El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts deixa en l’aire l’assistència a la taula de partits d’Aragonès

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha deixat en l’aire l’assistència de la formació a la taula de partits que ha convocat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per a després de les eleccions municipals per debatre l’acord de claredat. “Ja veurem què farem”, ha dit Turull en una entrevista a TV3. D’aquesta manera, Junts se suma al PSC i també recula després d’haver dit en un primer moment que aniria a la taula de partits. Turull ha recordat a Aragonès que la seva proposa “no té l’aval del Parlament”.

El dirigent de Junts ha insistit que l’aposta del seu partit és refer la unitat a dins de l’independentisme —una de les condicions que va posar a principis d’abril per assistir a la taula de partits— i ha retret al president de la Generalitat que vulgui negociar amb els partits contraris a la secessió. “El que no pot ser és que hi hagi més complicitat en fer contents els qui estan en contra la independència”, ha lamentat. “Aquest acord no el veiem de cap manera”.

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, en una atenció als mitjans a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. Data de publicació: diumenge 18 de desembre del 2022, 14:28 Localització: Vilafranca del Penedès Autor: Redacció
El secretari general de JxCat, Jordi Turull, en una atenció als mitjans a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. Data de publicació: diumenge 18 de desembre del 2022, 14:28 Localització: Vilafranca del Penedès Autor: Redacció

Crítiques al Govern per la gestió de la sequera

Turull també ha carregat contra el Govern per la “incompetència” que ha demostrat en la gestió de la sequera. Aquest dimarts el Parlament comença a tramitar la proposició de llei de Junts, que es podria votar dijous, i les negociacions a tres bandes amb ERC i el PSC fan pensar que es podria arribar a un acord ampli. Turull confia que podran trobar un punt d’entesa amb els altres dos grans partits, però ha advertit que no “diluiran” el text només per poder dir que han aconseguit més vots.

Pel secretari general de Junts, les línies vermelles són un pla d’execució d’inversions per millorar la xarxa d’abastament d’aigua i ajudes per a la pagesia. Turull s’ha mostrat obert a parlar del règim sancionador, però ha recordat que la sequera i la gestió de l’aigua no se solucionen amb multes. “No pot ser que les sancions encallin les negociacions”, ha dit. De fet, les discrepàncies sobre les sancions són el que van fer descarrilar la cimera de l’aigua convocada pel Govern fa unes setmanes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sisco a maig 02, 2023 | 11:22
    Sisco maig 02, 2023 | 11:22
    Molt bé, despres no diguis que no ho sabies o no t'havien dit res. Que el mes segur sera el que diras, per tocar, com sempre, allo que no toca.
  2. Icona del comentari de: Joan de l'Ós a maig 02, 2023 | 12:09
    Joan de l'Ós maig 02, 2023 | 12:09
    Cap formació política catalana digne pot presentar-s'hi ni col·laborar amb aquesta comèdia. Solets molt millor
    • Icona del comentari de: Per l'osset a maig 02, 2023 | 15:52
      Per l'osset maig 02, 2023 | 15:52
      Ja renegas dels corruptgents? No cal que fagis això tant corruptgent de socialitzar la merda i privatitzar els benefics, fa massa corruptgent...
  3. Icona del comentari de: La puta i la ramoneta de tota la vida a maig 02, 2023 | 12:45
    La puta i la ramoneta de tota la vida maig 02, 2023 | 12:45
    Com el perro del hortelano, "ni come, ni deja comer". Són prUcessistes, no independentistes, sempre prioritzan les menjadores...
  4. Icona del comentari de: Gombau (Vinaròs) a maig 02, 2023 | 13:00
    Gombau (Vinaròs) maig 02, 2023 | 13:00
    Què vol dir "taula de partits"? L'autèntica taula de partits és el Parlament, i aquest, amb majoria independentista, ja ha rebutjat això de "l'acord de claredat". Quin acord de claredat ha de sortir quan els seus redactors són enemics de la independència i de la llibertat nacional catalana? El que estan fent és, més aviat, un Acord de Rendició Incondicional, per fer content l'Amo i rebre'n promeses i bones paraules que, com sempre, mai no es compliran. La nul·litat d'aquest govern en petita minoria és evident i esgarrifosa. No han obtingut absolutament res de la famosa Taula de Diàleg, res de res, per tal com els indults i la derogació del delicte de sedició ja estaven manats i decidits per Europa prèviament. I ara, el desastre de les oposicions d'interins demostra la seva incapacitat de governar decentment. ERC deia que calia aparcar i refredar la independència, silenciar i apartar els seus portantveus, per tal de dedicar-se a fer un bon govern de les coses quotidianes. Però ja es veu que són incapaços de governar res. Ni independència, ni bon govern. La independència de Catalunya, ni la volen, i ni tan sols volen parlar-ne; la governança de l'autonomia, ja veiem que són incapaços de fer aquesta tasca. Ara bé, llurs sous, (sí, llurs sous), amb tota seguretat, els governen molt bé. La conclusió s'imposa: No votar mai ERC, fins reduir-lo a la condició de partit extraparlamentari.
    • Icona del comentari de: Pel corruptgent mentider a maig 02, 2023 | 15:49
      Pel corruptgent mentider maig 02, 2023 | 15:49
      "ERC deia que calia aparcar i refredar la independència"??? Pots demostrar quan ha dit això ERC? Per ara no ho han dit perquè ho han fet tots els corruptgents: Miss Catalunya amb la costellada de 3 respostes sense cap transcendència, el batxiller (que mai vam votar) suspenent la DUI en segons abans de fugir, el pallasso Torra (tampoc votat) jugant amb pancartetes i obeint als jutges, i la xoni Borràs sortint del Govern amb el vot de 3000 militants que li deuen el sou al partit el mateix dia que la van imputar per corrupció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa