, asseguren que se li va fer avinent que alguns membres de la Mesa voldrien formular propostes de noms per intervenir en l’acte. “Quan aquestes propostes es van formular, es va respondre per part seva que ja hi havia un equilibri de gènere entre els intervinents, i que no era possible incorporar-hi un altre home”, lamenten.

Escarp i Pedret asseguren a la seva carta que Borràs va fer que l’aniversari de l’Assemblea que va celebrar el Parlament estigués “mancat del sentit institucional necessari per tal de garantir la necessària pluralitat”, i que va impulsar una commemoració “en un format i amb un esperit ben contrari al que la presidí en els anys que va estar funcionant l’Assemblea de Catalunya”. “Que no esperéssim altra cosa, des del moment en el que tan precipitadament ens va comunicar la seva intenció d’organitzar l’acte, no minva en absolut la nostra desolació per la constatació de l’ús maldestrament partidista de l’alta magistratura que vostè exerceix al capdavant d’una institució com el Parlament de Catalunya”, retreuen els socialistes.

En arribar el dia de l’acte, denuncien, “va quedar clar que no s’havia convidat a assistir-hi, ni tan sols com a convidades, a moltes de les persones encara vives que van tenir un paper protagonista en el naixement de l’Assemblea de Catalunya”. El desenvolupament de l’acte va acreditar, segons els socialistes, “la voluntat d’establir un paral·lelisme entre la dictadura franquista i l’actual democràcia“, circumstància que consideren que “no només no resisteix la mínima anàlisi històrica o política, sinó que hagués estat molt més difícil de fer si s’hagués convidat a intervenir o a assistir a una representació més plural”.

Comentaris

  Hiperventilat Novembre 07, 2021 | 11:40
  I defenseu a l’inviolable i la Batet?
  Joan de l'Ós Novembre 07, 2021 | 11:52
  Cada dia els hi costa més als guardians del règim monàrquic 78, imposar el discurs de l'exemplar transició espanyola que han fet servir per callar tota dissidència social, política i nacional dins del seu idíl·lic i enriquidor Regne pactat amb el franquisme. El principal còmplice per l'esquerra, el socialisme espanyol i català, no pot suportar veure's les vergonyes al sol, contestat i despullat. Celebrem per tant tot allò que els posi en evidència davant del tribunal popular de la història. Visca l'Assembla de Catalunya.
  El partit dels miserables Novembre 07, 2021 | 12:10
  Si el PSC fos el de Maragall no farien aquests escarafalls i aquesta vergonya. Perquè un partit que defensava abans l'autodeterminació i ara defensa Españita, carregar-se la immersió i el 155 és el retrat d'un partit sense principis, ple de FDLGP.
  Traidors Novembre 07, 2021 | 14:57
  Psc-PsoE: no recordeu els acords ( i els compromisos) de l'Assemblea de Catalunya, especialment sobre el dret d'autodeterminació? El PsoE ha esdevingut el nou partit conservador (del regim monárquic)...i el PSC el seu carret recullamerdes!
  Total una carrera Novembre 07, 2021 | 15:38
  Raimon Obiols, encara estás viu?

Nou comentari