El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els pressupostos preveuen la creació de noves delegacions a Europa i altres continents

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha assegurat que el pressupost que la Generalitat destinarà al seu departament “consolida, solidifica i blinda” l’acció exterior i suposa “un missatge polític clar davant la repressió”. Aquesta afirmació per part d’Alsina s’ha produït durant la comissió parlamentària on s’han presentat els pressupostos d’aquesta conselleria.

A més, la consellera ha anunciat que el Govern té la intenció de crear noves delegacions, tant a Europa com a altres continents, així com de reforçar amb més personal algunes de les que ja existeixen. A més, assegura que aquesta mesura “és un missatge polític clar. Davant la repressió, la Generalitat consolida l’acció exterior”.

Victòria Alsina també ha posat de manifest que la partida dels pressupostos que rebrà el seu departament serà de 94 milions d’euros. Aquesta xifra suposa un augment del 27,8% respecte a la quantitat que va rebre aquest departament als últims comptes. La consellera ha lloat l’orientació d’aquests pressupostos i assegura que “posen un gra de sorra per mirar al futur i estar on volem”. Alsina ha valorat positivament que els comptes destinin 4 de cada 10 euros a cooperació internacional i destaca la “normalitat democràtica i competència” de l’executiu per desenvolupar l’acció exterior.

Els pressupostos de la Generalitat estan marcant l’agenda política de Catalunya durant les darreres hores. El Govern busca l’aprovació de la CUP per poder comptar amb la majoria necessària per tirar endavant els comptes de la Generalitat. De moment, els cupaires no han assegurat el seu suport al document que ha presentat el Govern i decidiran l’orientació del seu vot en un plebiscit on participarà la militància del partit. El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha advertit aquest dimecres en una entrevista als Matins de TV3 que el Govern buscarà alternatives per aprovar els pressupostos si la CUP no acaba sent el seu aliat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 10, 2021 | 19:48
    Gonzalo novembre 10, 2021 | 19:48
    94 millones para los chiringuitos, y 55 para el desarrollo de la industria. Georgie Dann estaría orgulloso de vosotros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa