El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | Pancarta sorpresa de l’ANC: “Ganes de veure’ns als carrers”
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana ha penjat una pancarta sorpresa al Passeig de Colom, un dels escenaris del recorregut de la manifestació de la Diada aquest diumenge. La pancarta, que s’ha penjat a l’edifici número 23 d’aquest passeig, té com a lema “Ganes de veure’ns als carrers. Torne’m-hi per vèncer. Independència“. En el vídeo de difusió es poden veure diverses façanes d’aquest carrer, gent mirant-les i passejant i fins i tot un dron, el responsable de les imatges aèries que s’hi recullen. Des del cel, es grava com es va penjant i obrint aquesta pancarta gegant que estarà en aquest edifici en obres fins el pròxim diumenge, quan davant d’ella avançarà una gran manifestació per la independència.

El vídeo conclou amb un primer pla d’aquesta pancarta de 336m2 (16 x 21m) i un fos a negre on es veu el lema d’aquesta manifestació i posteriorment el logo de l’ANC. La frase triada per la pancarta és el que més destaca, ja que sembla un retret al president del Govern, Pere Aragonès, que ha anunciat que no hi assistirà perquè va “contra els partits i no contra l’Estat”. Aragonès anirà només als actes institucionals de la Diada, mentre que altres consellers d’ERC i figures republicanes importants com Carme Forcadell sí que hi aniran.

ERC demana “pluralitat” a la manifestació

ERC ha pressionat a l’ANC perquè es replantegi la manifestació per fer-la “inclusiva i transversal”. Segons la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, “enguany l’ANC ha renunciat a la transversalitat i ha optat per excloure, fer petit i dividir l’independentisme” el que justifica la no assistència d’Aragonès. Tot i així, ha dit que encara hi ha temps per “rectificar” i assegurar la “pluralitat” de la manifestació de la Diada. Vilalta també ha dit que li encantaria participar-hi com en els anys anteriors, però que l’enfocament no concorda amb el que pensa i per tant no hi serà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amb mi no hi compteu a setembre 05, 2022 | 17:19
    Amb mi no hi compteu setembre 05, 2022 | 17:19
    Heu prostituit l'ANC. La Carmeta la va portar a la gloria, quan va plegar per presidir el Parlament van haver-hi eleccions i va guanyar Liz Castro, però no era de la corda corruptgent i van posar a dit (costum corruptgent per triar hereu) al peix bullit Jordi Sánchez. Des de llavors l'ANC només és una menjadora més corruptgent. Els corruptgents, cosa que tocan, cosa que trencan...
    24
    Icona de dislike al comentari de: Amb mi no hi compteu a setembre 05, 2022 | 17:19 24
    Respon
    • Icona del comentari de: Delfí Artós a setembre 05, 2022 | 18:12
      Delfí Artós setembre 05, 2022 | 18:12
      Aquests comentaris en sèrie fan un tuf d'ensarronada d'una hora lluny. Les manif de l'onze de setembre de Barcelona des l'any 2012 son per reclamar la independència del nostre país i cadascú porta la pancarta i proclama allò que li ve de gust. Que l'independentisme és plural ho sap qualsevol persona amb una mica de curiositat i sentit comú, exactament com els ciutadans dels països que ja son independents, per la qual cosa aquesta onada de comentaris i fabulacions que sovintegen totes tretes del mateix patró contra els diversos partits son propi d'annexionistes que a manca d'arguments per a convèncer catalans de les "bondats" de pertànyer a Espanya, es dediquen a intentar emmerdar, però, solament els seguiran alguns pobres incauts. Jo aniré a la manifestació, i si no hi estigués d'acord en quelcom em manifestaria de forma paral·lela com sempre han fet grups independentistes diversos. Aquestes collonades de "a la manif amb mi no hi compteu" o " m'abstindré a les votacions", perdoneu però, només encaixen amb l'esperit sabotejador de l'espanyolisme. És evident que des de fa anys degut a diversos factors, sanitàries, crisis diverses, situació europea de guerra i tot allò que se'n deriva, crisis energètiques etc, haurem d'acostumar-nos a seguir el camí cap a la independència, el procés cap a la independència, en situacions més adverses de les desitjables, o esperades, de vell antuvi. Ara bé, el què resta igual de clar és que si molts de catalans ho volem, entre tots aconseguirem fer efectiva la independència.
      27
      Icona de dislike al comentari de: Delfí Artós a setembre 05, 2022 | 18:12 12
      Respon
    • Icona del comentari de: Amb mi, malgrat les adversitats, compteu-hi fins a l'objectiu final, fins la independència a setembre 05, 2022 | 18:27
      Amb mi, malgrat les adversitats, compteu-hi fins a l'objectiu final, fins la independència setembre 05, 2022 | 18:27
      Al que no vol ésser comptat, ni que hi comptem amb ell, ja el contaran els annexionistes. Segurament escriurà un altre comentari seguint el guió per anunciar-nos solemnement que a partir d'ara ja no votarà més... Fins i tot potser l'atrauen més altres "associacions" menys "prostituïdes" com ara, SSC la qual sembla no l'ha prostituït ningú i a sobre quan encara no feia 4 mesos que la varen fundar uns quants espanyolistes, mitjançant les "gestions" de l'inefable i col·labo eurodiputat Santi Fisas, van "aconseguir" un premi anomenat "ciutadà europeu" quan encara no feia ni quatre (?!) mesos que havien fet la reunió "fundacional", quatre mesos una "trajectòria" molt llarga i "potent" per a guardonar una entitat... Ehem !
  2. Icona del comentari de: Joan a setembre 05, 2022 | 18:14
    Joan setembre 05, 2022 | 18:14
    No és étic prensentarse a les eleccions quan els estatuts de l´ANC ho prohibeixen, o diguin llista ciutadana o com vulguin, és el mateix. A qui no li agradi ERC/JxCat i CUP té altres opcions per votar com ara Aliança Catalana, Força Catalunya, Front Nacional de Catalunya, Reinaxença National Catalana, tots ells partits independentistes, no necessitem cap "llista" partit polític de l´ANC.
    14
    Icona de dislike al comentari de: Joan a setembre 05, 2022 | 18:14 20
    Respon
    • Icona del comentari de: Sentit comú i seny a setembre 05, 2022 | 18:44
      Sentit comú i seny setembre 05, 2022 | 18:44
      Els ultradretants nostrats quan es fan passar per "catalanistes" al capdavall sempre acaben fent pinya i colze a colze amb els ultres espanyols. Solament recordar-vos que Anglada de Vic (el de "primer" els de casa (?!)) i el paio dels setze cognoms, curiosament també de Vic, provenen d'un parit ultra espanyol que s'anomenava FN. En aquest àmbit, el de l'ultra dreta i la identitat de caire feixista, els espanyols ens saben molt més i tenen experiència molt llarga i contrastada. Esperem que catalans com en Joan no passin d'aprenentets i no s'escampin gaire. No us deixeu ensarronar per en Joan.
    • Icona del comentari de: Joanet, amb mi no hi comptis a setembre 05, 2022 | 18:55
      Joanet, amb mi no hi comptis setembre 05, 2022 | 18:55
      Per a ultradreta i identitat xovinista i xenòfoba ja n'hem tingut prou amb 300 anys d'ocupació espanyola. Si volem la independència política respecte a Espanya i en estat en forma de república, és per a alliberar-nos nacionalment i també d'aquesta horrible fauna. Si bé és cert que en la majoria d'estats democràtics hi sovinteja aquest "segment polític" ultra, a casa nostra no hi teniu res a fer i com menys sigueu i més lluny, millor per a tots, per la nostra salut i per al nostre país. Bon vent, Joan i tots els teus grupuscles.
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 05, 2022 | 18:59
    Pere Llimonera i Citronell setembre 05, 2022 | 18:59
    ... Ganes??? ... pues mucho me temo que se van a quedar con las ganas... el personal cada vez pasa mas del Movimiento supemata y fachendoso y la deriva insufrible del Nacional Catalanismo de patrias inventadas.... Tal como están las cosas , y como está el mundo, con las crisis de todo tipo en ciernes, y estos obcecados con sus ficciones, fantasías y sandeces de siempre... "La veritat, carda por" tanto infantilismo, falta de visión y falta de ética... Cada vez menos gente se interesa por estos actos de marketing de caciquismo, sectarismo, supremacismo, clientelismo, totalitarismo y manipulación e ingeniería social del Régimen del Nacional Catalanismo...
    • Icona del comentari de: Joan de l'Os a setembre 05, 2022 | 20:14
      Joan de l'Os setembre 05, 2022 | 20:14
      Deveu tenir la digestió molt pesada, oi ? No és convenient alimentar-se amb tant d'odi, diuen els entesos. Per vos fareu. ..
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 05, 2022 | 20:29
      Pere Llimonera i Citronell setembre 05, 2022 | 20:29
      N0, n0 me calientes con todo eso, además este comentario "Pere Llimonera i Citronell setembre 05, 2022 | 18:59" N0 es Mí0. Ni lo he enviado Y0... esto es una conjunto de frases de diversos de mis mejores comentarios juntadas como Dios ha dado a entender a alguien y cambiando el orden y los sentidos de dichas frases miAs mandadas como ch0rradas mias usUrpeando mi buen Nombre... No se si es el TR0L separata supremata, o quien o que o que cosa, pero alguien no termina nunca de impostar mi nombre para comentar... Desde luego, el TR0Lete este separrata suprematra estara perdiendo mis facultades; si es que los demás alguna vez han tenido facultades, realmente. Toda Europa se rie de nosotros nos han pillado espiando, y encima eso de Marlaska el Grande, pero en el fond0 los españoles N0 somos tan burros. ... Apa, Bon dia!
  4. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 05, 2022 | 19:55
    Gonzalo setembre 05, 2022 | 19:55
    Ya empiezan! Jajaja! Pancarta sorpresa. Jajaja! Sois como los huevos Kinder, pero en malo. Jajaja! Lo mejor de todo es que nadie ha tenido lo que hay que tener para firmar la noticia. Jajaja! Este año la "charlotadiada" promete. Jajaja!
  5. Icona del comentari de: Gecko a setembre 05, 2022 | 21:47
    Gecko setembre 05, 2022 | 21:47
    Una altra volta, de nou, serem la ciutadania qui empenyerem i farem avançar la independència. Per davant de polítics, personalismes i partits. Tothom suma, però, el lideratge recau en el conjunt del poble, el qual sabrà trobar, malgrat les dificultats i els entrebancs de l'estat espanyol, els camins i les alternatives necessàries per a fer efectiva la independència. Tothom a la manifestació de Barcelona diumenge onze de setembre.
  6. Icona del comentari de: Pilar a setembre 06, 2022 | 08:04
    Pilar setembre 06, 2022 | 08:04
    Per la secta de Ñerk, els que eixamplen la base només de les seves butxaques mantenint l'R78, l'independentisme sols és vàlid si s'agenolla davant el R78 i els hi compra tots els dogmes de Junqueras. Si ets crític, ja tens els càrrecs Ñerkis atacant-te, o sino pregunteu-li a en Lluís Llach que l'han acusat de ser d'extrema dreta i tot...
  7. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 06, 2022 | 08:22
    ciutadà setembre 06, 2022 | 08:22
    No és étic?. Joan, política i ética son com aigua i oli.
    • Icona del comentari de: Al ciutadà... dels de Rivera ? a setembre 06, 2022 | 11:03
      Al ciutadà... dels de Rivera ? setembre 06, 2022 | 11:03
      Tot escrivint collonades com aquestes és com acaben alguns essent pobres populistes. Primer de tot assabentat que vol dir el mot política, tros de quòniam.
  8. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 06, 2022 | 08:22
    ciutadà setembre 06, 2022 | 08:22
    No és étic?. Joan, política i ética son com aigua i oli.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa