La proposta de Podem per a la taula de diàleg deixa per més endavant un referèndum

Albiach presentarà el document del partit en un acte el 8 de setembre

La proposta de Podem per afrontar la taula de diàleg entre els dos governs deixa per més endavant un referèndum d’autodeterminació. Segons ha explicat el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, el document inclou votar sobre l’acord que surti de la taula de negociació i deixa per “més endavant” un referèndum. La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, presentarà la proposta política en un acte que se celebrarà el 8 de setembre. D’altra banda, preguntat per si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha d’anar a la reunió del setembre, Asens ha considerat “secundari” qui hi vagi.

Asens ha avançat els 5 eixos del document que la setmana que ve presentarà el seu espai polític i que és la seva proposta política per encarar la taula de diàleg entre governs: desjudicialització, reconeixement de Catalunya amb singularitat nacional, reforma del sistema de finançament, creixement de l’autogovern i que es voti la solució acordada. 

Segons Asens, la situació no es resoldrà fins que es vagi a les urnes per votar un acord. I ha afegit que això no vol dir que el seu partit renunciï a un referèndum. “Primer s’ha d’anar a la taula a avançar en aquests 5 eixos i obtenir un resultat que sigui ratificat per les urnes. I més endavant posar sobre la taula la situació del referèndum. Malauradament no estem en aquest moment”, ha argumentat. I és que, segons Asens, de manera immediata no hi haurà un referèndum d’autodeterminació i “no es pot enganyar la gent”. Asens defensa que és la “proposta viable” perquè suposa un “punt intermedi” entre el que per alguns és excessiu i per altres massa poc. I per tant, segons ha afegit, és un “element de consens” que pot aglutinar tothom.

Comentaris

  amb comu no podem 03/09/2021 11:18 am
  la kejika albiach farà una proposta, au va, no me haqgan más reir, si canvien de parer cada dos per tres, a més al gobierno de españa, els comunerus no pinten res, de res
  Tenim memòria 03/09/2021 11:28 am
  Tal i com l'eslògan del 1977 del partit espanyol hereu directe del franquisme fundat el 1976 per 7 ex-ministres de Franco i que ara és el PP, el qual era (i els és) : "Espana, lo único importante". Això, ve-t’ho aquí.
  Carles BCN 03/09/2021 11:50 am
  L'any 3000 estaria bé ? O potser encara és massa aviat ?
  Angelblau 03/09/2021 12:22 pm
  Rafian, Colau, Junqueres, Asens i Iceta són uns autèntics vividors i paràsits de la política. Estil marca espanya.
  Cornuts i pagar el beure 03/09/2021 12:59 pm
  El Sr. amnèsic hauria de saber que tot això que planteja ja es una realitat q’auria de ser ja fa molts lustres totalment funcional i efectiva. La taula d’escorxar es una BURLA PER AL POBLE DE CATALUNYA.
  uno que vive en Tabarnia 03/09/2021 1:12 pm
  no trepitja a terra aquest, o fa com els estrussos, possar el cap a un forat
  Ex- votant d`' ERC. 03/09/2021 3:25 pm
  La data ja fa temps que la tenen fixada: serà el proper dia 30 de Febrer.
  Ex- votant d`' ERC. 03/09/2021 3:25 pm
  La data ja fa temps que la tenen fixada: serà el proper dia 30 de Febrer.
  un talp 03/09/2021 3:54 pm
  En quin moment màgic, s'ha decidit que un partit estranger, Podemos, decideixi pels catalans?
  Via fora els adormits 03/09/2021 5:33 pm
  Els espanyols, i els botiflers nostrats, tenen al darrere tot un estat espanyol, inclosos els aparells d'estat, clavegueram, joc brut, justícia lawfare, fiscalia afinadora i de confiança, espionatges il·legals, villarecos i tacidos, 155, premsa amiga, filtradors professionals, forces d'ocupació... que els hi fan la feina 24 hores sobre 24. Els catalans només ens tenim a nosaltres i a sobre hi ha connacionals nostres il·luminats sense pressa, pansits i sense gaire interès en assolir l'autonomia de Portugal, d'Àustria, d'Eslovènia, dels Països Baixos , de Dinamarca, de Txèquia o de Croàcia... Per la qual cosa no cal fer-nos escarafalls si observem astorats que portem més de 300 anys de sadisme, autoodi, estirabots... sota el jou de la sobirania espanyola... som així, col·lectivament sovint sembla que ens agradi viure sotmesos...

Nou comentari