El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Processó de visites a Lledoners
  • CA

 

 

Dia intens a Lledoners, la presó de Sant Joan de Vilatorrada, on rauen a pany i forrellat set dels presos polítics encausats pel magistrat instructor del Tribunal Suprem. El dia ha començat amb la visita de dos consellers de Govern, el d’Interior i el de Territori i Sostenibilitat, Miquel Buch i Damià Calvet, que han celebrat el traspàs de carteres dels seus departaments amb els seus antecessors al càrrec ara presos polítics, Joaquim Forn i Josep Rull. També el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha fet el traspàs amb les competències que ha recollit del departament de Presidència que dirigia Jordi Turull com a conseller.

 

Però el plat fort de les visites ha estat la del president de la Generalitat, Quim Torra, que hi ha arribat tot just havia trascendit la notícia que Alemanya només extraditaria Puigdemont per malversació i no pas per rebel·lió. Torra ha visitat els presos polítics acompanyat del portaveu de JxCat i alcalde de Valls, Albert Batet; l’exalcalde de Cerdanyola i actual diputat de JxCAT, Toni Morral; el cap de gabinet del president, Josep Rius, i Josep Lluís Alay, l’historiador que acompanyava Carles Puigdemont. Mentre el president era dins el recinte ha arribat Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, que hi ha tornat a la tarda que en sortir s’ha mostrat força optimista per la decisió de la Justícia alemanya.

 

A la una s’han suspès les visites, per obligat manament del reglament intern de la presó que malgrat que una visita no tingui límit de temps s’han de respectar els horaris “reglamentaris” com l’hora dels àpats. A la tarda, però, han continuat les visites. Pina i l’advocat de Forn, Xavier Melero, han arribat a Lledoners. Com anècdota, Melero ha admès a la premsa que era la primera vegada que visitava un intern en aquesta presó. Fins i tot, en un primer moment ha deixat el cotxe al voral de la carretera en ignorar que hi ha un aparcament per les visites. 

 

També s’han acostat aquesta tarda per la presó de Lledoners membres de l’anterior equip del conseller Raül Romeva. Així mateix, Oriol Junqueras i Jordi Cuixart han rebut la visita de Joan Ignasi Elena, expresident del Pacte Nacional pel Referèndum.  Ahir els familiars van poder parlar poquíssima estona amb els presos a l’espera d’escatir el nou horari de visites i vis a vis. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa