El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Anna Gabriel espera que la seva causa s’arxivi o s’enviï a Barcelona
  • CA

L’exdiputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha sortit visiblement emocionada després de comparèixer davant el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena. En declaracions a la premsa, Gabriel ha manifestat que, després de la seva declaració, esperen que “la causa s’arxivi o s’enviï a Barcelona”.

L’exdiputada de la CUP ha comparegut aquest dimecres al matí com a processada per un suposat delicte de desobediència per la seva possible implicació en la Declaració Unilateral d’Independència (DUI), el 27 d’octubre de 2017. La citació arribava després que, el passat 19 de juliol, Gabriel es presentés davant del Tribunal Suprem per regularitzar la seva situació judicial.

A la sortida del TS, Anna Gabriel, acompanyada del seu advocat Iñigo Iruín Sanz, ha detallat que la declaració indagatòria s’ha centrat “exclusivament” en si el Tribunal Constitucional (TC) li havia requerit directament amb relació a la seva activitat parlamentària. “Els principis segueixen intactes, com no podria ser d’una altra manera”, i ha lamentat que s’hagi produït la judicialització “d’una aspiració legítima del poble”, una cosa que “mai s’hauria d’haver produït”.

Anna Gabriel, visiblement emocionada

L’exdiputada ha assegurat que “la repressió crea dolor” i ha volgut enviar un missatge d’agraïment “a les persones solidàries que han estat al costat de totes les represaliades”. Després de 4 anys d’exili a Suïssa, Anna Gabriel va tornar a Catalunya al juliol. “Han sigut 4 anys i mig lluny de casa i estic relativament emocionada”, s’ha justificat Gabriel. L’exdiputada de la CUP va marxar a Ginebra el 2018, després de ser processada per la seva presumpta participació en la DUI, juntament amb la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira.

Concentració de suport

Aquest dimecres, Gabriel no ha estat sola. Una delegació de la CUP, entre els quals la seva portaveu, Maria Sirvent, i altres diputats al Parlament com Eulàlia Reguant, Xavier Pellicer, Carles Riera o del Congrés com Mireia Vehí i Albert Botran s’han concentrat a l’exterior del TS per mostrar el seu suport a la processada.

L'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, aplaudida per la concentració de suport a le sportes del TS després de la seva declaració davant el jutge | CUP
L’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, aplaudida pels assistents a la concentració de suport | CUP

També han participat en la concentració representants d’ERC -Oriol Junqueras, Gabriel Rufián o Carolina Telechea-, de Junts -Josep Rius i Josep Pagès-, d’Unides Podem -Jaume Asens-, d’EH Bildu -Mertxe Aizpurua i Jon Iñarritu- i del BNG -Nestor Rego. El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, també estava entre els assistents.

Voluntat de regularització

Al juliol, Anna Gabriel compareixia amb la finalitat de posar-se a disposició del Tribunal i regularitzar-ne la situació processal de rebel·lia. Al capdavall, les euroordres tramitades cap a Suïssa que, per exemple es van emetre contra el president Carles Puigdemont, mai no van ser admeses per part de les autoritats del país.

Més notícies
Anna Gabriel durant un acte d'Òmnium a Elna / ACN
El cas Pegasus arriba a Suïssa: Anna Gabriel també anirà a la justícia
Notícia: El cas Pegasus arriba a Suïssa: Anna Gabriel també anirà a la justícia
Comparteix
L’exdiputada de la CUP, la dirigent d’ERC Marta Rovira i l’informàtic Jordi Byalina resideixen allà i han estat espiats per les clavegueres
L'exconsellera Meritxell Serret, el vicepresident, Pere Aragonès, i les conselleres Meritxell Budó i Teresa Jordà, a les portes del Suprem el 2021 / ACN
El Suprem envia Meritxell Serret al TSJC per desobediència
Notícia: El Suprem envia Meritxell Serret al TSJC per desobediència
Comparteix
L’alt tribunal declina jutjar-la perquè no se l’acusa de malversació
Anna Gabriel: “Cal tornar-ho a fer, per a poder fer-ho millor”
Notícia: Anna Gabriel: “Cal tornar-ho a fer, per a poder fer-ho millor”
Comparteix
L'exdiputada de la CUP convida a superar els entrebancs cap a la independència per seguir la lluita
Tamara Carrasco i el seu advocat Benet Salellas, a la sortida del judici
El Suprem absol Tamara Carrasco malgrat l’oposició de Marchena i Llarena
Notícia: El Suprem absol Tamara Carrasco malgrat l’oposició de Marchena i Llarena
Comparteix
Cinc magistrats, favorables a condemnar-la

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Buena decisión acatar la Justicia del Reino de España.. de España. a setembre 14, 2022 | 14:12
    Buena decisión acatar la Justicia del Reino de España.. de España. setembre 14, 2022 | 14:12
    Menudo ostiazo para la Justicia belga i el abogado ex-terrorista.
    • Icona del comentari de: Joan de l'Os a setembre 14, 2022 | 15:29
      Joan de l'Os setembre 14, 2022 | 15:29
      Així es. Gran favor de la CUP als aparells repressius espanyols.
  2. Icona del comentari de: Quedat a setembre 14, 2022 | 16:23
    Quedat setembre 14, 2022 | 16:23
    a Suïssa. No tornis. Catalunya no necessita gent com tu. Botiflers.
  3. Icona del comentari de: Fina a setembre 14, 2022 | 17:22
    Fina setembre 14, 2022 | 17:22
    S'ha vist per TV3 l'entranyable amistat entre aquesta cupera i el sr. Antic d'Òmnium Cultural. Serà per les rigoroses aportacions a la llengua catalana que ha fet aquesta senyora?
  4. Icona del comentari de: fat boy a setembre 14, 2022 | 20:40
    fat boy setembre 14, 2022 | 20:40
    Swissair o Mystere del Ministerio?.
    • Icona del comentari de: Ja ha parlat el tonto a setembre 15, 2022 | 10:50
      Ja ha parlat el tonto setembre 15, 2022 | 10:50
      Swissair va fer fallida el 2002. Igual que la teva ment dement molt abans, txarneguet.
  5. Icona del comentari de: Pilar a setembre 15, 2022 | 13:32
    Pilar setembre 15, 2022 | 13:32
    Ningú la perseguia, ni la persegueix, ni la perseguirà, com s'ha pogut demostrar, i tampoc ha fet res a Suïssa políticament parlant per la indy. Per què li doneu tanta visibilitat a una migrant económica? Hi han milers de catalans a Suïssa que hi van anar per a guanyar-se millor la vida i no són pas noticia que tornin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa