El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Primàries per la República celebra el ‘sí’ en la consulta de l’ANC i demana adhesions
  • CA

 

La coordinadora de Primàries per la República, que impulsa la creació de llistes unitàries de l’independentisme de cara a les eleccions municipals de 2019, ha celebrat aquest dijous el 87,8% de suport a unes primàries republicanes registrat en la consulta interna de l’ANC i ha fet una crida “als partits lleials al mandat de l’1-O” a sumar-se. En un comunicat, ha mostrat el seu interès a reunir-se amb l’ANC i convidar-la a formar part de la coordinadora, i ha assegurat que es posa a la disposició de la ciutadania, partits i societat civil per “crear llistes transversals amb el compromís irrenunciable del mandat de l’1-O”.

 

En aquest sentit, ha instat el PDeCAT, JxCat, ERC, CUP i la plataforma que impulsa el president Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República, a sumar-se al seu projecte després que Demòcrates i Solidaritat ho hagin fet, i ha xifrat en 184 municipis els que estan a favor de fer primàries. Primàries per la República ha defensat que les properes eleccions municipals “han de donar el primer pas cap a la República catalana, obrint les llistes electorals a tots els ciutadans que vulguin proposar-se com a candidats i als que vulguin decidir directament els seus representants”.

 

El ‘sí’ a impulsar o potenciar unes primàries per triar els candidats a les eleccions municipals de 2019 s’ha imposat amb un 87,8% (9.924 vots) del suport dels afiliats a l’ANC, enfront d’un 12,2% contrari (1.380 vots), la qual cosa ratifica la proposta del Secretariat Nacional del passat 1 de juliol. La consulta, que s’ha celebrat entre el 22 i 25 de juliol telemàticament, ha registrat 11.304 vots i una participació del 28,53%, superior a l’última consulta realitzada -en la qual van votar el 27,4% dels socis-, la qual cosa la converteix en la consulta amb més participació de tota la història de l’entitat independentista. Amb aquests resultats, l’ANC començarà a partir d’aquest dijous una ronda de consultes amb els partits i entitats sobiranistes amb l’objectiu de conèixer la situació d’aquestes entitats i partits que ja han iniciat o proposat un sistema de primàries. A més, el Secretariat de l’ANC preveu dialogar amb les seves assemblees territorials de Catalunya amb l’objectiu de “col·laborar i ajudar l’objectiu comú de construir les llistes més sòlides per guanyar les municipals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa