Junts demana garanties que es compliran els pressupostos per donar-los suport

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que “serveix de poc negociar els pressupostos amb l’Estat perquè els incompleixen” i ha exigit garanties del seu compliment per donar suport als comptes per al 2022. “No podem aprovar pressupostos màgics que després no es compleixen. Necessitem garanties que s’acaben executant”, ha dit el junter en declaracions a TV3 aquest dissabte al matí. Aquestes declaracions es produeixen en el marc de les negociacions per aprovar els comptes en un moment en què el PSOE situa ERC com a soci prioritari en no veure possibilitats d’aconseguir el suport de Junts.

El vicepresident també ha assenyalat que les liquidacions dels comptes dels darrers anys “són clarament insuficients” pel que fa a Catalunya i, en canvi, a Madrid “no només s’executen totalment sinó per sobre del 100%”. “El que hem de negociar són les liquidacions dels pressupostos, obligar i fer complir el que l’Estat cada any promet”, ha reblat. Puigneró ha fet referència a “una pluja de milions que no s’acaba produint”, però que en canvi el govern espanyol segueix prometent.

Puigneró ha fet aquestes declaracions el mateix dia que el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha enviat un missatge al govern espanyol, tot assegurant que “queda molt camí per recórrer per fer possible el suport” d’ERC als pressupostos durant la seva intervenció al Consell Nacional del partit.

El líder republicà també ha ditque està “farcit d’orgull” pel fet que el seu partit hagi pagat dos milions d’euros per la fiança als ex alts càrrecs encausats pel Tribunal de Comptes que van estar al Govern entre 2016 i 2017. Així, ha defensat que els republicans no volen deixar “ningú enrere” i ha assegurat que estaran al costat de tots els independentistes “sense excepció”. Junqueras ha dit que tothom “n’hauria de ser conscient” en un retret després de la tensió aquest divendres amb Junts, que va dir que “ERC ha presentat avals per salvaguardar la responsabilitat solidària que recau sobre el conseller Raül Romeva i no ha presentat cap altre aval individualitzat”.

Comentaris

  Català Octubre 16, 2021 | 16:15
  Es com demanar garanties de què, si no omples el dipósit de combustible, no s'aturarà el motor.
  roc Octubre 16, 2021 | 17:15
  us enrederan com sempre si els doneu suport....enrederan a ERC i JUNTS els socialistos son muy listos
  LLARENA dPENA Octubre 16, 2021 | 17:42
  Vinga, Junts ¡¡¡ Parlaeu molt però, cada dia sou més calcats als d'ESGUERR5O AUTONOMISTA de CAT, antiga ERC. No feu si no mantenir al Sr Sánchez i ell, només ens dona pel sac. Ens acava de fer un altre "gran favor" amb les adjudiacions per infgraestructures de l'any vinent, i vosaltres disposats també com ESGUERRO, a anar de genolls i amb els pantalons abaixats alhora que demanant perdó. Cada vegada veig menys diferència entre l'Aragonés i en Puignerò. Cap.
   pel llarena Octubre 17, 2021 | 07:44
   No va ser ERC qui va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat... Qui és posa de genolls?
  Guillem Ben-Aviat Octubre 16, 2021 | 18:36
  Si JUNTS dona suport als pressupostos espanyols, no penso votar-los més, al menys fins que facin una neteja a fons de tots els autonomistes. Em vaig equivocar votant per primera vegada a les eleccions al parlament espanyol, vaig votar JUNTS, sense convicció, per disciplina perquè el nostre president els donava suport. Va ser un error
  Jathodire Octubre 16, 2021 | 19:09
  Garanties? si us plau, que estem parlant de Españistain, no poden garantir res.
  Abstencionista. Octubre 16, 2021 | 19:22
  Guillem, em sap greu, però jo no penso votar mai més. Els dones el vot i ells en fan l'us que els sembla.
  Junts-per-no-se-sap-què demana garanties??? Octubre 17, 2021 | 07:42
  Per què els corruptgents no van donar garanties que el batxiller foll cumpliria el mandat de l'1-O en lloc de trigar setmanes en donar el resultat, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat???
  jo Octubre 17, 2021 | 08:46
  Jo os garanteixo que NO compliran Com deia aquell 'prometer y prometer hasta meter despes de lo prometido hacer olvido'.

Nou comentari