Primer pas per retirar la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

El ple del Parlament Europeu decidirà definitivament a principis de març si passa la pilota a la justícia belga per reactivar les euroordres

El Comitè d’Afers Jurídics del Parlament Europeu demana l’aixecament de la immunitat als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Segons ha confirmat el president del Comitè, l’eurodiputat de Cs Adrián Vázquez, 15 membres han votat a favor, 8 en contra i 2 s’han abstigut. Així, s’ha aprovat la proposta del ponent del cas, l’ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki. Així, el suplicatori passa ara a mans del ple del Parlament Europeu previst per la setmana del 8 de març.

Si finalment s’aprova, les justícies belga i escocesa podran examinar la petició d’extradició d’Espanya que pesa sobre els tres independentistes.Fa un any que el Tribunal Suprem va demanar a la cambra europea l’aixecament de la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí per poder reactivar les euroordres del cas de l’1-O. Tots tres volen que l’Eurocambra els hi mantingui la protecció parlamentària i denuncien que la causa de l’1-O és una “persecució política”, que el Suprem no té competències i que hi ha “irregularitats” en el procediment del suplicatori.

Fa un any que el Tribunal Suprem va demanar a la cambra europea l’aixecament de la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí per poder reactivar les euroordres del cas de l’1-O. Tots tres volen que l’Eurocambra els hi mantingui la protecció parlamentària i denuncien que la causa de l’1-O és una “persecució política”, que el Suprem no té competències i que hi ha “irregularitats” en el procediment del suplicatori.

En paral·lel, la co-líder de l’Esquerra Unitària Europea (GUE/NGL), Manon Aubry, ha assegurat que s’oposaran a l’aixecament de la immunitat dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí al ple de l’Eurocambra del març. “El nostre grup clarament votarà en contra de retirar la immunitat”, ha dit en declaracions a l’ACN. L’eurodiputada del GUE/NGL i membre del Comitè d’Afers Jurídics ha votat en contra de la proposta del ponent, l’ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki, que finalment ha estat aprovada aquest dimarts a la tarda. Aubry considera que la causa de l’1-O per la qual es reclama a Puigdemont, Comín i Ponsatí “té una dimensió política” i que el judici al Tribunal Suprem “no serà just”.

Per contra, l’eurodiputat del PSOE Ibán Garcia del Blanco espera que l’Eurocambra aprovi el suplicatori contra els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per una “majoria similar” a la votació en el Comitè d’Afers Jurídics. “És una majoria més que suficient”, ha dit l’eurodiputat del PSOE que ha votat a favor d’aixecar la immunitat als tres independentistes. Garcia del Blanco ha defensat que els independentistes han de “respondre” davant la justícia espanyola pel cas de l’1-O. “La justícia espanyola ha de poder funcionar amb normalitat”, ha afirmat.

Comentaris

  Nomar 24/02/2021 1:02 pm
  Veure la paraula "Puigdemont" en el titular d'un article i l'espanyolam començar a remugar i treure bromera per la boca és tot una. Mutatis mutandis, quan en Ramon veu en el titular d'un article la sigla ERC... Per això en Ramon és tant ridícul per fer la "feina" a l'espanyolam i per ésser tant pesat.
  Nomar 24/02/2021 12:47 pm
  Ramon avui la teva paranoia crònica sobre ERC resta afeblida i ridícula per l'annexionisme més carca i tronat que campa per aquí, no te n'adones ? Hauries d'anar cal metge, la teva paranoia segurament és crònica, potser no és pot guarir però, es pot curar... Ànims !
  Patrick 24/02/2021 12:35 pm
  Tranquils, la patuleia d'annexionistes que avui escriuen poca-soltades per ací, ens indiquen que aviat tocaran fons. Pobra genteta deixeu-los que s'esbravin i que comencin a fer-se la idea que el nostre país esdevindrà lliure de sobirania espanyola i ells, si realment viuen ací, hauran de decidir lliurement si fan com Boadella, Rivera, Espejo, Arrimadas, Sanchezcamacho, Levi, DeAlonso... i foten el camp vers la seva estimada metropoli amb "democràcia" "plena".
   tadeus 25/02/2021 12:37 pm
   hahahahahahahahahahahhahaahhahahahaahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa que rialles !
  Manolito Bombo 24/02/2021 12:09 pm
  Símbolo de vergüenza (se largó el emerito y nos dejó a todos los netamente españoles en la estacada), resistencia (unos segundos de Borbonismo o Borboneo que más da), indignidad (metido en el chocho de Cori), eso es la dignidad para el que fue digno sustituto de Franco en la democracia "plena", antes "orgánica" y lealtad (con sus sueldos y aportes monetarios varios).
  Jeroni Munyós 24/02/2021 11:44 am
  L'espanyolam denota una certa "desorientació" afegida a la crispació de sempre. Vol dir que anem bé. Nosaltres a la nostra, sempre endavant vers la independència.
  vendetta 24/02/2021 8:58 am
  jaajjaja els plors dels colons ens indican el cami
  3
  273
  Respon
  Bélgica 24/02/2021 5:16 am
  La Etarra, asesina de Ramon Romeo, estuvo “exiliada” en Bélgica durante muchos años por que Bélgica negó la extradición. “Curiosamente” la defienden los mismos abogados que desde el primer día trabajan con Puigdemont. Son especialistas en parar extradiciones como pudimos ver en el caso de la Etarra de Ramón Romeo, entre otros. El TEDH condenó hace unos años a Bélgica por no conceder la extradición de esta Etarra. ( como no os lo cuentan y no os creéis nada, típico de la xenofobia insulta catalana, buscar en Google TEDH Ramon Romero Bélgica ). Entenderéis por que huyo a Bélgica.
  458
  531
  Respon
   Muy mucho espanol 24/02/2021 12:00 pm
   Tercios de Flandes, porqué todos sabemos lo que pasa en Calaluna y hay que espanolizar los ninos catalanes y hay que fomentar la emigración de gentes de habla castellana a Cataluna y Valencia para así asegurar el sentimiento espanol que comporta y que a los espanoles nos importa.
  Manel 24/02/2021 12:38 am
  Símbolo de resistencia (se largó y dejó a todos en la estacada),resistencia ( unos segundos de República),dignidad (metido en el maletero del coche),eso es dignidad para el que iba a ser presidente de la República y lealtad (con su sueldo).
  467
  36
  Respon
  Tripartit no, gràcies 24/02/2021 12:23 am
  Veure la paraula "Puigdemont" en el titular d'un article l'espanyolam començar a remugar i treure bromera per la boca és tot una. Si nosaltres tinguéssim la sensibilitat tan afinada com ells per distingir els amics dels enemics, el 100 % del vot independentista hagués anat per la llista de JUNTS
  Me falta un ojo 23/02/2021 10:24 pm
  Rata mentidera i covard, que es quedi a Waterloo i la palmi allà.
  2500
  87
  Respon
   La mare dels ous 24/02/2021 12:16 pm
   L'espanyolam sempre amb els seus "arguments" de bon rotllo i les seves arengues marca Espanya, per a intentar "espanyolitzar" catalans. Tela. A aquesta gent l'estat espanyol sempre els hi ha fet la feina, però ara aquest estat ple de farses, inclosa llur democràcia plena-de-foratsi justícia lawfare, basats amb el règim del 78 (venut com una transició sense fi) resta com més va més, amb el cul enlaire. Ha, ha, ha.
  Ramon 23/02/2021 10:13 pm
  ELS COMENTARIS QUE HE DIT HAN DE SER ELIMINATS. Period. Vergonya us hauria de fer.
  691
  874
  Respon
   Jordi 24/02/2021 9:37 am
   Solo vale lo que tú digas claro....menuda Cat que quieres majo
   sro284 23/02/2021 10:54 pm
   Europa ens mira.... Juajuajuajua Juajuajuajua Juajuajuajua! Por mi se puede quedar allí en Bélgica comiendo moules frites! Ya se conoce mundialmente la justicia Belga, cubriendo a ex etarras y tal. Me da igual, es horrible saber que el resto de tu vida, no volverás a tu tierra, con eso me conformo. Si te pensabas que no tendría consecuencias declarar tu Andapandansiaaa de 8 segundos, escapar en un maletero, y fugarse a otro país, estás muy equivocado y Europa te ha dado una galleta con la mano abierta que te ha peinado y todo! Juajuajuajua Juajuajuajua!
   902
   45
   Respon
    Sro286 24/02/2021 1:17 pm
    Xeic ! Veges tu, aquest paio m'ha convençut tot d'una em faig espanyol i del PPCSVoX. Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha !
    Sro285 24/02/2021 12:25 pm
    Quina vergonya ésser o sentir-se espanyol com ho fan els botiflers nostrats.
  Ramon 23/02/2021 10:08 pm
  És inimaginable que cap mitjà unionista consentís en llurs fils de comentaris el que és comú en mitjans que es diuen independentistes. Afortunadament, no tots. A sota trobareu atacs al màxim símbol i representant de la dignitat, la legitimitat i la resistència de Catalunya com probablement els censurarien a Libertad Digital per excessius al seu parer. El dubte és si els comentaris que dic vénen de Vox o del Sergi Sol.
  33
  3938
  Respon
  Octubrista 23/02/2021 10:06 pm
  Una comissió amb un 25 % d'espanyols quan només representen el 7.8 % de la població de la UE. La xurma unionista ja té la mel als llavis. Per sort, als tribunals belgues no n'hi ha d'espanyols i, quan s'hi arribi, les fels unionistes rajaran bilis de valent
   Ignorancia Xenófoba Catalana 24/02/2021 5:39 am
   La Etarra, asesina de Ramon Romeo, estuvo “exiliada” en Bélgica durante muchos años por que Bélgica negó la extradición. “Curiosamente” la defienden los mismos abogados que desde el primer día trabajan con Puigdemont. Son especialistas en parar extradiciones como pudimos ver en el caso de la Etarra de Ramón Romeo, entre otros. El TEDH condenó hace unos años a Bélgica por no conceder la extradición de esta Etarra. ( como no os lo cuentan y no os creéis nada, típico de la xenofobia insulta catalana, buscar en Google TEDH Ramon Romero Bélgica ). Entenderéis por que huyo a Bélgica.
   11
   68
   Respon
  Ramon 23/02/2021 10:02 pm
  Puigdemont se'n va adonar de la traïció d'ERC... però quan ja era massa tard.
  72
  151
  Respon
  Ramon 23/02/2021 10:01 pm
  Els únics presidents catalans que no han encausats per Espanya són els dos de sucursalistes que va encolomar-nos ERC.
  60
  77
  Respon
  Ramon 23/02/2021 9:57 pm
  Votar ERC era, votar ERC ha set, ajudar Espanya a vendre el relat que aquest és un problema intern que, a més, ja està acordat de negociar-se entre les parts. Votar ERC era, votar ERC ha set, votar traïció.
  90
  107
  Respon
   Nomar 24/02/2021 12:43 pm
   Ramon ves a cal metge, la teva paranoia sobre ERC sembla crònica, potser no és pot guarir però, es pot curar.
   20
   33
   Respon
  Luisnomeacuerdo 23/02/2021 9:10 pm
  El proceso llega a su fin, ya ven la luz al final del túnel los grocñordos de débiles mentes.
  295
  60
  Respon
   . 24/02/2021 12:19 pm
   Àngela Maria, un altre paio encara amb allò del souflée. Ha, ha, ha.
  Cauchemar 23/02/2021 9:08 pm
  Chu chu, que viene que viene! Chu chuuuuuu, que viene que viene! Ahora Pelomocho, vente a pasear otra vez por Perpignan con tu inmunidad si quieres...confía en los franceses, que no te entregarán... Juajuajuajua Juajuajuajua Juajuajuajua Fuigpelmon, se hombre y vuelve a España cobarde! Juajuajuajua
  Ramon 23/02/2021 9:06 pm
  Puigdemont és el símbol de la resistència, la dignitat i la legitimitat de Catalunya. Per això l'odien tant Espanya i llurs còmplices catalans.
  159
  2432
  Respon
   Patxi 25/02/2021 12:42 pm
   dignidad, dejar a todo el mundo plantado y huir como una rata en unmaletero de coche ? no sabes lo que dices, estás cegado
   Llibertat per als presoners polítics i retorn dels exiliats 24/02/2021 12:56 pm
   Puigdemont no és cap "símbol", és un líder independentista que els espanyols consideren un "cabecilla". Els espanyols sempre creuen, des de fa centenars d'anys, que si s'elimina el "cabecilla" s'acaba el conflicte. Això ja ho practicaven a Amèrica, per això parlen sempre de soufflée. El seu odi els treu de polleguera com a tu l'odi vers ERC. Si molts de catalans, volem i resistim aconseguirem la independència.
  jaume bosch 23/02/2021 8:58 pm
  la rata immunda, que la deixin alli, aqui no necessitem bestioles com ell, traïdor als catalans i covard i .................... un bon presó a Bèlgica
  11
  93
  Respon
   Ramon 23/02/2021 9:58 pm
   "Rata immunda". Aquest deu ser de Vox o d'ERC.
   38
   70
   Respon
  Julius 23/02/2021 8:55 pm
  Jo estic molt tranquil, però és sens dubte el polític (si se li pot dir així) més covard que ha tingut mai Catalunya
  6
  132
  Respon
   Fora Borbons ! 24/02/2021 12:24 pm
   Perdona, però el rei emerito o campechano no és cap plolític, coincideixo, no se li pot dir polític i a la Catalunya del Nord els Borbons no hi tenen cap competència.
  Riuten 23/02/2021 8:48 pm
  Ja ho va dir Macron fa poc. Prioritzaran l’orient i els seu model autoritari i abandonaràn la democracia plena. Ara ja no els cal fer veure que defensen la democracia, tenen cobertura monetaria de la fabrica del món que compra voluntats a dojo. Només cal veure media set a ca nostra.
  Ricard 23/02/2021 8:01 pm
  Socialistes. populars i liberals a favor. I no són ni socialistes, ni populars ni liberals. Prenguem nota.
   Cauchemar 23/02/2021 9:07 pm
   Chu chu, que viene que viene! Chu chuuuuuu, que viene que viene! Ahora Pelomocho, vente a pasear otra vez por Perpignan con tu inmunidad si quieres...confía en los franceses, que no te entregarán... Juajuajuajua Juajuajuajua Juajuajuajua Fuigpelmon, se hombre y vuelve a España cobarde! Juajuajuajua
  jaum 23/02/2021 7:47 pm
  23-F l'aixequemen es per a celebrar-ho. 155 estaran contents. A Bèlgica però el 23-F no els hi diu res, moltes sentencies neguen extradicions a gent que no ha comès cap altre delicte que desobeir.
  Doctor Strangelove 23/02/2021 7:41 pm
  No, que se'l quedin, si us plau, que se'l mengin amb patates, a ells i els seus lacais! Doc.
  26
  119
  Respon
   Jordi 24/02/2021 9:35 am
   Ya era hora.....éste jeta por favor.....el vivales.....con la está cayendo.....que deje de vivir como el emérito es un buen paso, y que sume unos años más por jeta pero en la trena
  Pajaritu 23/02/2021 7:37 pm
  Tik, tak... tik, tak... tik, tak... ¡¡¡JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  27
  40
  Respon
  Un català 23/02/2021 7:34 pm
  A veure si és veritat i el FDLGP torna!!!!! covard i mentider
  166
  529
  Respon
   Català? 23/02/2021 8:29 pm
   Y una mierda pa toa tu boca!!! En el teu idioma, ecspanyordo!
   Josep 23/02/2021 7:50 pm
   Tranquiiiiil, no et sulfuris i no siguis covard. A veure si et moriràs d'un atac de españñolitis.
   38
   29
   Respon
    Quan vulguis quedem... 24/02/2021 12:18 pm
    Pots venir amb en GonzaloStrangeNomenrecordo a les Rambles dels Fills de Mil Putes, 74 BCN. Escapanyordet pallasso!

Nou comentari