El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Profanen les tombes de la Pasionaria i del fundador del PSOE
  • CA

 

 

Les tombes de la dirigent històrica del Partit Comunista Dolores Ibárruri, que va ser coneguda com la Pasionaria, i del fundador del PSOE i del sindicat UGT, Pablo Iglesias, han aparegut profanades amb pintura blanca, segons ha avançat ‘El País’ i ha pogut confirmar l’ACN de fonts policials.

 

A banda, al mateix cementiri de l’Almudena, al mur on hi ha una placa d’homenatge a les 13 roses, les joves afusellades pel règim de Franco a Madrid al final de la guerra civil espanyola, han aparegut dues banderes republicanes pintades de negre. També, segons informa ‘El Periódico’, ha aparegut una pintada als caiguts de la División Azul, els voluntaris espanyols que durant la segona guerra mundial van anar a lluitar contra la Unió Soviètica al costat dels nazis. La policia sospita que l’autor de les tres profanacions pot ser la mateixa persona.

 

Acte “vil i covard”

 

 

El portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil, ha qualificat aquest dilluns de “acte vil i covard” les pintades vandàliques realitzades en les tombes del fundador de la formació socialista, Pablo Iglesias, i de la dirigent comunista Dolores Ibárruri, coneguda com La Pasionaria. En declaracions en La Sexta, recollides per Europa Press, Gil ha lamentat el profanamiento dels sepulcres i dels monument dedicat a les Trece Rosas, situat en el madrileny cementiri de l’Almudena. A més, també ha estat pintat el monument dels Caiguts de la División Azul.

 

“És un acte vil i covard profanar les tombes d’aquestes persones, d’aquests dirigents històrics de l’esquerra. El que demanem és que s’obri una recerca i que es depurin responsabilitats”, ha assegurat. En aquest sentit, el portaveu del PSOE ha atribuït aquest atac al fet que alguns dirigents traslladin “al carrer un ambient de crispació”. “Això pot donar lloc a actes com aquest”, ha sostingut. El PSOE també ha reaccionat a les pintades a través del seu compte de Twitter. “Consternats al saber que han profanat les tombes del nostre fundador, Pablo Iglesias, de la Passionera i el mur de les 13 Roses”, ha escrit.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa