El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primera querella contra Pedro Sánchez i el ministre de Justicia pels indults
  • CA

Dues hores. Aquesta és l’estona que va trigar el Tribunal Suprem a registrar la primera querella criminal contra Pedro Sánchez i el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, per haver aprovat els indults. La querella va signada pel partit Derecha Liberal Española i el seu líder, Ignacio Sánchez, i considera que el president i ministres espanyols, va cometre prevaricació administrativa. Ara el Suprem. ha de decidir si admet o no a tràmit la querella.

“Els indults tenen una finalitat política i personal”, insisteix Ignacio Sánchez en conversa amb El Món. “És una mesura que compleix amb els requisits del delicte, una resolució arbitrària tot i saber la injustícia de la decisió”, afegeix. La querella, de 14 pàgines, i a la que ha tingut accés El Món, interpreta que els indults van “contra del que dicten la lògica i les normes, d’una forma absolutament injusta”.

En concret, consideren que el ministre i el president “han utilitzat convencionalment una prerrogativa de gràcia, de dubtosa constitucionalitat donat el caràcter preconstitucional de la Llei de 18 de juny de 1870, i les circumstàncies concurrents en el moment de la seva promulgació per, a canvi, aconseguir suport polític de grups independentistes que, en un altre cas, podrien acabar amb la seva continuïtat a el front de el govern d’Espanya”.

La querella apunta com argument l’informe negatiu tant de la fiscalia com de la sala penal del Tribunal Suprem que va condemnar els ara indultats. Els querellants també qualifiquen de “demagògica” la mesura, en base a la presentació al Liceu dels indults que els va argüir com “afavoridors de el bé comú d’Espanya”. A més, retreu la “publicitat innecessària” i “mai abans emprada per als indults anteriorment atorgats, que sembla convalidar el vell aforisme jurídic “excusatio non petita, accusatio manifesta”.

El certificat de registre la querella

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a juny 28, 2021 | 13:41
    Ramon juny 28, 2021 | 13:41
    Sí, els bons, l'Espanya amiga, el millor govern espanyol dels darrers 10 anys són els que han signat un indult provisional i reversible al cap de quatre anys perquè "no hi havia alternativa", per imposició internacional i perquè "els presos els perjudicaven més dins que fora", Aquests són els bons, sí. Aquests són amics nostres. Ja només falta que ens demaneu votar-los perquè, si no, "vuelven ellos". Tan esperançadora que era la dada que el Procés esclata amb absolutament totes les administracions en grapes sociates, però tot malbaratat. Ja tornem al de sempre.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 28, 2021 | 13:52
    Gonzalo juny 28, 2021 | 13:52
    No queremos querellas. Queremos elecciones.
  3. Icona del comentari de: Ramon a juny 28, 2021 | 15:23
    Ramon juny 28, 2021 | 15:23
    No, no. Tots són espanyols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa