El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Metsola evita respondre a Puigdemont però admet que estudia l’informe de la JEC
  • CA

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, no ha donat les explicacions que el president a l’exili, Carles Puigdemont, li ha exigit sobre les seves declaracions en què assegurava que li retiraria la credencial de diputat. Aquest dimarts, després de les informacions publicades a El Mundo, Metsola ha afirmat que encara no ha pres cap decisió sobre què cal fer amb les actes dels eurodiputats catalans als quals no se’ls han pogut validar les credencials perquè, diu, encara està estudiant l’informe de la Junta Electoral Central (JEC).

“Ni formal, ni informal”, encara no hi ha decisió

Segons el que ha publicat el diari aquest mateix dimarts, els serveis jurídics de l’Eurocambra s’estarien preparant per retirar l’acte als eurodiputats de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i a l’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, en línia amb allò que defensa la JEC. De fet, El Mundo concreta que, en la seva visita a Barcelona, la presidenta del Parlament Europeu hauria dinat amb diversos dirigents polítics del Partit Popular (PP), entre els quals el president de la formació, Alberto Núñez; i les patronals empresarials catalanes. En aquesta trobada, la dirigent hauria fet aquestes afirmacions i Puigdemont ha tornat a carregar contra ella per reclamar-li explicacions.

El president a l'exili, Carles Puigdemont, i l'eurodiputat Toni Comín / Junts
El president a l’exili, Carles Puigdemont, i l’eurodiputat Toni Comín / Junts

Preguntada per una periodista de l’agència EFE sobre la notícia publicada per El Mundo, Metsola ha insistit aquest dimarts que l’Eurocambra no ha pres cap decisió, “ni formal ni informal”, en relació amb aquesta qüestió i que, per tal de marcar el seu posicionament, esperarà la resolució d’un informe intern. La dirigent ha insistit que els serveis jurídics de l’Eurocambra encara estan analitzant el cas a partir de la informació que va rebre de la JEC.

La JEC diu que Puigdemont no és diputat

Fa unes tres setmanes, la JEC responia la consulta de la presidenta de l’Eurocambra sobre per què Puigdemont, Ponsatí, Comín i Solé no tenen les credencials com a eurodiputats. La Junta electoral concretava que no tenien l’acta perquè no havien jurat la Constitució espanyola a Madrid, un pas necessari per a la JEC per poder rebre l’acreditació.

Més notícies
El president a l'exili, Carles Puigdemont, i l'eurodiputat Toni Comín / Junts
Comín acusa la JEC d’estar en “rebel·lia” contra les institucions europees
Notícia: Comín acusa la JEC d’estar en “rebel·lia” contra les institucions europees
Comparteix
Junts ha assegurat que denunciarà la situació de Catalunya durant la presidència espanyola de la Unió Europea durant el segon semestre del 2023
El portaveu de Junts, Josep Rius, en una roda de premsa / ACN
Junts denuncia el posicionament de la JEC sobre els eurodiputats
Notícia: Junts denuncia el posicionament de la JEC sobre els eurodiputats
Comparteix
El portaveu del partit, Josep Rius, recorda que el TGUE reconeix que són eurodiputats
Carles Puigdemont a Argelers / Mireia Comas
Puigdemont titlla de “trumpisme” la resposta de la JEC al Parlament Europeu
Notícia: Puigdemont titlla de “trumpisme” la resposta de la JEC al Parlament Europeu
Comparteix
El president a l'exili lamenta que la resposta de l'àrbitre electoral no contesta la pregunta de l'europarlament
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el primer ple del Parlament després de la ruptura amb Junts, amb els consellers del nou Govern a la primera fila de l'hemicicle / Francesc Xavier Subias Salvó (Parlament de Catalunya)
El Parlament vota aquesta setmana si demana a l’Eurocambra la prohibició de Pegasus
Notícia: El Parlament vota aquesta setmana si demana a l’Eurocambra la prohibició de Pegasus
Comparteix
El PSC presenta una reprovació al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per la seva gestió als Mossos

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gecko a novembre 22, 2022 | 17:06
    Gecko novembre 22, 2022 | 17:06
    "Encara no ha decidit res". Durant un dinar amb tota la colla de xovinistes espanyols, que esperàveu que els hi digués Metsola ? Qualsevol persona se sent intimidada davant d'aquesta gent tant estranya i bufada. La resposta de Metsola fou intel·ligent, els respongué que espera un "informe". Algú creu que la Presidenta del Parlament Europeu retirarà ara, la condició d'eurodiputats a Comín, Ponsatí, Solé (no és pas exiliat de moment, però, ho ha anat a Madrid a jurar res) i Puigdemont, si encara està pendent la resolució sobre el cas dels catalans al Tribunal Europeu ? Generalment a la resta d'Europa, i del món, no agrada de fer el ridícul, com no els importa fer als polítics espanyols en nom de la seva fal·làcia de la unitat indivisible d'Espanya. Aprofito l'avinentesa per a retre un sentit record a en David Sassoli ( 1956 / 2022 ).
  2. Icona del comentari de: Ricard a novembre 22, 2022 | 18:10
    Ricard novembre 22, 2022 | 18:10
    Metsola fent mèrits amb els racistes, obviant tota neutralitat politica. Amb quina indignitat guarneix la institució que representa! Quo vadis Europa...
  3. Icona del comentari de: Delfí Artós a novembre 22, 2022 | 18:13
    Delfí Artós novembre 22, 2022 | 18:13
    Segons publicà el diari espanyol ElMundo, en la darrera visita de Metsola a Catalunya, durant un dinar celebrat a Barcelona amb dirigents del PP i les patronals empresarials catalanes, a preguntes d'aquests la Presidenta els va respondre que està decidida a retirar les credencials a Puigdemont, Ponsatí, Comín i Solé, però, que ha d’esperar “un informe jurídic" per a tenir-ne totes les garanties. Els polítics espanyols del PP i els "dirigents" patronals, son com els seus col·legues del partit que era de Rivera i es preocupen "dels problemes reals que preocupen la gent". En comptes de parlar de temes d'interès per a tota la societat varen preguntar a la Presidenta de l'Europarlament per la que ells consideren "cacera" de caça major, cosa que els qualifica com a molt poca-soltes i curts de gambals, car entre els assistents hi havia la llumenera i eurodiputada Dolors Montserrat filla, i aquesta qüestió li haguessin pogut demanar de Brussel·les estant o a Estrasburg on hi ha la seu del Parlament Europeu. Aquest és sempre el nivell "espanyol", l'estat espanyol als catalans no ens aporta res de positiu, ans al contrari ens va sempre en contra. És així, l'estat espanyol és totalment prescindible per als catalans, sembla mentida que encara no ens haguem pogut alliberar i desempallegar del jou espanyol i assolir un estat propi independent com cal.
  4. Icona del comentari de: Ricard a novembre 22, 2022 | 18:40
    Ricard novembre 22, 2022 | 18:40
    Les paraules de Metsola segons el diari El Mundo, la interessada les ha negat i diu que no ha pres cap decisió. La notícia d'El Mundo hauria tingut lloc en una trobada en privat, davant de Nunez Feijoó i de l'eurodiputada del PP l'inefable Dolors Montserrat, també hi eren presents el president de Pimec, Antoni Cañete, i el de Foment del Treball, Josep Sanchez-Llibre. L'estat espanyol, la seva claveguera i els seus col·laboradors útils, son uns embolicadors de troques de pa sucat amb oli.
  5. Icona del comentari de: Anna a novembre 22, 2022 | 18:59
    Anna novembre 22, 2022 | 18:59
    Resulta que poc després de les paraules de Metsola en el sentit que encara no ha pres cap decisió, el diari espanyol El Mundo ha retirat de la portada del diari la fake de la notícia sobre els escons d'eurodiputats de Puigdemont, Comin, Ponsatí i Solé.
  6. Icona del comentari de: Vicenç Gaiols a novembre 22, 2022 | 19:23
    Vicenç Gaiols novembre 22, 2022 | 19:23
    Una altra mentida del Deep state espanyol, així segons que ha explicat avui la pròpia Presidenta de l’eurocambra durant un roda de premsa, durant la qual ha confirmat que va rebre la resposta de l’òrgan electoral espanyol JEC, però, encara n'estudien l’informe i encara no n'han pres cap decisió ni han emès cap comunicació sobre aquesta qüestió ni formalment ni informalment. A més a més la JEC espanyola menteix, Comín, Solé, Ponsatí i Puigdemont son diputats del Parlament Europeu, acreditats des de fa dos anys (en el cas de Ponsatí s'hi incorporà en sortir la UK de la UE i en Solé s'hi incorporà -sense passar per Madrid- en substitució d'Oriol Junqueras). Als aparells de l'estat espanyol els abelleix enredar, remenar i remenar per a no arribar enlloc i embolicar sempre la troca sense cap ni peus. El diari espanyol s'ha inventat la notícia directament o algun dels assistents al dinar ha passat una informació falsa al diari espanyol que no han ni contrastat abans de publicar-la. És així com funcionen, ara porten mesos fent volar coloms sobre aquesta qüestió és a dir la "situació" dels eurodiputats catalans. Una forma d'emprenyar-los i destorbar la seva feina com a diputats electes, la qual cosa és molt greu. És una mostra contundent més de la ràbia i impotència espanyola.
  7. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 22, 2022 | 19:36
    Pere Llimonera i Citronell novembre 22, 2022 | 19:36
    Que SÍ, que SÍ, Metsola, que ya nos conocemos el Cuento; que los españoles España, y El Mundo están equivocados y son todos muuu MaL0s... T0Dos, excepto los 'Abduïts pel Nacional Catalanisme'; los separatas suprematas fantasiosos, psicodélicos, "ploramiques", hiperventilats, "Pere-punyetes", enajenados mentales, "emprenyants i Adoctrinats", pensamiento único, suflé..."indepes, que us han enredat."... ⛔️⛔️⛔️? ? ? ? ☹️☹️☹️ ? ? ? ? ? ? ? ? ??? ? ? ? ? ? ? ? ? ??? ? ? ? ? ? ? ? ?‍?️? ? ?‍? ?‍? ?‍? ? ? ?‍?️ ?‍?️ ? ? ? ? ? ? ? ??? ? ? ? ? ? ? ? ? ?? ? ? ? ? ? ? ? ☹️☹️☹️ ? ? ?????⛔️⛔️⛔️ ... ... a darse una vuelta en Bici, ver un buen Documental, una buena peli, o Leer un BueN LiBR0 sobre España... Con mis dos?? Apa,????
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 23, 2022 | 14:31
      Pere Llimonera i Citronell novembre 23, 2022 | 14:31
      Tengo que aclarar que este comentario N0 ha sido enviado por mi, ni es mio realmente... Seguramente es verdad lo que dice, solo que yo N0 lo he enviado yo... porque ese comentario es del TRoLL separata usurpa Nombres que lleva meses comentado de Falsa Bandera y usurpando el mio o el de otros comentaristas (a decir verdad, por cada comentario que yo envío, el TRoLL separata usurpador envía 2 o 3 usurpándome el nombre; increíble, pero así es)... Esta vez, el TRoLL_ete separata supremata usurpa nombres, se ha dedicado simplemente a copiar un comentario mío modificándolo con montones de sandeces y Ch0RRadas... Otras veces, cuando yo envío un comentario, él lo contesta y envía una copia de alguno de los comentarios míos anteriores donde le denuncio como usurpador de mi nombre y comentario 'Fake'; pretendiendo así, que mi comentario verdadero, N0 lo es, sino que es de el TRoLL (que es en realidad él)... El TroLL_ete, intentando burlarse o ponerme en Ridículo, lo que hace, a menudo, es promocionarme e ir en contra del Movimiento fascistoide supremata; bueno, allá él... Es sólo Otro claro ejemplo mas de la "Ética" del Movimiento supremata independenciero... y de sus tácticas, fantasías, imposturas "Dignitat" y"Ética -o falta de ella"... "poca feina... pobret TRoLL-ete" ... Apa, Adéu!
  8. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a novembre 22, 2022 | 20:28
    Jeroni Munyós novembre 22, 2022 | 20:28
    L'eurodiputat cors François Alfonsi ha demanat al ministre d'Interior francès la reobertura del Coll de Banyuls, entre el Vallespir i l'Alt Empordà.
  9. Icona del comentari de: Ricard a novembre 22, 2022 | 20:35
    Ricard novembre 22, 2022 | 20:35
    El Partit Nacionalista Maltès va tenir una clara connivència amb la Itàlia feixista, i va afavorir la implantació de la llengua italiana a l'illa. Després de la guerra mundial es va convertir en un gran defensor de la llengua maltesa, en detriment de l'anglesa, també oficial a Malta. Suposo que hi ha llengües dignes de defensar, el maltés, i llengües pàries a liquidar, el català. Aquesta senyora té la cua de palla. I bé, fa fàstic.
  10. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 22, 2022 | 20:38
    Gonzalo novembre 22, 2022 | 20:38
    También os molesta esto? ???????????? Que puta banda de llorones.
    • Icona del comentari de: Vuelve al pueblo a novembre 23, 2022 | 01:23
      Vuelve al pueblo novembre 23, 2022 | 01:23
      Habló el que está todo el dia llorando por aqui.
      • Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 23, 2022 | 09:00
        Gonzalo novembre 23, 2022 | 09:00
        Y tanto que lloro, pero de la risa que dais! ??????
  11. Icona del comentari de: AuRevoir a novembre 23, 2022 | 01:24
    AuRevoir novembre 23, 2022 | 01:24
    Com sempre españa fent el que millor sap fer: mentir i manipular. Està clar que espanya ha d'acabar com l'antiga URSS, a l'extinció.
  12. Icona del comentari de: MHP a novembre 23, 2022 | 09:41
    MHP novembre 23, 2022 | 09:41
    Quan l'EU dona la raó als feixistes supremacistes lazis, tot son flors i violes; quan la cosa s'hi torna, tot son insults i plors, doneu llàstima.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa