El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC abandona els Comuns en una iniciativa per reclamar a l’Estat més personal al SEPE
  • CA

El Parlament ha demanat al Govern que faci les gestions necessàries perquè el govern espanyol reforci el personal del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Es tracta d’un punt d’una moció dels comuns que s’ha aprovat després que s’hagi fet públic que els aturats des de l’estiu de la demarcació de Barcelona encara no han cobrat l’atur. JxCat, ERC, CatECP i CUP-CC hi han votat a favor, i la resta s’hi ha abstingut. D’altra banda, la cambra catalana també ha instat el Govern ha recuperar el decret llei tombat al Parlament per fer compatible la Renda Garantida de Ciutadania amb l’Ingrés Mínim Vital. Tots els grups hi han votat a favor menys el PPC, que ho ha fet en contra.

El text aprovat demana al Govern que insti l’executiu espanyol a “reforçar el personal dels serveis de tramitació de documentació, ajudes i prestacions, especialment el SEPE, així com a la Seguretat Social i les oficines d’estrangeria i les comissaries del Cos Nacional de Policia que fan tràmits per a l’obtenció de documentació d’estrangeria, per a donar resposta àgil a les sol·licituds de la ciutadania i acabar amb les esperes i incerteses que generen”.

El diputat del PSC-Units Raúl Moreno ha argumentat l’abstenció del seu grup en aquest punt perquè considera “molt estrany” que els comuns instin el govern espanyol del què formen part a fer una cosa. “Li demano que agafi el telèfon i parli amb els seus del govern d’Espanya. Utilitzi la seva capacitat d’influència que tenen la vicepresidència i no és poca cosa”, ha remarcat.

En la mateixa línia, el diputat de la CUP Vidal Aragonès ha qualificat de “surrealista” que un partit que té el Ministeri de Treball insti el seu ministeri a “acabar amb la bogeria de la tramitació del subsidi per desocupació”. Segons Vidal Aragonès, és de “mal gust” i ha assenyalat els comuns per dir-los que ells en són els responsables. “Menys aprovar mocions i més aixecar el telèfon per dir a la ministra que ja n’hi ha prou”, ha conclòs.

I el diputat del PPC Santi Rodríguez ha dit que no donen suport a fer de ‘lobby’ a un govern del qual els comuns en formen part. El diputat ha afegit que no entraran en aquest joc i ha instat CatECP a assumir les seves responsabilitats i demanar un augment de la plantilla del SEPE directament a la ministra de Treball, que és del seu partit.

Davant d’aquestes crítiques, la diputada dels comuns Marta Ribas ha dit que fa falta un reforç del SEPE i que el seu grup “aixeca el telèfon cada dia” però també ha afegit que seria “incoherent” que el Parlament no reconegués que no hi ha el personal suficient.

En canvi, els diputats de JxCat i ERC Montserrat Macià i Jordi Albert han celebrat que els comuns hagin acceptat la seva esmena per demanar més personal al SEPE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa