El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès demana a l’Estat “redoblar esforços” per acabar amb la repressió

El president del Govern, Pere Aragonès, també ha donat la benvinguda a la consellera a l’exili, Clara Ponsatí, després d’un exili “forçat i injust”, però ha lamentat que el retorn no sigui amb plena llibertat. “Fa evident un cop més que la repressió contra l’independentisme continua i se segueix laminant la qualitat del sistema democràtic”, ha lamentat Aragonès. El president de la Generalitat ha assenyalat que el jutge Pablo Llarena i el Tribunal Suprem, amb la detenció a Ponsatí, “evidencien sistemàticament la manca de respecte cap als principis democràtics bàsics”.

Aragonès ha assegurat que la detenció vulnera els drets de l’exconsellera d’Educació, Clara Ponsatí, com a eurodiputada i “posa de manifest que l’Estat no respecta la immunitat” parlamentària que estableix l’Eurocambra. En aquest sentit, el president ha subratllat que “posar les urnes no és ni serà mai delicte” i per això espera que Ponsatí quedi en llibertat de forma immediata.

Clara Ponsatí puja al cotxe dels Mossos després de ser detinguda en ple carrer / EP
La consellera a l’exili, Clara Ponsatí, puja al cotxe dels Mossos d’Esquadra després de ser detinguda en ple carrer en el dia del seu retorn a Catalunya / Europa Press

Lluny de resoldre el conflicte polític amb l’Estat

“La seva detenció és una evidència més que estem lluny de resoldre el conflicte polític amb l’Estat”, ha afegit el president, que ha demanat que les parts implicades “redoblin els esforços per construir una solució política que posi fi a la repressió i permeti decidir en llibertat el futur polític del país”. “Des del Govern seguirem lluitant contra la repressió, per la democràcia i pels drets i les llibertats”, ha destacat el president, que ha promès continuar treballant per la independència “aquí i arreu”, per l’amnistia i pel retorn en llibertat de tots els represaliats.

Ponsatí ha estat detinguda aquest dimarts després d’haver retornat a Catalunya per sorpresa. Només mitja hora després d’haver començat a passejar per Barcelona amb el seu advocat, Gonzalo Boye, un agent dels Mossos de paisà li ha demanat que l’acompanyés.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 28, 2023 | 22:15
    Anònim març 28, 2023 | 22:15
    Redoblar esforços? Però quins esforços ha fet? CAP. Vosaltres heu venut Catalunya a canvi dels indults i el control del govern de la Generalitat. A canvi, els hi aproveu tot el que demanen i feu el que manen sense badar boca. Aquest és l'esforç.
  2. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a març 28, 2023 | 22:23
    Dani_Andreuenc març 28, 2023 | 22:23
    Molt probablement sigui el President de la Generalitat més inutil que hem tingut mai.
  3. Icona del comentari de: El president del 155 a març 28, 2023 | 22:42
    El president del 155 març 28, 2023 | 22:42
    Quin tita fluixa que tenim de gens honorable.
  4. Icona del comentari de: Guillem.? a març 28, 2023 | 23:58
    Guillem.? març 28, 2023 | 23:58
    Quina Impotencia i quin cinisme! Espero que amb la Clara la mentalitat de la gent faci un tomb i els politics quedin encara mes retratats. VENUTS
  5. Icona del comentari de: fideli a març 28, 2023 | 23:59
    fideli març 28, 2023 | 23:59
    PLE-GA!
  6. Icona del comentari de: patufet a març 29, 2023 | 00:45
    patufet març 29, 2023 | 00:45
    esta demanant 2 taules de rendicio, dic de dialeg com diuen els de erñ mes inutil que el montilla
  7. Icona del comentari de: Anònim a març 29, 2023 | 02:10
    Anònim març 29, 2023 | 02:10
    Cap independentista s'ha de quedar a casa per les municipals. N'hi ha que prediquen l'abstenció, però o són trolls o no saben que, encara que només votés el 10%, el repartiment d'escons es mantindria igual. A mi també em fa mandra, ara mateix, perquè si no hi ha una llista cívica o similar, no sé qui votaré, però hem de fer fora aquests mafiosos. No em puc creure que hagin aconseguit que, després de tants anys, Pujol em sembli un gran estadista comparat amb ells. Cadascú al seu poble que busqui una alternativa que tingui com a prioritat la independència i que mai hagi tocat poder. Si no la troba, que voti qui menys fàstic li faci, però tota aquesta colla del 155 i els col.laboradors catalans han de saltar i buscar feina. Que se'ls acabi això de cobrar vuitanta mil euros, dietes a part, per vendre Catalunya a la corrupció espanyola. I esmento els diners perquè són l'únic que els motiva.
    • Icona del comentari de: Independentista a març 29, 2023 | 10:27
      Independentista març 29, 2023 | 10:27
      Tinc moltes ganes de quedar-me a casa per les eleccions, però crec que no ho faré; encara que només i¡sigui per fer la guitza a aquesta colla d'aprofitats.
  8. Icona del comentari de: llepet a març 29, 2023 | 06:47
    llepet març 29, 2023 | 06:47
    Okupa... ja tas canviat els calçotets
  9. Icona del comentari de: Doblement inútil a març 29, 2023 | 07:02
    Doblement inútil març 29, 2023 | 07:02
    Redoblar l'inexistent. 2 x 0 = 0. És com redoblar la seva presidència.
  10. Icona del comentari de: Gloria al franquisme ERÑÑÑÑÑÑ a març 29, 2023 | 07:32
    Gloria al franquisme ERÑÑÑÑÑÑ març 29, 2023 | 07:32
    Llarena, Cobos, Marchena, junqueras, aragones, l'españa merdosa d'Esquerra.155
  11. Icona del comentari de: Miren a març 29, 2023 | 08:26
    Miren març 29, 2023 | 08:26
    ..." Des del Govern seguirem lluitant contra la repressió, per la democràcia i pels drets i les llibertats", Digui-els-hi als més de 4.000 represaliats, a veure si s'ho creuen.
  12. Icona del comentari de: Francesc Font a març 29, 2023 | 09:02
    Francesc Font març 29, 2023 | 09:02
    Senyor Aragonès, li explicaré un secret que tothom sap, menys pel que sembla vostè. La repressió no és pas un fenomen atmosfèric. Tampoc causada per una cerimònia vudú. No. La repressió, amb alguns milers de catalans pendents de judici. Amb unes policies que actuen amb contundent contundència, amb una tergiversació si cal de tots els codis penals, és tot just part de l'acció política d'un estat repressiu. Hi ha moments en els que la ingenuïtat no és pas ingènua, si no que sospitosa.
  13. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 29, 2023 | 10:01
    Pere Llimonera i Citronell març 29, 2023 | 10:01
    Lo primero que le viene a uno a la sesera es que parece un movimiento “electoral”, una forma de torcer el foco hacia Junts —movimiento lánguido que necesita confrontar con quien sea, inteligente o torpemente, ambas formas valen—, para intentar recuperar algo de la dignidad y credibilidad perdida... Ponsatí y la actitud irreverente, muy del gusto populista, a poder ser contra el Estado y, especialmente, su curia judicial: poner el cuerpo —no es poco—, retar, despreciar de palabra y obra a algún Llarena, sea o no el propio instructor, para verse abocada a algún tipo de represión, aunque sea modulada, pequeña, algo para publicitar y magnificar... Porque si se fue al exterior —a Escocia, ¿no?— y no sufrió ni prisión provisional, ni juicio en el Supremo, ni cárcel, ni indulto; y si no reconoce los cambios en el código penal, mejor montar un P0LLo por la gracia de dios en comandita con el gran teórico de pollos, el Espíritu fantasioso mejillonero de Waterloo... Puestos a elegir, uno se queda con Junqueras; que de tanto malo, es el menos malo y tiene algo mas de decencia y coraje que los otros; aunque ande igual o mas equivocado y lleno de ficciones e inventos que ellos... Y aceptémoslo, es comprensible, hay muchos derechos a decidir: el de los que "exaltan la patria inventada" en defensa y justificación del dinero (los buenos sueldazos, Chiringuitos, mangoneos y buenos Calers que se llevan) y los otros, la clerecía soberanista, el rebaño abducido y adoctrinado en Fantasías... Veríamos que dice y hace el Parlamento Europeo si detienen a una de su parlamentarias... Poca cosa, creo; sobre todo parque todos saben que es una especie de Parlamentaria "Fake"... Pero, interesante, aunque populista, demagoga y de paripé, la jugada la de Clara Ponsatí... Apa, Adeu!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa