Els pressupostos generals de l’Estat es votaran el 4 de novembre

Els grups poden presentar esmenes a la totalitat fins aquest divendres

Ja hi ha data per a la primera votació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022. Serà el 4 de novembre, després que els grups hagin estudiat el text i preparat les seves esmenes a la totalitat. La mesa del Congrés ha aprovat aquest dimecres el calendari de tramitació dels nous pressupostos després que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, hagi presentat el text a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. La mesa de la cambra s’ha reunit posteriorment per a qualificar el projecte, que es publicarà aquest divendres al Butlletí Oficial de les Corts Generals.

Així, la mesa ha obert un termini per als grups fins a aquest divendres per a la sol·licitud de compareixences d’alts càrrecs de l’Administració i del sector públic, que hauran d’explicar els comptes durant l’última setmana del mes d’octubre, és a dir, entre el dilluns 25 i el divendres 29.

Aquest mateix divendres els grups parlamentaris hauran de decidir si donen suport als pressupostos o aposten per la seva devolució a l’executiu liderat per Pedro Sánchez i plantegen una esmena a la totalitat. El divendres acaba el termini per presentar-les.

El dimecres 3 de novembre, un dia abans de la votació, Montero compareixerà al ple del Congrés per defensar el projecte en el debat de totalitat, el primer davant els grups que hagin presentat esemenes i després davant la resta de grups. El dijous, 4 de novembre, tindrà lloc la votació de les esmenes a la totalitat, totes en una sola votació, ja que l’objectiu que persegueixen és el mateix: tombar els nous pressupostos i retornar-los al govern espanyol.

Si els comptes superen aquesta primera votació, passarien a tramitar-se en la Comissió de Pressupostos, que haurà d’analitzar les esmenes parcials que es presentin. Per a presentar aquestes esmenes parcials, la Mesa del Congrés ha fixat un termini màxim fins al divendres 5 de novembre.

Comentaris

    Espectador 13/10/2021 6:10 pm
    Sóc optimista. Segur que faran una esmena, i al final aconseguirem arribar a complir lel percentage que indica l'Estatut. És una llàstima que el projecte de pressupostos no ho contempli d'entrada, però al final que ho digui l'Estatut i sigui una llei orgànica i compromet a res. I després d' aprovar els pressupostos, amb aquest acte de generositat, és fàcil que ens donin el nou finançament, la protecció real del català i la de la repressió. Només cal insistir en el diàleg però demostrar que no som tan desconfiats com per no aprovar aquests pressupostos tan socials que milloren la vida de la gent. I si insistim amb el diàleg, ja arribem sense dubte a l'amnistia i l'autodeterminació.Qui ho dubta? És una estratègia guanyadora, està ben clar

Nou comentari