El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un col·lectiu d’exsecretaris s’ofereix a mediar en el conflicte de l’ANC

El col·lectiu Donec Perficiam, impulsat per exsecretaris nacionals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de l’etapa d’Elisenda Paluzie com a presidenta, s’ha ofert per fer de mediador en el conflicte cada dia més enverinat entre l’actual direcció, encapçalada per Dolors Feliu i dos grups de crítics, els dimissionaris d’Indesinenter i els exdirigents de l’etapa fundacional de Moviment per la Independència.

L’últim episodi de la crisi que s’arrossega des de principi d’any va esclatar aquest dijous a la tarda, en ple inici de les vacances de Setmana Santa, quan Indesinenter va difondre un comunicat molt dur en què acusa la direcció de Feliu de posar-los traves en la recollida de signatures per demanar una assemblea general extraordinària en la qual volen proposar unes eleccions anticipades. La resposta del sector oficial, en un altre comunicat molt breu enviat a la nit, va ser negar les acusacions, recordar que les regles per convocar assemblees extraordinàries i eleccions anticipades són als estatuts, que “s’estan complint escrupolosament”, i revelar les reunions que s’han proposat i que els opositors han frustrat per diversos motius.

La reunió convocada per exdirigents de l’etapa fundacional de l’Assemblea

Aquesta tensió en augment arriba, a més, quan falten pocs dies per a la reunió del 15 d’abril convocada per la plataforma Moviment per la Independència, encapçalada per exdirigents de l’etapa fundacional com ara Miquel Sellarès i Pere Pugès, que creuen que cal un debat en profunditat sobre la situació de l’entitat. Un dels punts de fricció més visibles entre el bloc format per Moviment per la Independència i Indesinenter –que agrupa els dimissionaris del febrer, com ara l’exvicepresident Jordi Pesarrodona, però també noms d’altres etapes, com ara Pep Cruanyes, exvicepresident de Paluzie– i l’actual direcció de Dolors Feliu és el debat sobre una eventual llista cívica per a les pròximes eleccions al Parlament.

Membres del col·lectiu Indesinenter, en la presentació d'aquest migdia/Quico Sallés
Membres del col·lectiu Indesinenter, en la presentació del col·leciu / Quico Sallés

Moviment per la Independència i Indesinenter no estan d’acord amb el plantejament de Feliu, no volen una llista que exclogui els partits. Tanmateix, les diferències i les crítiques s’han anat ampliant amb acusacions diverses de “falta de democràcia interna”, que els de Feliu han negat en tot moment. La direcció actual va recuperar terreny amb la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista, però dies després Moviment per la Independència va tornar a l’atac escrivint a un centenar de secretaris i exsecretaris per a una reunió al marge de la direcció, tot i que hi ha oficialistes convidats.

Donec Perficiam ha creat Acord per la Independència i vol fer de pont

L’altre actor en joc és Donec Perficiam, que ha creat Acord per la Independència amb l’objectiu, justament, d’impulsar una llista cívica sense els partits. Aquest grup, tot i sorgir dels dimissionaris de l’època de Paluzie perquè en aquell moment trobaven que aquest projecte no avançava, ara es mostra conciliador amb la direcció i, de fet, s’ha ofert a unir esforços.

Davant de la tensió d’alt voltatge dels últims dies, que comença a amenaçar seriosament l’estabilitat de l’ANC, els Donec Perficiam s’han ofert com a mediadors a les parts i ja hi mantenen contactes, que s’han de concretar en diverses reunions després de Setmana Santa. Un representant del grup assistirà a la reunió del dia 15 de Moviment per la Independència amb la mateixa voluntat. Tot i que la situació és molt complicada, confien en la resiliència que ha demostrat l’entitat històricament per redreçar la situació. En tot cas, el calendari pressiona, perquè del 18 al 23 de maig s’ha de votar el nou full de ruta en el marc de l’assemblea general ordinària anual.

Més notícies
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, durant un Consell Nacional del partit | ACN
ERC ataca el govern espanyol per la “catàstrofe” de Rodalies
Notícia: ERC ataca el govern espanyol per la “catàstrofe” de Rodalies
Comparteix
Els republicans volen la reprovació de la ministra i reclamen dimissions pels retards i les avaries constants
Un home espera per travessar les vies de Rodalies a Montcada i Reixach / ACN
El drama de Rodalies: acumula més de 200 incidències des del setembre
Notícia: El drama de Rodalies: acumula més de 200 incidències des del setembre
Comparteix
La companyia es defensa recordant que des de principis de setembre ha operat més de 200.000 circulacions, un miler al dia
El magistrat Pablo Llarena en la recollida d'un premi de la Fundació Cisneros /Europa Press
Puigdemont reclama a Llarena que reiniciï la instrucció i no faci “pegats”
Notícia: Puigdemont reclama a Llarena que reiniciï la instrucció i no faci “pegats”
Comparteix
Un recurs d'apel·lació aprofita la detenció de Ponsatí, la resolució del TJUE i l'arxiu de l'eurordre a Sardenya
Isabel Elbal i Gonzalo Boye, en un moment del judici a Laura Borràs, Isaías Herrero, i Andreu Pujol/ACN
L’aspra batalla del TSJC amb Boye pel cas Borràs
Notícia: L’aspra batalla del TSJC amb Boye pel cas Borràs
Comparteix
Diferents resolucions mostren la batalla entre magistrats i advocats

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a abril 07, 2023 | 16:26
    Jaume abril 07, 2023 | 16:26
    He vist un parell d'iluminats amb ambicions de politic que no son ni socis de l'ANC pero tenen milers de seguidors a twitter i ja fan soroll per a que l'ANC els hi pagui la campanya i treballi per a ells amb el partit Llista Civica, ja estan fent plans per a fotre-hi cullerada, bon comencament per aquest nyap.
    • Icona del comentari de: Altres il·luminats comenten a abril 07, 2023 | 19:51
      Altres il·luminats comenten abril 07, 2023 | 19:51
      Res comparat amb la pretensió dels crítics que l'ANC els faci la campanya a determinats partits. Al final alguns volen que la A de l'ANC esdevingui d'Autonomisme.
  2. Icona del comentari de: MHP a abril 07, 2023 | 21:17
    MHP abril 07, 2023 | 21:17
    A veure si canvieu la foto dels éssers superiors amb què obriu totes les notícies referents a l'Associació de Navegants Anònims, que no cola. Semblen més descendents dels Homo neanderthalensis que un altre cosa. Així no hi arribareu en lloc. De bon rotllo, eh? es per fer-vos un favor.
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 08, 2023 | 00:49
    Pere Llimonera i Citronell abril 08, 2023 | 00:49
    No cal mediar Res... La ANZ "a la paperera de la història"... fins els nasos del Credo de la secta secesionista supemata... ... Es mas, en este estado de cosas, todo el supremacismo independenciero del Nacional Catalanismo inventa patrias debe ir "a la paperera de la història"... y santas pascuas... desvarían en casi todo con el zuruLL0 mental que tienen... muerto el perro, se acabo la rabia; que no están los tiempos para tonterías; y con la que se avecina aun menos... Pintan Bastos en economía y hay que solucionar lo que venga que va a ser el problema principal de todos, de largo, en esta y la próxima década, al menos; con lo que no habrá tiempo ni recursos para ocuparse de las paranoias y ficciones de grupos minoritarios intolerantes radicales, sectarios y totalitarios, que siguen un credo de fantasías porque les han adoctrinado en el mismo durante décadas... No se va a poder recorrer el camino con tanto peso muerto y tanta gente poniendo palos entre las ruedas; así que "a la paperera de la història"; y a ocuparse de lo útil y lo fundamental... Apa, Adeu!
  4. Icona del comentari de: Albert Berrio a abril 08, 2023 | 08:29
    Albert Berrio abril 08, 2023 | 08:29
    L'ANC ja ha fet el servei que havia de fer. Ara el que ha de fer és dissoldre's.
    • Icona del comentari de: Jordi a abril 08, 2023 | 15:57
      Jordi abril 08, 2023 | 15:57
      A si?, perque?, per deixar via lliure als partits autonomistes?, per seguir vivint del cuento? la ANC es la única cosa que ens queda, i volem llista civica, perquè ara no tenim a qui votar, i els temps del vot útil, s'han acabat, ara prefereixo vota VOX abans que cap partit autonomista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa